SEE ARTICLES IN ENGLISH ON THE NEW BLOG - BEYOND

Ny skapelse i krönikörernas liv

Av Mats Sederholm

Hej

Linda har halkat efter i skrivandet som vi nämnt om i högermenyn och de senaste dagarna även jag.  Anledningen är att vi fått en liten son. Både fantastiskt och magiskt.

Men också ytterligare ett ankare till jorden och en liten supersöt garant för att Klar Sikt inte kommer att släppa kontakten med verkligheten.
Under tiden skyndar världen vidare med bullshit och lögner, och som om vi inte uppmärksammar, kommer att föra oss in i ett riktigt mörk era.

Jag och Linda är snart ikapp.

Det kommer mer om den nya världsordningen som varje dag tar nya steg. Det kommer mer om andlighet och dagens nyateism och angränsande främlingsfientlighet. Vi kommer att skriva mer om magi, om mytologi, om pyramider och samtidigt hålla koll på politiker, på media och mycket annat som de flesta medborgare slaviskt tror är verkligheten. Vi kommer att mota de ständiga tomtestegen mot ett övervakningssamhälle och inte böja oss för fårens ”den som har rent mjöl i påsen har ingen att frukta” försvar. Vi kommer att negligera brusbloggarna som envisas med att skriva om röda och blå ideologier, eller som fastnat i intellektuella masturbationer.

Känslor, hjärta, svett och tårar, nollrespekt för auktoriteter och en Klar sikt är vad vi står för.
White colored conservatives flashing down the street
pointing their plastic fingers at me
hoping soon my kind will drop and die
But I’m gonna wave my freak flag high.

Jimi Hendrix

Mats och Linda

Tags:
Categories: Allmänt | Krönikor av Mats | Om denna site

2 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Mörka moln sluts över världen


Av Mats Sederholm

Uppdatering 2009-01-28 se längst ner

I krönikan Den nya världsordningen Del 1 skrev jag

Idag kan man läsa om kraven på en ny världsordning både på Expressen och SvD och säkert finns det massor av exempel som jag missat. Men även före finanskrisen så har denna gamla önskan om en gemensam världsordning börjat dammas av.

I dagens ledare på DN fortsätter ropen på en ny världsordning. Ni som fortfarande lever i tron att detta är något marginellt lever enbart i just en tro. Ni som fortfarande låter er vaggas till sömns på röda eller blåa tankesmedjor eller bloggar. Vakna!

Ledaren varnar lockande för de oroliga signalerna i världen, om terrorn, om Irans kärnkraftsutveckling(indirekt) och söker efter den nya världsordningen.

” någon genomgripande reform av världsordningen har inte skett som skulle ge skäl till överdriven optimism.”

En av de mest västerländskt svulstiga och arroganta ledare som skådats på senare tid. En ledare som med kommentaren…

” Andra förslag inger mer hopp, exempelvis de som handlar om hur de växande demokratierna ska kunna integreras i en ny världsordning.”

… uppenbarligen önskar ett globalt överstyre, en ny ordning som kan hålla de ”bråkiga” på planeten i schack, en godhetens garant, den självklara demokratins företräde!

Samma "demokratier" som skapade Hitler. Samma "demokratiska" anda som idag har lett fram till mord av människor i Irak och många andra delar av världen. ”Demokratier” som tillåtits intrigera och agera i lönndom och i vars spår vi ser grighet, stålar, korruption och mord.

DN och media, våra politiker, USA och västvärlden vill inte ha någon riktig demokrati, de vill ha en värld som är som de själva. De söker dominans och företräde.

För det första så lever vi inte i en "demokrati" eftersom människors demokratiska inflytande aldrig når ut till EU eller till det toppskikt av bankirer och andra delar av den globala makteliten som sätter dagordningen.
En sann demokrati skulle dessutom aldrig förfara med en sån här självutvaldhet, på gränsen till fascism, för den skulle RESPEKTERA.

Krafterna bakom "demokratierna" i väst börjar så sakta visa sina riktiga ansikten.

Deras blickar hårdnar och är lika kalla som deras nya ledare, Barack Obama.

Mats

 * * *

Uppdatering 2009-01-28

Barack Obamas uppdrag som världsledare och vägen mot en ny världsordning tar en allt tydligare form.

Nu senast backas han upp av Henry Kissinger som inte spar på krutet.

”Den valda presidenten har en extraordinär betydelse vad gäller utformningen av synen på mänskligheten och är en viktig del i utformningen av en ny världsordning.”

och vidare

”Den ultimata utmaningen blir att forma en gemensam angelägenhet för alla länder inklusive de största när det gäller den ekonomiska krisen i kombination med en gemensam rädsla för jihadist-terrorism. En strategi förstärkt av insikten om att energi och klimat frågorna inte längre kan lösas nationellt eller lokalt.”

Hela artikeln finner ni här 

Att klimatproblemet i kombination med terrorismen och nu finanskrisen skulle användas för att ta steget mot en global ordning är någor som jag i flera år nämnt och även här på Klar Sikt tagit upp.
Idag sägs det i klarspråk från ledande politiker. Henry Kissinger är en man av sådant inflytande och anseende inom de politiska kretsarna att han måste anses som en skapare snarare än en debattör av politiska visioner.

Bush fick orättvist ta smällen/äran av den utrikespolitik som kom till under hans period. Redan år 2000 skrevs de visioner ner som Bush sedan, likt en marionett, utförde. Jag pratar om The Project for the New American Century (2000).Mer om detta i krönikan Barack Obama. Att heller inte Barack Obama är den som kommer att styra den amerikanska politiken är lika självklart. Det bestående inflytandet i den amerikanska politiken utgörs av människor tillhörande den yttersta superklassen. Henry Kissinger är en av dem. Obama, liksom Bush, är verktyg och mediamagneter och spelar endast upp demokrati-teatern inför folket.

Krönikor kopplade till detta är:
- Den nya världsordningen Del 1 
- Den nya världsordningen Del 2 
- Barack Obama

Debattlänkar: DN Aftonbladet


Tags:
Categories: Krönikor av Mats | Politik

5 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Ny världsledare - Ny ordning

Av Mats Sederholm

Barack Obama svär presidenteden och såvida inte bibeln tar fyr så tar en ny världsledare plats.

Sällan har så mycket hopp och förväntan ställts på en president. Sällan har massmedia här i Sverige smörat så mycket som denna gång, Sällan har amerikanska politiker oavsett om de är demokrater eller republikaner gett så mycket smicker. Amerikanare skäms och de söker upprättelse efter Bush åtta år.

Men de kommer inte att få det!

För sällan har en president varit omringad med så många krigshökar, intrigmakare och neokonservativa tankesmedjor som denna. Hans ställningstaganden eller brist på, nu senast i slakten i Gaza är bara en början.

Det mesta om Obama i sak finns redan beskrivet i Krönikan Barack Obama samt dubbelkrönikan ”Den nya världsordningen del 1 och del 2

Sällan har också en nytillträdd president omringats med så många märkliga rykten.

 “There’s going to be a crisis which will come along on the 21st, 22nd of January which we don’t even know about right now.”

Colin Powell  19/10 2008 när han talar om Barack Obama

“It will not be six months before the world tests Barack Obama like they did John Kennedy,” “Remember I said it standing here if you don’t remember anything else I said. Watch, we’re gonna have an international crisis, a generated crisis, to test the mettle of this guy.”
Vicepresident Joe Biden Oktober

Obama, if elected, will do something extremely unpopular within the next year and will trend down in the polls. “I promise you, you all are gonna be sitting here a year from now going, ‘Oh my God, why are they there in the polls? Why is the polling so down? Why is this thing so tough?’ We’re gonna have to make some incredibly tough decisions in the first two years. So I’m asking you now, I’m asking you now, be prepared to stick with us. Remember the faith you had at this point because you’re going to have to reinforce us,”
Vicepresident Joe Biden Oktober

The chairman of a key Pentagon advisory panel has echoed recent claims by both Joe Biden and Colin Powell, warning that the next administration will face an international crisis within months of taking office.

Vad Obama och hans politiska visionärer har för planer återstår att se.  Men jag är rädd för att Bush kommer att framstå som en plump men rätt oskyldig president i jämförelse med den nya. Och jag är rädd för att det amerikanska folket som är värda något nytt och fräscht kommer tvingas böja sina huvuden i ånger och vemod inom några år. För det är inte utsidan på en president som gör skillnaden, det är vad som finns på insidan.

Mats  

Debattlänkar: DN DN Aftonbladet Aftonbladet SvD 
Tags:
Categories: Krönikor av Mats | Politik

4 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Jakten på Antikrist


Av Mats Sederholm

Nytt år och vi befinner oss allt djupare in i en framtid som redan nästa år heter 2010. Osannolika årtal egentligen. Det var ju långt där i framtiden för inte så länge sedan. Nåväl, framtiden är här och något som den faktiskt bjuder på är svaren på profetiorna.

Antikrists ankomst är en av de mest mytomspunna profetiorna som finns. Kanhända det är rent nonsens. Jag är öppen för det, men försöker också se ifall det finns någon underliggande sanning i detta. Finns Antikrist? Vad eller vem är han/hon? Är vi inne i sluttider nu och var spelar i så fall Antikrist sitt sluga spel just nu? Kanske han/hon redan har trätt fram?  Kanske fick de som författade Bibeln några slags visioner till sig som är av en evig karaktär. Kanske det är så att skapelsen har ett manus, där godheten och ondskan likt en naturlag och enligt naturliga cykler påverkar mänskligheten. Och då kanske det inte är omöjligt att människor också kan känna av och förutspå detta cykliska förlopp.

Klar Sikt kommer att innehålla sådant som är mytiskt och oförklarligt, vi kommer att försöka ge alla möjliga referenser till vår verklighet, inte för att vi vill fastna i det okända, tvärtom för att med hjälp av det oförklarliga kunna bringa klarhet. Eftersom vi är politiskt och existentiellt obundna så är det också en spännande möjlighet för oss. Med ett oberoende så slipper man rädslorna att förlora något. Därför fruktar vi varken Antikrist eller Krist.

Häng med på en jakt efter Antikrist!

Jag börjar med att kika på den klassiska antikristkällan Bibeln. Där finns lite smått och gott att gräva ur. Både i det Gamla och det Nya testamentet.


Först ut är Daniel i det Gamla testamentet. I sina visioner såg han fyra djur, de tre första liknande vanliga djur men det fjärde var något speciellt. Han skriver i Dan 7:7:

Därefter fick jag i min syn om natten se ett fjärde djur, övermåttan förskräckligt, fruktansvärt och starkt; det hade stora tänder av järn, det uppslukade och krossade, och vad som blev kvar trampade det under fötterna; det var olikt alla de förra djuren och hade tio horn.

Så vad symboliserar detta med djuren för något? I vers 17 får man svaret på det:

De fyra stora djuren betyda att fyra konungar skola uppstå på jorden.

Okej fyra ledare på jorden, men djuren betyder också riken. Hur var det då med detta förskräckliga fjärde djur och rike? Vers 23 berättar om detta:

Då svarade han så: Det fjärde djuret betyder att ett fjärde rike skall uppstå på jorden, ett som är olikt alla de andra rikena.  Det skall uppsluka hela jorden och förtrampa och krossa den.

”Breaking news” minst sagt. Vi kommer att få ett rike eller någon slags auktoritär makt som kommer att täcka in hela jorden. Och i någon mening vara brutalt dominant.

Berättelsen fortsätter sedan med att mer ingående beskriva detta rike. Daniel ser tio horn på detta fjärde "rike". Daniel frågar vad hornen symboliserar och får svaret i vers 24:

Och de tio hornen betyda att tio konungar skola uppstå i det riket

Alltså, vi får ett nytt globalt och förkrossande rike regerat av tio ledare. Vers 24 fortsätter med:

och efter dem skall uppstå en annan, som skall vara olik de förra, och som skall slå ned tre konungar.

Daniel såg också att det växte ut ett nytt horn bland de tio. Ett mindre horn som stöter bort tre andra. Och detta skulle då betyda ytterligare en ledare som inte är som de andra ledarna. Någon som kommer att slå sig fram och putta bort tre ledare bland de tio. Ett inre maktstrid bland de tio ledarna med andra ord. Vem är då denne ledare och som det ska visa sig, Antikrist? Vers 20:

och se, det hornet hade ögon lika människoögon, och en mun som talade stora ord.

Någon med förmågan att tala, med god retorik och en förmåga att förföra massorna kan man tänka sig. Men denna förföriska ledare hade även andra egenskaper. Vers 25 säger:

Och denne skall upphäva sitt tal mot den Högste(läs Gud) och föröda den Högstes heliga; han skall sätta sig i sinnet att förändra heliga tider och lagar.

Vår förföriska ledare, tillika Antikrist kommer att förneka kristendomen eller varför inte alla religioner. Hmmm, kan det vara Humanisternas ”Happy human” Sturmark?

Skämt åsido. Mycket mer än så här bjuder inte Daniel på. En sammanfattning:

Ett globalt statsskick kommer att uppstå från fyra ursprungliga. Detta nya statsskick har tio ledare. Men plötsligt så stiger ytterligare en ledare fram, någon som skickligt manövrerar ut tre andra. Denna ledare, Antikrist, kommer att vara en god talare med stora ord, han/hon kommer att förneka kristendomen/Gud.


Jag far vidare genom Bibeln och landar i den berömda Uppenbarelseboken i Nya testamentet. Det visar sig att Uppenbarelseboken i någon mening verkar bygga på Daniels profetior för här finns direkta kopplingar. I Uppenbarelsebokens kapitel 13 dyker djuret med de tio hornen upp igen.

Då såg jag ett vilddjur stiga upp ur havet; det hade tio horn och sju huvuden, och på sina horn hade det tio kronor och på sina huvuden hädiska namn.

Alltså, det globala riket med sina tio ledare krönta med tio kronor och hädiska namn.

I Johannes uppenbarelse vers 5 återkommer den nya ledaren, vår Antikrist.

Och det(djuret/riket) fick en mun sig given, som talade stora ord och vad hädiskt var, och det fick makt att så göra under fyrtiotvå månader.

Antikrist får 3 ½ år på sig att skrävla och förföra massorna med sina gudlösa lockelser.

Och åter igen så bekräftas Antikrists globala makt från Daniel i vers 7:

det fick makt över alla stammar och folk och tungomål och folkslag.

Att massorna kommer att smörjas av Antikrists återkommer Johannes till i vers 8:

Och alla jordens inbyggare skola tillbedja det

Och hur ska man undvika att dras in i Antikrists snärjande lockelser blir då frågan. Vers 10 svarar på det:

Den som för andra bort i fångenskap, han skall själv bliva bortförd i fångenskap; den som dräper andra med svärd, han skall själv bliva dräpt med svärd. Här gäller det för de heliga att hava ståndaktighet och tro.

De som verkar i Antikrists anda kommer att vakta över sina medmänniskor men glömmer att de själva blir bevakade. De som slår mot sina medmänniskor, förförda av Antikrist kommer själva att bli slagna. De som inte låter sig förföras av detta måste verkligen stålsätta sig och våga stå fast vid sin moral och sin övertygelse.

Historien fortsätter nu med ytterligare ett rike. Det har två ledare. Båda stödda av Antikrist. De här ledarna fortsätter att förföra människorna och med Antikrists bemyndigande. Men de utför någonting inför massorna som jag har svårt att tolka. Vers 13 säger:

Och det(odjuret = två ledarna) gör stora tecken, så att det till och med låter eld i människornas åsyn falla ned från himmelen på jorden.
Vers 15 säger:

Och det(odjuret = två ledarna) fick makt att giva ande åt vilddjurets bild(antikrist), så att vilddjurets bild till och med kunde tala och kunde låta döda alla som icke tillbad vilddjurets bild.

Möjligtvis så ska vi ändra på tidsordningen så att de två ledarna lyfter fram Antikrist med dessa knep.

Men avslutningsvis så kommer dessa två ledare burna av samma kraft att göra något annat med människor. Följande rader vers 16-18 är klassiker:

Och det förmår alla, både små och stora, både rika och fattiga, både fria och trälar, att låta giva sig ett märke på högra handen eller på pannan, så att ingen får vare sig köpa eller sälja något, utom den som är märkt med vilddjurets namn eller dess namns tal. Här gäller det att vara vis; den som har förstånd, han kan räkna ut betydelsen av vilddjurets tal, ty det är en människas tal. Och dess tal är sex hundra sextiosex.

Antikrists tal är 666 och människors märke på högra handen är lika omtvistat det.

Så, är detta nonsens eller något att uppmärksamma? Det kostar inget att uppmärksamma det, den saken är säker. För åtminstone finns det delar av detta som vi ser börjar ta form redan idag. En global ordning, en världsregering eller liknande är vad som är under uppsegling. Att människor vaktar på varandra utan att förstå att de själva tjänar makten och odjuret, eller att de för krig utan att förstå hur det slår tillbaka på dem själva är heller inget nytt. Utvecklingen av mikrochip är under stark frammarsch. Redan idag sätter man in chip i folk. Att det skulle bli mer ordnat så att var och en får ett chip i sin högra hand istället för ett kreditkort ligger i tiden.

För en tio år sedan trodde jag att sånt här aldrig skulle vara möjligt. En antikrist skulle inte få plats i vårt upplysta samhälle. Men ack så man misstar sig. Idag står det helt klart att ledare kan förföra människor lika bra som någonsin tidigare. Debatten om den upptornande världsordningen är i stort sett helt tyst. Folk ropar på globala regleringar, mer övervakning och kommer säkert att acceptera ett chip inopererat. Det är praktikaliteterna och de kortsiktiga vardagliga förbättringarna som styr människor.

De som tar upp Antikrist är mestadels andliga och kristna bloggar. Men de tycker ju också att det är okej att mörda t.ex. palestinier på löpande band för sitt saliga Israels skull och kan enkelt avfärdas som de som låter sig förföras. Därför tror jag inte en sekund på att Antikrist just bara är emot Kristus eller Jesus.

Om Antikrist stiger fram, och aspiranter finns det, så kommer han/hon att förföra massorna. Det betyder att kanske 8-9 av 10 läsare här kommer att bli förförda. Han/hon kommer även att förföra bloggmassorna.

Mats       
Tags:
Categories: Andlighet | Krönikor av Mats | Mytologi/Magi

52 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Den globala klimatagendan - Del 2


Av Mats Sederholm

Den globala temperaturen har stigit, det märker vi alla av, men frågan är VAD som skapar den. Omständigheterna kring den vedertagna ”Skuldteorin” gick jag igenom i ”Den globala Klimatagendan – Del 1

Teorierna om den globala uppvärmningen har varit många även om gemene man bara hört talas om en. Naturliga variationer och en uppvärmning orsakad av solens variationer är några av dem.

En av anledningarna till att jag blev inspirerad att skriva denna krönika var ett program på TV4 Fakta som sändes i November, ”Klimatmysteriet”.

Henrik Svensmark är fysiker vid Danish National Space Center i Köpenhamn. Under högskolan hade han labbat med en s.k. molnkammare. Den är fylld med "mättad luft". När kosmiska strålningspartiklar passerade igenom kammaren skapades strängar av droppar, alltså en miniatyrvariant av moln. Med dessa minnen från högskolan började han fundera över ifall den kosmiska strålningen kunde skapa moln. Och ifall detta kunde påverka uppvärmningen av jorden. Han fann ganska snart att det fanns statistiska belägg för detta. Hög strålning skapade moln. Och när moln skapas så kyls jorden ner.  Alltså, det tycktes finnas ett direkt förhållande mellan den kosmiska strålningen och jordens temperatur.

Jorden rör sig i vintergatan. Ibland befinner sig den mellan två spiralarmar och ibland mitt i en. Mellan två spiralarmar så är den kosmiska strålningen lägre eftersom jorden omges av färre stjärnor och källor för strålningen.  Jordens förflyttning mellan två spiralramar och fram till en spiralarm, och dess olika grader av kosmsisk strålning har gett avtryck på jorden. Klimatförändringarna och den globala temperaturen från 100 miljoner år sedan och t.ex. 70 miljoner år sedan motsvarar jordens förflyttning från en position mellan två spiralarmar och till mitt på en.

Men, den kosmiska strålningen påverkas också av solens magnetiska strålning på så sätt att när den är hög så dämpas den kosmiska strålningen. Nettoeffekten blir att när vi har en hög strålning från solen, så dämpas den kosmiska strålningen, mindre moln bildas och temperaturen ökar. Hög strålning från Solen -> Ökad temperatur på jorden. Skilj detta från andra solteorier där enbart solens värme skulle vara orsaken till uppvärmningen. Och med risk för att vara övertydlig. Minns vad jag skrev i början på denna dubbelkrönika

”Uppvärmningen av jorden har skett kontinuerligt under 100 år. Men, tänker någon, det är ju först fr.o.m. 50-60-talet som CO2 ökat”

Svensmark fann att det sista århundradet har solens magnetiska strålning inverkat på den kosmiska så att temperaturen höjts. Och på ett sätt som motsvarar temperaturhöjningen på jorden väldigt väl.

Han presenterade sin teori på en rymdkonferens i Birmingham 1996 men bemöttes negativt vilket kom som en chock för honom.  Hela den internationella klimatexpertisen ratade honom. Inte minst vår svenska Bert Bolin som i IPCC:s namn yttrade att: ”Jag finner att det här initiativet är vetenskapligt naivt och oansvarigt”.  Makten kan inte tala mer arrogant och fullkomligt!

Inte bara blev han sågad av IPCC, publikationer av hans forskningsarbete släpptes inte ut i fackpressen.  Han möttes av ren tystnad och man låtsades inte om honom helt enkelt. Det var inte ”inne” , det var inte rumsrent med annat än "människan-skapar-uppvärmningen". Några år senare så var det dessutom Nobelkommittén, Al Gore och den gemensamma politiska och vetenskapliga dagordningen och makten som definitivt satte klimatsanningen.

Eter flera år så publicerade man till sist hans teorier.  

Idag så prövas hans teorier i bl.a. Cern. Han utkom med en bok 2007 och hans teorier har fått ett starkare fäste bland många klimatforskare och experter. Inte minst Michael Coffman som intervjuas på www.redicecreations.com  

Men Svensmark har också fått motstånd. Problemet är att när en skuldteori-forskare säger emot honom så publiceras det blixtsnabbt som om ”debatten är över, solen har ingen påverkan”.

Media och vetenskapshökar vandrar hand i hand. SVT vägrade visa dokumentären . Vad som är uppenbart om man läser SVT:s försvarsartikel mellan raderna är att man inte vågar ifrågasätta den mänskliga faktorn för mycket. Man vill heller inte visa en dokumentär som bl.a. berättar om hur media och fackpress gått emot honom. Man sveper sig med retoriska ord om att IPCC inte funnit några klarheter eller bevis för att Svensmarks teorier stämmer. Detta trots att han utfört lyckade experiment och har en stark teori erkänd av oerhört många kollegor och att han inspirerat till nya klimatkosmiska forskningsområden. Men vad ska man göra när världen är helt såld. Ja t.o.m. så såld att lobbyister i Danmark anklagats för att fått betalt av staten för att svärta ner opportunistiska röster såsom Svensmarks.


Jag, liksom alla andra kan inte med säkerhet säga vad som lett till uppvärmningen. Svensmarks teori är den bästa jag tagit del av så här långt. Syftet med denna klimat-dubbelkrönika har inte varit att ge ett entydigt svar på klimatmysteriet, utan att om möjligt uppdatera läsaren i klimatdebatten. Men minst lika mycket har jag velat påvisa hur ett fåtal globala aktörer kan styra en hel världs uppfattning, och dess investeringar i teknologier och kraft. Hur barn, skolor, arbetsplatser, forskare och vuxna idag får lära sig om en sanning, som inte alls är en sådan klar sanning. Om hur oerhört enkelt det är att påverka människor så till den graden att man idag kan prata om klimatet och människans påverkan som en folkrörelse. Enstaka människor som i allmänhet och i praktiken inte har en chans att orka ta reda på sanningen.  

Jag ville också berätta om hur en fullt kvalificerad forskare blir behandlad som ett barn av hökar till forskarkollegor, köpta av sina karriärer och rädda för att riskera sina stipendium.

IPCC är en politisk instans vars deltagare är utsedda av FN. Man väljer och sorterar ut de vetenskapliga rön som passar bäst, som bäst överensstämmer med den politiska riktning som uppdragsgivarna kräver. Det finns ALLTID en riktning och ett syfte. Agendor skapas så. Så genomförs alltid globala initiativ.

Finns det då något särskilt globalt initiativ som önskas, blir då den konspiratoriska frågan?

Finns det en mening med att ge människan skulden för uppvärmningen?  Ni som läst min dubbelkrönika om den Nya Världsordningen anar var jag vill komma. Med ett globalt jordiskt och av människor skapat problem så måste det till en korresponderande global lösning. De som fångar problemen, blir också de som får erbjuda lösningen.

IPCC erbjuder den nya världsordningen ytterligare ett skäl för att få marschera mot en globalt styre. Otroligt, kan knappt tro på det va?

Club of Rome (CoR) är namnet på en organisation som startade 1968. Den består, såsom de själva beskriver det på sin hemsida, av: ”scientists, economists, businessmen, international high civil servants, heads of state and former heads of state from all five continents who are convinced that the future of humankind is not determined once and for all and that each human being can contribute to the improvement of our societies."

Ett slags toppskikt från världens alla horn.  Bl.a. vår egen politiker och kristdemokrat Anders Wijkman. CoR har kritiserats för sin elitiska organisation med kopplingar till andra ”superclass”  grupperingar i Europa. Bl.a. Bilderberggruppen med Carl Bildt och många andra.

Men det mest intressanta är kanske vad man deklarerade för tiotals år sedan i ”The First Global Revolution (Club of Rome) 1993 Edition”.

I vårt sökande efter en ny fiende som kan förena oss, så kom vi fram till idén med miljöförstöring, om hotet om en global uppvärmning, vattenbrist,  hungersnöd och liknande.

Hela dokumentet är genomsyrat av ett motstånd mot statligt styrande, mot regeringar och de byråkratiska problem som nationella demokratier uppbringar. Den ”nya globala revolutionen” är en värld vars lösningar på problem som terrorismen och klimatet måste regleras av en global auktoritet.  Även om man uttryckligen säger nej till en Global världsregering så råder det inga tvivel om deras ideologiska riktning. CoR består nämligen inte av ett gäng unga gröna duvor som vill förändra världen.  CoR är skapat av människor som sitter högst upp i den existerande makten, de består av ”superclass” folk, stödda av finansfamiljer som t.ex. Rockefellers.

CoR är en av många liknande organisationer som formar och skapar de visioner och den politik som t.ex. presidenter sedan följer även om media bara rapporterar om just ”presidentbönderna” på det globala schackbrädet.
 
Cor samarbetar/influerar givetvis med IPCC . I November möttes de senast i Bryssel tillsammans med representanter från EU.  ”Skuldteorin” är den allena rådande grundtesen när den gröna supereliten samlas.


Anders Wijkman vice-president i Club Of Rome

Genom att projicera problemet på mänskligheten så är det också möjligt att inbjuda människor till  en global lösning. Den lösningen kräver en global agenda, en global samsyn, och ytterligare en global instans bland alla andra som nu håller på att utvecklas, var och en driven av sina små morötter.

Att 650 vetenskapsmän är fullständigt desperata och inte släpps in i debatten, att Svensmark och andra kompetenta forskare uppmanas till att ”sitta ner i båten” är en förutsättning för att Club Of Rome:s och den internationella elitens yttersta vilja ska kunna uppfyllas.

Se gärna över dina glödlampor hemma, var varsam med hur du skräpar ner i miljön och hur mycket avgaser du släpper ut. Detta ska vi inte släppa fokus på, men tro inte ett ögonblick att människor(endast män!) som är uppväxta inom maktens elit, som agerar bakom de demokratiska fasaderna och som är vana att sätta dagordningar plötsligt ska revolutionera världen, såsom man kanske skulle önska sig.  

Till detta krävs en annan ideologisk grundsyn. Det krävs ett gräsrotstänkande, en icke-auktoritär anda, en smak för öppenhet, genomskinlighet och ärlighet.  CoR:s ”The First Global Revolution” kommer inte att vara din revolution, den kommer aldrig att släppa in dig, de kommer aldrig att öppna en butik i ditt kvarter. Den här revolutionen försiggår långt bort och vad de revolterar emot är oss och våra förhoppningar på fred, om medbestämmande och en bättre värld för ALLA.

Mats    

Debattlänkar: DN Dagen  
Tags:
Categories: Krönikor av Mats | Miljön/Klimat

0 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Sluta grina och vakna istället


Av Mats Sederholm

Teatern kör samma föreställning igen, scenen är besatt och here we go again.

Det som sker i Gaza är en liten händelse, ett litet slag, i ett större krig som pågår på så många olika fronter.  Likväl är varje enskild familjs tragedi i Gaza lika stor som världens. Men så länge som åsikter, lidanden och förfäran är skingrade så tjänar de endast de som dominerar, de som tar sig rätt, de som utdelar fasorna.
Rädslan att förlora sin klan, sina vänners stöd sin egen roll och upphöjelse är den verkliga fienden. Den rädslan är vad som fräter och åter sig in i människors sinnen, i våra hjärtan. Den skapar bara uppgivenhet, för vad ska vi göra? När alla andra sysslar med annat och vi kämpar med vårt?

”Tänk om fler kunde bry sig”

Bry sig om vad? Om att klia dig på din finniga rygg?

De krafter som lemlästar, förhäver sig och för den dystra dansen vet inget bättre än att skåda alla öar av desperata oroanden. De älskar er oro, för det vet att de äger den, de styr över den, de kontrollerar er och de ÄLSKAR er förfäran. Den är deras skapelse, de räknar med er förtvivlan, de kalkylerar med den, de bygger sin makt kring den. Ni som skriver tonvis med spalter om övergreppen men som sedan för era egna strider i tron att er ideologi, er partifärg, er historia står över de andras, ni är alla med i denna karusell av djävulskap. Ni är frukter på samma träd.

Bloggar med ledare som försvarar sina siter som fort. Andliga, politiska eller filosofiska trätor som mest liknar en teater där ni aldrig förstår vilka det är som sitter på parkett och applåderar. Ni är patetiska! Ni som ständigt modererar, ibland censurerar och samtidigt försöker fara med avslöjanden, sorry, ni är hobbytyckare, inget mer.

Vakna!

Har ni tjurat klart över senaste folkmordet snart?

Makten och de som för er som plastpjäser på sitt bräde har mer på gång. De kommer att bjuda upp till fler smällar och fasor, ni springer som myror till än den ena, än den andra konflikthärden. Oj, oj, oj förfärligt det som sker, förfärligt, nej det är ni som är förfärliga att se!
  • Ni som är ateister får fan i mig börja läsa på om Jesu, eller Buddhas budskap för där finns massor av klokheter.
  • Ni som är kristna får fan i mig börja läsa koranen, och ni muslimer får börja läsa bibeln.
  • Ni andliga får fan i mig börja ställa krav på verkligheten.  Sluta sväva runt i trosdimmorna för en stund och trötta ut folk med era eviga bibelcitat, man kräks på det till sist. Ni skrämmer bort ännu fler från er Gud
  • Ni borgerliga får sluta kalla allt som uppdagas som vänsteråsikter och ni på vänsterkanten får sluta förhäva er och tro att ni har rätten till sanningarna. Kamma håret, raka er, sträck på er, skärp till er och visa respekt!
Människor är olika och det är inte olikheterna det är fel på, de är vår tillgång, det är tron på att vi måste erövra världen med våra små dialekter av tankar, som får allt att ruttna.

Israeler är livrädda. De är livrädda att mista sina hem, sina nära och kära, sitt land, sin religion, sin egen kraft och identitet. Konstigare än så är det inte. Rädda människor är farliga, de dödar och våldtar, så att fler människor blir rädda och gör likadant. De reagerar inte på skillnaden mellan fyra skadade israeler och trehundra dödade palestinier, för de är rädda, de är rädda för att gå under.  Ni som vräker er över dem just nu i på bloggar och media, ni är bara förbannat självupptagna hobbytyckare, fram till att ni förstår detta. Ni måste t.o.m. med förstå det med era hjärtan.

De som för plastpjäserna över spelbordet sitter med sedlar där beloppen räknas i hur mycket skräck och rädslor man har täckning för. Hur mycket terror man kan ingjuta på spelbordet.

Iran eller USA? Wow, vilken är den största ondskan på jorden?  Åsså rinner mundiarrén på va! De som sår era tankar skrattar hejdlöst!

Ni som önskar att endera läger ska utplånas, det är ni som är ondskan, ni saknar allt vad solidaritet, hjärta eller andlighet betyder. Ni har ALDRIG försökt att höja kameran och se att det bara är två sidor av samma mynt.  Ni är mössen som katten leker med.

Vakna!

Som jag försökt att beskriva i artiklarna i kategorin Den nya världsordningen så borde ni ha annat att fundera över.  De som styr på jorden kommer ur alla läger. De är ett fåtal individer som alltid styrt över planeten och de har ALLTID lyckats göra det med samma medel. Skingra människor, iscensätt konflikter och få dem att rusa in i varandra som galna fåntrattar. När krutröken lagt sig så står de där och erbjuder billiga kompromisser som riktar upp er och får er att vandra deras väg.

Makthavare som syns samlar de blinda.
Makthavare som är osynliga samlar de seende.

Mats 

Debattlänkar:  DN  DN  DN  DN  DN  DN  SvD SvD  SvD  Dagen Aftonbladet Aftonbladet
Tags:
Categories: Krönikor av Mats | Politik

9 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Den globala klimatagendan - Del 1

Av Mats Sederholm

Världen kokar av koncensus. Människan bär skulden till den globala uppvärmningen. Media, vetenskapen, politiker, företag, ja alla instanser av våra trossystem eldar på för fulla muggar. Inte att förglömma att Al Gore och IPCC (Intergovernmental Panel for Climate Change FN) fick Nobels fredspris för några år sedan. Världen talar med en röst!

Ja, även undertecknad hoppade av glädje och samsyn efter att ha sett Al Gore:s film ”En obekväm sanning”.  ”Äntligen får konsumtionsvärlden ta sitt ansvar”, var mina tankar.

Men mitt upp i denna brinnande samstämmighet ropar plötsligt några:

”Hallå, ehh ursäkta om vi stör men, temperaturen sjunker på jorden just nu, nån som tycker något om det eller…?”.


De gröna och röda kurvorna är temperaturen på jorden mätt på två olika sätt. Den gula kurvan motsvarar utsläppen av Koldioxid (CO2). Temperatur- och CO2- kurvorna följer varandra hyfsat fram till 2003-2005 sedan så tycks de inte längre ha med varandra att göra!

Nu är det förstås inte bara någon enstaka person som protesterar mot de senare årens klimatdrev, drivet av IPCC och Al Gore.  Under hösten har 650(!) utländska vetenskapsmän protesterat. Men även en grupp svenska. Ur den internationella gruppen hörs uttalanden som:

“Jag är en skeptiker .. Den globala uppvärmningen har blivit en religion”

Ivar Giaever.  Nobelprisvinnare i Fysik.

“Uppvärmningsrädslorna är den största vetenskapliga skandalen i historien. När människor inser sanningen kommer de känna sig bedragna av vetenskapen.”
Dr. Kiminori Itoh Japansk vetenskapsman

"IPCC har förvandlats till en sluten krets: de lyssnar inte till andra, de har inte öppna sinnen… jag är verkligen förvånad over hur Nobels Fredspris kunnat delats ut på felaktiga vetenskapliga grunder och av människor som inte är geologer."
Den Indiska geologen Dr. Arun D. Ahluwalia på Punjabs Universitet

Men låt oss ta detta från början och reda ut lite grundbegrepp. Det behövs, för det här är inte lätt och jag kan ju knappast påstå att jag 100% säkert känner till sanningen om den globala uppvärmningen.  Men jag har vanligtvis ett bra luktsinne när det gäller att finna makt, båg och mörkning och hur man kan föra människor bakom ljuset.

IPCC är alltså FN:s klimatpanel. Jaha och vad är det nu då?

Jo, det är en samling personer (52) från hela världen som har till uppgift att hålla rätt på de senaste klimatvetenskapliga rönen. De är inte själva tillsatta som forskare, de är en politisk instans. Däremot anlitar de forskare.

IPCC har fått den globala rollen som det ointagliga rättesnöret för vad som är sant och inte sant inom klimatdebatten. När du hör de ständiga upprepningarna om att människan har skapat uppvärmningen av jorden och att nåt MÅSTE göras, från media, från dina kompisar eller från politiker, så är det IPCC:s röst som upprepas och hamras in i människors medvetanden och förmodligen i ditt också.

Uppvärmningen av jorden har skett kontinuerligt under 100 år. Men, tänker någon, det är ju först sedan 50, 60-talet som CO2 ökat!

Bert Bolin, svensken som var med och grundade IPCC svarar så här på frågan:

”Men temperaturen ökade i början av 1900-talet, innan koldioxidutsläppen tog fart, men sen sjönk temperaturen mellan 1940 och 1970 när koldioxidutsläppen ökade - hur ska man förklara det?”

”Två faktorer kan ha spelat in. Vi hade ovanligt mycket vulkanutbrott fram till 1910, och sen var det inte ett enda vulkanutbrott förrän 1963! Frånvaron av vulkanutbrott gör klimatet lite varmare, det kan vara en förklaring till ökningen i början av seklet. En annan faktor kan vara en viss ökning av solstrålningen, det kan betyda en eller ett par tiondels grader, men den är på väg att försvinna nu.”

Inte direkt någon förtroendeingivande eller distinkt förklaring! Lite vulkanutbrott här och var som fixar till ordningen! Solens påverkan tänkte jag återkomma till.

Okej, uppvärmningen har alltså pågått länge men framförallt ökat de sista åren före sekelskiftet och dessutom dramatiskt. Några av er minns säkert Al Gores målande presentation av den grafen som påvisade just det.  Den grafen kallas för ”Hockeyklubban”  (med den röda delen som klubb-blad och skaftet i gult).


Dr Michael Mann (geovetenskap i Massachusetts) heter han som först presenterade denna graf. Den visar ju tydligt och på en direkt dramatisk skillnad i uppvärmmningen de sista 50 åren och precis när CO2 ökade. Problemet är bara att temperaturutvecklingen inte sett ut så här! Utan snarare som nedan.
 


Alltså en utveckling med varierande perioder av uppvärmning och avkylning.  Manns ”Hockeyklubba”  stämmer inte.  

Men kurvan erövrade IPCC och tog världen med storm. Den blev en ”bekväm sanning” trots att den brast på flera sätt. ”Hockeyklubban” blev offentlig 2001 och ett av Gores starka kort i filmen ”En obekväm sanning” några år senare.  Den ingick också i IPCC:s årliga rapport 2001.

Men 2005 visade forskarna Stephen McIntyre and Ross McKitrick att algoritmerna som skapade hockeyklubbans form, kunde skapa formen och den dramatiska uppgången av jordens temperatur de senaste åren, även om man stoppade in slumpvisa siffror i formeln!

I den senaste rapporten från IPCC (2007) är kurvan borttagen då den troligen blivit alltför pinsam att ha med efter alla diskussioner om felaktigheter och medvetna feltolkningar.

Men, säger någon, de där borrade proverna hämtade från isen som visar sambandet mellan CO2 och värmen sedan hundratusentaks år sedan och som Gore visade upp i sin film?

De visar mycket riktigt hur CO2 och uppvärmning/nedkylning hänger ihop, men det finns ingenting som säger huruvida det var CO2 som skapade värmen eller om det var värmen som skapade CO2.  

T.ex. så frigör en global uppvärmning CO2 bl.a. från haven, alltså, en omvänd riktning på orsak och verkan.

Men sånt här hjälper inte. Det fanns självklart massor av forskare som protesterade mot ”människan skapar uppvärmningen”–teorin och IPCC:s slutsatser. Men det ”allmänna tyckandet” var förankrat. Sanningen var satt i jord. Opinionen var skapad!

Politiker, skolor och inte minst media vräker fortfarande in kol i maskineriet som driver Den Enda Sanningen.

Och fortfarande idag, ett år efter Bert Bolin:s ( svensken som var med och grundade IPCC) bortgång gullas det i media om denne man som slingrade sig som en hal ål när han prövades av expertis om den falsifierade ”Hockeyklubban”.  

Karin Bojs, DN:s vetenskapsredaktör svarade på frågan: Vad betyder hans insatser för klimatforskningen?

- Han är den enskilda person som betytt allra mest för våra kunskaper om klimatet. Mer än Al Gore. Och det inte bara på grund av hans forskning utan även på grund av hans diplomatiska förmåga. Tack vare den kunde han baxa och föra ut kunskapen.

Jodå, nog mäktade han och IPCC med att baxa ut detta. Det globala sanningsministeriet med media, politiker och delar av vetenskapen jobbar oförtrutet på med Människan -> CO2 -> ökad uppvärmning. Trots att forskare skriker sig hesa i bakgrunden. Vanligt folk har inte en chans att själva skaffa sig en rättvis bild. Vi befinner oss i en propagandastorm.

Varför?  Varför vill man få människor att tro på  ”skuldteorin" ?

I del 2 ska jag svara på den frågan men också ge en intressant förklaring/teori om VAD som skapar den globala uppvärmningen.

Mats

Debattlänkar: DN Dagen 


Tags:
Categories: Krönikor av Mats | Miljön/Klimat

1 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Bloggtoppen.se Vardagsbetraktelser bloggar Allmänt Blogglista.se Creeper