SEE ARTICLES IN ENGLISH ON THE NEW BLOG - BEYOND

Klimatfiaskot som var dömt att misslyckasAv Mats Sederholm

En plågsam historia. Ja något annat kan man inte kalla klimatkonferensen i Köpenhamn. Jag tillhör dock inte de som gått och hoppats på nån överenskommelse av flera skäl.
Eftersom jag långt ifrån är övertygad om att det är mänskligheten som skapar uppvärmningen så har hela konferensen varit en underordnad fråga. Men det viktigaste skälet för mina låga förväntningar är det faktum att världen inte är redo för överenskommelser.

Mänskligheten saknar den sociala/andliga mognad som krävs. Normsystemen som härskar på denna planet gör det inte möjligt. Girighet, stålar, makt och den envisa tron på konkurrens sätter stopp. Tron på herrar i kostym, tron på att våra folkvalda kan skapa en verklig förändring, tron på att strategier, prat och tankar är viktigare än hjärta är den drömvärld som människor lever i. All denna tro borde fått sig en riktig knäck nu, människor borde vakna till, men icke. Mänskligheten lever i rädsla och då törs man inte utmana, då törs man inte vakna. Och som en f.d. duktig bloggare en gång sa:  ”Man kan inte väcka människor som låtsas sova.”

För allt detta är enbart människors eget fel. Människor väljer att ha kvar de gamla värderingarna, de vill inte riskera sina patetiska och materiella komfortzoner . De fortsätter att rösta på partier som upprätthåller normsystemen, de tror på vad media skriver, de pekar åt medmänniskor som vågar utmana dårskapen. De håller de krafter som dirigerar världen vid liv utan att förstå det.  Människor har kapacitet att skapa en helt annan värld och en helt annan medvetenhet om miljön men är planterade inuti ett system vars ramar alldeles för få törs utmana. Det är sorgligt att se alla dessa gröna aktivister som tror på vår världs grundsystem, det är tragiskt att läsa människors uppgivna tankar. Man blir förbannad när man läser media eller när man lyssnar på våra politiker och den politiska bloggvärlden. De skyller på enstaka länder, världsledare eller på ideologier. Det är frusterande när ingen törs se de verkliga hindren, fast så många vill väl.

Tyvärr riskerar detta mänskliga misslyckande till klimatkonferens att utnyttjas. Det borde leda till ett djupt ifrågasättande av våra normsystem, sådant som bl.a. leder till de ständiga tvisterna mellan rika och fattiga länder,  men riskerar istället att bli till ett verktyg för de som önskar ett starkare kontrollsamhälle, för de som önskar en hårdare global kontroll och ett kontrollerat världsstyre.  Det riskerar att gynna de korta perspektiven, det riskerar att ge ännu mer näring åt regler och begränsningar, det ger mandat åt ännu fler hökar och en omänskligare värld.

En annan värld är möjlig.

Och det är bara att hoppas på att inte alltför mycket skada sker innan vi insett detta.

Julen är över oss med sitt eviga mörker och med kyla. En perfekt tid för stillhet och eftertanke.

God jul och gott nytt år alla läsare från oss på Klar Sikt.

Debattlänkar: DN  Aftonbladet SvD DN


Tags:
Categories: Krönikor av Mats | Miljön/Klimat

13 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Fler lögner från media

"Eye for an eye will make the whole world blind"
Av Mats Sederholm

Krönikan ”Med rätt att ifrågasätta"  i sin minimerade form på Sourze.se, har bemötts av EXPO-skribenten och anti-semitism-jägaren Jonathan Leman på sin blogg.  Som vanligt är det tvistade vrångbilder i stil med vad som redan går att läsa om i krönikan.

I samband med Kalla faktas granskning skrev jag:

” Inte ens antisemitism-spåret kunde backas upp med ett enda exempel eller bevis för att sanningsrörelsen skulle ha med antisemitism att göra. Kanske har det faktum att Kalla Faktas redaktör Kajsa Lindohf själv är judinna, påverkat programmets omdöme. Det är hur som helst lika tragiskt varje gång någon indirekt försöker utnyttja en av historiens grymmaste händelser i retoriskt syfte.”

Enkelt uttryckt: När man kritiskt ska granska något och själv är invecklad i en religiös/etnisk tillhörighet så riskerar man att bli partisk/jävig i sin bedömning. Det är en mänsklig fälla och en självklarhet för alla läsare!

Så vad gör Leman när han ska försvara sin EXPO-kollega tillika Kalla Fakta redaktör? Jo, han klipper ut meningen:

”Kanske har det faktum att Kalla Faktas redaktör Kajsa Lindohf själv är judinna, påverkat programmets omdöme.”

Och drar slutsatserna:

”I ett försök att förklara att påståenden om antisemitism inom sanningsrörlsen är felaktiga hävdar Sederholm alltså att judar har dåligt omdöme och per automatik är partiska i en viss riktning.”


Den fullständigt vrickade slutsasen blir att jag menar att alla judar har dåligt omdöme! Jonathan "Hacke hackspett" Leman, antisemitism-djungelns egen pajas, förstör inte bara för sig själv, för EXPO utan sorgligt nog ocskå för de som är utsatta för skämt om judar, eller de som fortfarande lever och kan vittna om förintelsen m.m.


I min skrift Illuminati for dummies ger jag exempel på information/material för de som vill veta mer om Illuminati, om hur världen styrs m.m. Jag nämner ett antal författare vars böcker innehåller nyttiga fakta och i den meningen är de suveräna, men i övrigt tröttsamma att läsa. I J Linas fall så finns det en kantring mot det anti-judiska. Något som är sorgligt att ta del av och som jag också varnar för i samma skrift.

Leman skriver:
” I sin skrift "Illuminati for Dummies" skriver Sederholm att de är "suveräna".”

Leman förvandlar mina omdömen om författarnas bidrag kring Illuminati i sak, till att bli ett omdöme om dem som antisemiter!

I samma skrift varnar jag:

”Det finns de som är helt insnöade på zionismen, eller på kommunismen, eller en judisk världskonspiration: Andra tror att det är påven som styr allt.”

Och ber läsaren vara uppmärksam:

Och vad jag vill säga är: Sök att förstå var ”författaren kommer ifrån”. Vilket är författaren eller bloggarens personliga uppsåt? Fortsätt att läsa men stå klar i att det är sanningen du söker och inte andras uppgörelser med sin barndom, med sina föräldrar, med sitt land eller med sin politiska ideologi.

Har Leman då kompletterat sina citat med detta för att i en sanningssökande och journalistisk god anda ge en rättvis bild och fånga mitt grundbudskap?

Nej!

Redan i somras hade jag en kommunikation med Leman eftersom han skulle skriva en artikel och hade frågor/påståenden om Robotfolket. Den tar på liknande sätt som citatet ovan, avstånd från ”judiska konspirationer”. Jag skrev:

”Som jag nämnde för dig så ges du här chansen att nämna en bok, som faktiskt helt öppet tar avstånd från sådant, ursäkta mig, skit, som ”judiska världskonspirationer” är. Allt beroende på vad ditt uppriktiga uppsåt med din artikel och vad ditt hjärtliga kall är.”

Vad svarade då Leman på det?

Ingenting!

För Jonathan Lemans hjärtliga budskap handlar enbart om att förstärka antisemitism-rörelsen som makt/inflytande faktor i sig. Att personligen få göra karriär i en kår, som genom att vägra samarbeta med de som söker undergräva makt och dominans oavsett var den verkar, själva sörjer för ökade anti-judiska stämningar. Alla de fruktansvärda dåd som drabbat mänskligheten inklusive förintelsen har byggt på hat. Hat mot Judar, Hat mot Jude-hatare o.s.v.

Människor invecklade i hat är inte kommunicerbara, de svarar inte på fredsbudskap, de svarar inte  på kärleksbudskap, de svarar inte på sanningssökande, de söker enbart förstärka sin egen tro, sin egen tillhörighet och sin egen aggression eftersom det är den som ger dem kickarna i livet.  De får dem att känna sig levande. Det är samma grundenergi som vid olika typer av missbruk.

Jonathan Leman väljer att själv vara en del i denna soppa och medverkar indirekt till att skapa ännu mer hat, konflikter och offer, inklusive judiska. Leman 28 är/var lärarstudent och kommer så småningom inte att accepteras bland kollegor med sin brist på saklighet och mogenhet, ifall han fortsätter i samma journalistiska och konspiratoriska anda. I en proffesionell miljö kan man inte tjura sig till människors bifall och uppmärksamhet. Han skulle tjäna på ifall han rannsakade sig själv och sitt personliga uppsåt redan nu.

Vi på Klar Sikt har också annat att skriva om än sånt här och kommer framledes att fokusera på levande frågor som berör flertalet människor. Det är inte vår väg att fastna i debatterna kring antisemitism, zionism, islamofobi, kapitalism, kommunism o.s.v.  Det drar ner gardinen för en vidare förståelse av de krafter som verkligen utnyttjar och tjänar på debatterna. Alla former av förakt för folkgrupper, raser, politiska ideologier är rädslobaserade och vi vill skapa en värld som lagt sådant bakom sig.

Mats

Andras slutsatser om den antisemit-konspiratoriska Leman:

"Lemans sätt att använda texten är tämligen avslöjande – det handlar inte ett dugg om vad texten säger, utan vad den går att användas till.  ena stunden läser han inte alls vad som faktiskt står i artikeln för att i nästa stund vända på steken och väga varje stavelse på guldvåg i jakten på "signalord"– allt efter vad som situationen kräver."
Källa

"Emellertid handlar den svenska diskussionen om antisemitism alltid om något annat. Svenska kommittén mot antisemitism och liknande politiska grupper har nämligen utvecklat en egen pseudovetenskap där de kan finna antisemitism där ingen annan finner den. "
Jan Guillou

Om Jonathan Leman på bloggen "Tankar i gryningens ljus"
"Även kritik bör då granskas"


Tags:
Categories: Krönikor av Mats | Media

0 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Med rätt att ifrågasätta


Av Mats Sederholm

Under en månad har debatten om sanningsrörelsen pågått i media. Den har konsekvent bemötts med gammal retorik, smutskastning och lögner. Det räcker inte med rörelsens ifrågasättande av 11:e september för att förklara en ledarskribents uppmaning till allmän censurering hos media. För sanningsrörelsen slingrar sig in i det allra vekaste och bakom demokratins fasader. Där biter den sig fast och släpper inte taget.


Jag vill först börja med ett lästips. Krönikan är lång och ni som inte orkar ta er igenomn detaljerna kring 11: september kan hoppa över del 2 och del 3. Ni kommer ändå att få till er krönikans andemening.

Artikeln finns också publicerad på sourze.se i en minimerad form: "DN och Newsmill tar till censur i sanningsdebatten"

* * *

”Vi söker en ny utredning av 11:e september!”

Om vi byter ut orden 11:e september mot något annat så andas meningen demokrati, frihet och den självklara rätten att fritt få ifrågasätta. Men att släppa ut den här meningen i debatten är som att släppa ner en droppe med bakterier i ett öppet sår. Kroppens immunsystem reagerar omedelbart och slår till med en reptils instinkter.  Kroppen i det här fallet är vårt samhälle och antikropparna är bl.a. media och politiker.

DEL 1 -  MEDIAS RETORIK OCH LÖGNER


De senaste veckorna har sanningsrörelsen, rörelsen som uppstod ur ifrågasättandena av 11-septemberattacken, tagit steget in i svenska massmedia.  

Jag och Linda Bjuvgård drog igång Newsmilltemat ”Sanningsrörelsen” med vår artikel: ”Medias lögner och vad sanningsrörelsen egentligen är”. Där kunde vi med 100% precision förutsäga all den retorik som skulle följa i Kalla Faktas granskning av rörelsen i deras två program.

Programmen var fyllda med granskningsklyschor som ”krafter som ligger bakom”, ”en och samma källa”, ”religiös sekt”, ”hjärnorna bakom”, ”motståndare mot demokratin”, ”naziliknande idéer”, ”extrema grupperingar” o.s.v. Men inte en enda av klyschorna kunde bestyrkas med fakta! Inte ens antisemitism-spåret kunde backas upp med ett enda exempel eller bevis för att sanningsrörelsen skulle ha med antisemitism att göra.  Kanske har det faktum att Kalla Faktas redaktör Kajsa Lindohf själv är judinna, påverkat programmets omdöme. Det är hur som helst lika tragiskt varje gång någon indirekt försöker utnyttja en av historiens grymmaste händelser i retoriskt syfte.

Men med rätt retoriska minor utlösta så är allt möjligt. Riksdagsmannen Egon Frid(v) som skrev på ett upprop för en ny oberoende undersökning av 11:e septemberattackerna, skrämdes först av Kalla Fakta och föredrog att vara tyst. Därefter blev han av partiet framtvingad till giljotinen. Han förhördes av TV4 som om han vore en förbrytare och tvingades av sina partikamrater till någon slags Orwellsk historieomskrivning och avprogrammering mitt framför kameran. Det var obehagligt att se.

Han hade skrivit på ett upprop för en ny oberoende undersökning.  Inget annat!

Jag blev uppringd av SVT Debatt som ville ha med mig och Mikael Cromsjö, skaparen av vaken.se, som företrädare för sanningsrörelsen. Vi kom överens med SVT:s researcher Mats Wångersjö om att programmet skulle inledas med en fokuserad minidebatt med två debattörer från varje sida under 10-15 minuter. Det visade det sig vara en ren blåsning. De mesta vi planerat för brast. SVT hade dessutom bjudit in fem debattörer för motståndarna mot oss två.


Inbjuden som talesman för antisemitism-spåret var journalisten Torbjörn Elensky som också deltog i Kalla Fakta. Ett av hans påståenden var att det fanns en länk på min och min frus krönikesamling Klar Sikt till en omtvistat antisemitisk författare. Något som aldrig funnits och aldrig kommer att finnas. En direkt lögn levererad till storleksordningen 500.000 ovetande men säkert troende tittare. Allt för retorikens skull och fortfarande med en ofattbar brist på respekt för de som verkligen drabbas av antisemitism.

Men kulmen på medias förmåga till ”faktagranskning” kom när Lars Lindström på Expressen intervjuade mig om en artikel som jag sedermera upptäckte handlade om sanningsrörelsen och rymdödlor!!!

När media inte lyckas vända på opinionen så finns det bara våld kvar att ta till. På DN:s ledarsida gick man till indirekt attack mot mig personligen och Linda Bjuvgård med ord som konspirationsdårar. (Brott mot tryckfrihetsordningen Kap7 Pkt15!). Men det som fick många läsare att haja till var:

”De redaktörer och programledare som tror sig tjäna yttrandefriheten och demokratin genom att släppa fram dessa åsikter smiter ifrån sitt ansvar.”

Alltså, en direkt uppmaning till att censurera debatten, till att begränsa yttrandefriheten.  Sånt här praktiseras normalt sett i totalitära stater.


Tre dagar senare försöker jag publicera denna artikel  på Newsmill. De nekar publicering med motiveringen att texten inte skulle tillföra debatten något nytt!  Detta trots DN:s senaste ledare, trots att 70% av artikeln innehåller helt nytt i sak, trots att artikeln lägger tonvikten vid just  demokratifrågan och den framrusande  s.k, ”Nya världsordningen”, trots nya citat och exempel av politiker och media och trots att min och Lindas första artikel på Newsmill under lång tid fanns bland de tre mest populära artiklarna under denna månad.  Newsmill har valt att inte kommentera detta.


Kan det vara så att det redaktionära samarbetet mellan DN och Newsmill också inbegriper ett gemensamt regelverk för yttrandefriheten? DN-Ledaren skrev ”Förnuftiga samtal kräver vissa ramar.”  Både Newsmill och DN har samma ägare och det är inte särskilt långsökt att misstänka att Newsmill  fått smaka på Bonniers ramar och mediapiska.

Minns ni hur den här artikeln började?
 
”Vi söker en ny utredning av 11:e september”

Det är ytterst vad 11:e septemberrörelsen vill framföra.

DEL 2  VARFÖR DEN OFFICIELLA 11:E SEPTEMBERHISTORIAN BÖR IFRÅGASÄTTAS


Men jag ska nu försöka kliva upp ur medieträsket, torka av mig stövlarna, ta en dusch och skriva om det som de flesta i sanningsrörelsen vill föra fram. Granskningen av 11:e septemberattacken.
De flesta är oinvigda i detta och jag ska kort redogöra för några av alla de omständigheter som motiverar ett sådant krav.

1 Flera medlemmar ur den amerikanska 11:e septemberkommissionens ansåg sig vara förda bakom ljuset av Pentagon, man menade på att det fanns anledning att tro på andra förklaringar än kommissionens officiella.


2 Militärer med specialistkompetens inom terrorism och speciellt Al-Queda trädde fram efter 11:e septemberattacken eftersom de känt till några av terroristerna redan före attentatet. Något som den amerikanska regeringen absolut förnekade efter attacken. De förvägrades av Pentagon att vittna inför kongressen. Deras material förstördes. I December 2006 förklarade den amerikanska senatens underrättelsekommitté att det saknades bevis för ”ett av de mest störande påståendena om terroristattacken den 11:e september”.


3 NIST. (National  Institute of Standards and Technology) var det organ som fick uppdraget att utreda de tekniska omständigheterna kring skyskrapornas kollaps. Vad gäller WTC 1 och 2 (World Trade Center) förklarade man att husen rasat ihop eftersom endast 10% bärighet fanns kvar i stålbalkarna. Men husen rasade ihop i stort sett i fritt fall, vilket normalt sett endast sker vid en medveten demolering då alla bärande delar elimineras på några sekunder. NIST bortsåg helt från den möjligheten och alla de vittnen inklusive brandmän som berättade om upprepade explosioner inuti skyskraporna innan husen föll. En del så kraftiga att människor for in i väggen.

4 Vad gäller hus 7, alltså det hus som aldrig träffades av något flygplan, men som likväl föll ihop som ett dammoln så tvingas NIST till att använda ord som ”extraordinära omständigheter”, vilket kan liknas vid en vetenskaplig version av att Jesus gick på vatten.

Och betänk, samtliga utredande instanser är medborgare och eller tjänstemän i ett land som nyss gått ut i krig och med krav på en obeveklig patriotism och i en ”antingen är ni med oss eller mot oss.” hets. En del av medlemmarna i 11:e septemberkommissionen utsågs av George Bush själv.  Vilken tjänsteman, militär eller yrkesmänniska kan verka i någon annan riktning än vad det amerikanska ministeriet fastslagit, utan att förlora arbete, karriär eller heder?

DEL 3 EN ALTERNATIV FÖRKLARINGSMODELL


Denna artikel går inte ut på att bevisa en alternativ förklaring. Samtidigt vet jag att många undrar över alternativet till den officiella historien.  Jag ska därför ägna en stund åt en alternativ bild. Inte för att bevisa den utan snarare för att ge ett tankealternativ till den officiella historien.

Så, varför skulle man då iscensätta en fejkad terrorattack, varför skulle man offra sin egen befolkning och hur skulle det rimligtvis gått till, är några av de frågor som de flesta och med rätta skulle fråga sig.

Vad skulle det politiska motivet vara för att iscensätta en terrorattack?


”Project for the New American Century” är namnet på en tankesmedja bestående av en grupp neokonservativa politiker. De framställde år 2000 en rapport: ”Rebuilding America's Defenses”.  Bland författarna finner man bl.a. Dick Cheney, Donald Rumsfeld och Paul Wolfowitz. Här förklaras nödvändigheten av en amerikansk dominans i Gulf-regionen, av en omedelbar lösning på Saddamproblemet, om behovet av en global säkerhetsordning, att internationella fredsinsatser skall domineras av USA och inte av FN men … ” processen som skapar de här förändringarna, kan ta lång tid, såvida inte någon katastrofal och frambringande händelse av typen Pearl Harbor inträffar”. Den enda enskilda incident efter andra världskriget som kan jämföras med Pearl Harbour, inträffade ett år senare.

Skulle amerikanska myndigheter vara beredda till att döda sin egen befolkning?


1962 avvisar President Kennedy ett förslag, ett projekt med namnet operation Northwoods. Det är underskrivet av Joint Chiefs of Staff, den absolut högsta instansen i den amerikanska krigsmakten.  
Projektet gick ut på att skapa förevändningar för en amerikansk invasion av Kuba.  Bland planerna fanns terrorattacker mot den amerikanska befolkningen i bl.a. Miami, som sedan skulle skyllas på kubaner. Det fanns planer på att sänka passagerarfartyg och mycket annat. Med en annan president än Kennedy, så hade denna False-flag operation kunnat klubbas igenom. För, man skapar inte ett sådant förslag om det inte finns en rimlig chans att få igenom det i Washington.

Vilka var i så fall arkitekterna bakom attacken?
Jag ska ge läsaren en tänkbar modell.

Sådana här s.k. False-Flag operationer orkestreras på olika plan eller skikt med separata särintressen. På den lägsta nivån, fanns terrorister som flög in i WTC. Terroristerna gavs, via ett fåtal kontakter, resurser och möjligheter till att genomföra dådet

På nästa nivå finns ovan nämnda kontakter och de som influerar CIA, MI6 eller liknande säkerhetstjänster som operativt ser till att det kan ske. Men också personer som via företag och karteller kunde förmedla de ekonomiska medel som kunde finansiera flygutbildningar i USA eller andra förberedande verksamheter i USA, Europa eller Asien.

Ovanför den operativa nivån finns skikt med ekonomiska och politiska intressen. De finns troligtvis på en internationell nivå.Så fungerade det i Italien på 80-talet när vänsterterrorister beskylldes för en rad terrorattacker i Italien. Det visade sig att det var högerextremister som låg bakom, men på ytterligare nästa nivå fanns den italienska underrättelsetjänsten inblandad. På nivån ovanför fanns ordenssällskapet Propaganda Due, P2 inblandat, med toppar från olika delar av samhällets trossystem. Även CIA anklagades för att vara inblandat.

Det finns flera exempel på False-Flag operationer i historien där man offrat ”de sina”.

Byggt på dokumenterade händelser och fakta har jag gett läsaren adekvata svar på de vanligaste frågorna. Men ifrågasättandet av 11:e september liksom andra typer av ifrågasättanden som riskerar att störa fastlödda uppfattningar handlar sällan om fakta eller ett rationellt tänkande.

Och trots att de har fakta att peka på så lyssnar ingen till dem, för det handlar om tro, det handlar om en falsk verklighet där människor söker konsensuslögner och hamnar i en konsensustrans. De söker gemensamma och betryggande förklaringar till allt och det får gärna vara lögner. För det är inte verkligheten som står högst på dagordningen, det är tron, William. Det är människors gemensamma behov av att vara accepterade och överens som är det viktigaste, även om det bygger på bekväma lögner

Ur romanen Robotfolket

DEL 4  SANNINGSHOTET MAN BÄVAR INFÖR


Jag påstår alltså inte att jag VET hur en tänkbart insider job operation skulle gått till. Denna artikel söker inte bevisa detta. Men eftersom den officiella förklaringen är lika solid som en schweizerost så är det därför naturligt med krav på en oberoende undersökning.

Jag, liksom massor av anhöriga till offren, närmare 1000 arkitekter och ingenjörer, yrkespiloter, och politiker världen över, söker bara en debatt och ny utredning av 11:e september.

Men detta är glödhett och hotar uppenbarligen både våra media och politiker.  Egon Frid fick frågan ifall det fanns fler på hans nivå som sympatiserade med sanningsrörelsen.  ”Jag vet ju att det är fler som skulle vilja göra det men som inte gjort p.g.a. att det är en omöjlig debatt.”. Och debatten är lika omöjlig för en journalist. ”Rymdödlereporten” Lars Lindström på Expressen försäkrade mig om att även han sökte sanningen. Jag frågade: "Men om du går till din chef med förslaget att du seriöst vill skriva om att du vill ifrågasätta 11:e septemberhistorien på fullt allvar, hur går det då?"  Det blev tyst i luren!

Varför undviker de stora media en saklig granskning och går som katten runt het gröt, varför är debatten en politisk omöjlighet?


Om arkitekterna av 11:e september inte är de som vi lärt oss, så skulle det innebära ett större slag mot världen än attacken i sig. I den officiella 11:e september-historien har man nämligen investerat 100.000–tals dödsoffer bara i Irak. Man har investerat i en ny kultursvängning för västvärlden, man skapade Patriot Act och en kultur som innebär att människors integritet i takt med övervakning och rädslor, trubbats av.  En kultur där vi med ”kriget mot terrorismen” fått lära oss att ”Krig är Fred” och långsamt låtit oss införlivas i Orwells klassiska dubbeltänk.  I samma ögonblick som en eventuell bluff avslöjas, så öppnas det också miljoner falluckor. Genom dem far alla de journalister, chefredaktörer, politiker, experter och vetare av alla de slag som i åtta år sjungit från samma nothäfte.  Är det underligt ifall de nu tassar runt på darriga ben och väser?

DEL 5  DEN NYA ORDNINGEN OCH SLUTET PÅ DEMOKRATIN


”En jävla pseudodebatt”, säger Piratpartiets EU-parlamentariker Amelia Andersdotter om debatten och den händelse som delvis påverkat tillkomsten av FRA-lagarna och partiets omtanke om ”Personlig integritet och rätten till ett privatliv”.

Journalisten Elensky sa: ”Det finns fakta, det finns ekonomiska förhållanden, politiska förhållanden i världen som man borde debattera och den här sanningsrörelsen lägger sig på tvären över allt.”

De nuvarande ekonomiska och politiska ramverken har inte kunnat skapa någon hållbar förändring av exempelvis vårt klimat. Det monetära systemet blockerar varje form av långsiktigt helande av människor och en förändring av de växande gapen mellan fattiga och rika. Bara var tionde världsmedborgare anser idag att marknadskapitalismen fungerar väl. De politiska åskådningarna tjänar bara en skenbar demokrati längst ner i den globala maktpyramid, som redan i våningen ovanför våra folkvalda politiker smälter ihop de blå-röda rösterna till en stålgrå EU-härd.


”Hur kan det komma sig att de tre EU ordförandekandidaterna Jan Peter Balkenende, David Miliband, och Herman Van Rompuy är så frekventa deltagare på Bilderberggruppens(sluten global elitgrupp)  möten?”, frågade sig den italienska  EU-Parlamentarikern Mario Borghezio, innan det stod klart att den senare av de tre just valdes till EU:s president bakom stängda dörrar. Men media och politiker vinkar diskret ”passera förbi” åt sådana här nyheter. De tystnar när illusionen om vår demokrati riskerar att spricka.


Hackers avslöjade nyligen att klimatforskare som anlitats av FN:s klimatpanel, IPCC, har blivit påkomna med att manipulera data för att skapa ”rätt politiska” underlag för klimathot-modellen. När, avslöjandet,  ”Climategate” nu går som en våg runt jorden och forskare kräver IPCC kollegors avgångar, så resonerar media: ”Låt oss se, vi har redan använt oss av rymdödlor och antisemtism, vad har vi mer i förrådet, hmmm, vi får ta till förlöjlings-tricket, kör över det här med tron på undergångsscenarios a la 2012 och skriv bara att de avslöjade forskarna använt olämpliga uttryck.”


På våningen ovanför EU ser vi hur nästa ordning allt tydligare tar form. Det som för 10 år sedan endast gick att läsa om i konspirationsteoretikers böcker har idag förvandlats till konkreta rop från våra världspolitiker, från påven, från klimatforskarnas nallebjörn Al Gore och många andra. Det handlar om att skapa en ny global världsordning men även ett nytt globalt världsstyre. Att då återgå till de gamla ”riktiga politiska och ekonomiska frågorna” är som att hänga ett svart täcke över sig och låta sig ledas vidare mot en fascistoid framtid. Tack för att jag inte är ensam om att se tvärsöver, och just p.g.a. av detta, mäktar blotta de skenbara mekanismer som nu allt snabbare för människor in i ett samhälle utan inflytande. En värld där våra tolkningsföreträden som människor alltmer rinner ut i sanden, där experter med S-märkta åsikter är den riktiga världen och där medborgaren riskerar begå, vad en av meningsmotståndarna i SVT debatt kallar sin blogg, tankebrott.

Centralisering av makt har aldrig och kommer aldrig att leverera något annat än omänsklighet.

Jag skriver inte om sanningsrörelsen eller om 11:e septemberattacken för att det är huvudtemat i mitt liv. Jag skriver om det eftersom jag vill förstå vilka händelser och vilka de krafter är som formar vår värld, vilka är de som ytterst sätter våra normsystem och som skapar levnadsvillkoren för mig, min familj och andra människors vardag. Mitt hjärta och mitt grundläggande kall är att återge kraften till människor och inte tvärtom. Människor måste ta tillbaka sitt ansvar för sina liv.

Jag har i denna artikel valt de saker som jag anser är viktiga angående t.ex. 11:e septemberattacken. Men alla inom sanningsrörelsen skulle inte hålla med mig om allt i denna artikel, för så brokiga är vi, så mycket mångfald finns där, där finns det rötägg, där finns det genier, men framförallt så finns de som inte låtits sig bländats av medias riktade strålkastarljus.

 


De som istället vågar se ut i det okända kommer att upptäcka hur deras egna intellektuella mörkerseende sakta tar vid. Efter en stund framträder ett landskap av okända perspektiv och oväntade fakta. Detta seende är i den egyptiska mytologin symboliserad av det allseende ögat. Under antiken förunnat endast präster och faraos. Med Internet och den fria informationen så har det allseende ögat så sakteliga öppnats igen. Det gamla prästerskapet, idag i formen av journalister och politiker, gör allt för att demoralisera den fria kunskapen. De gör som de alltid gjort, de släpar fram de på förhand dömda till torget för att piska och baktala dem inför massorna.

Efterföljderna av 11:e septemberattacken har skapat både död, förintelse och ett bakgrundsbrus av rädsla i främst västvärlden. Ingredienser som funnits på härskares önskelistor genom alla tider. För det är när det är som mest upphettat, som man kan böja människor i önskad riktning.

- Men ursäkta om jag ställer en dum fråga, sa William. Vad är det för fel på en världsregering egentligen? Äntligen får jorden enighet och fred. Är det inte vad mänskligheten drömt om i alla tider?
Izla svarade:
- Det beror på vilka fredsvillkoren är. Vad är det för fred vi får om den förutsätter en likriktan, om den förutsätter en värld som fortfarande utgår från makt och att ännu färre styr över ännu fler? En värld där ännu fler människor saknar ett inflytande över sina liv. Det är ingen fred! Det blir allas kapitulation, för den är skapad utifrån rädsla och inte utifrån passion. Det blir en värld utan krig mellan nationer, men där människor fortsätter att konkurrera och slåss med varandra eftersom fundamenten för ondskan, den inprogrammerade tron på att människan av naturen är ond, kommer att bestå.


Ur romanen Robotfolket

Mats

Debattartiklar: DN  Aftonbladet 


Tags:
Categories: Krönikor av Mats | Media

9 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Kvinnor, var är ni?


 
Av Linda Bjuvgård

Denna krönika riktar jag till er, mina kära medsystrar. Till att börja med: var sjutton är ni? För let´s face it: sanningsrörelsen består till 95 % av män, killar och grabbar. Och det är inte bra av många olika skäl varav det viktigaste och största kanske är att båda könen bär ett ansvar för hur vår värld ser ut. Båda bär ett ansvar för att rätta till de fundamentala fel vi alla lever med och i.

Men det är som sagt fattigt på kvinnor i den här ”sanningsbranschen”. Inte för att alla deltagande killar och män verkligen deltar på allvar. Majoriteten av de killar som hänger på vaken.se eller andra bloggar och sidor som handlar om konspirationer och sanningsrörelsen är inga ”doers” som kommer att förändra världen. De flesta är bara där för att tjattra om den hobby som hela apparaten kring NWO och Illuminati har blivit för många av dem. Ett lagom kittlande tidsfördriv i klass med att klättra i berg eller spela World of Warcraft. Sorgligt men sant.

Var är kvinnorna då? På någon modeblogg kanske eller så hänger de på familjeliv.se och diskuterar det ”lilla livet”. Det är senaste skötväskan och hur man bäst lindrar blöjeksem som gäller. Och det är inget fel på det lilla livet, faktum är att jag tycker det är en smula nedsättande att kalla det för ett litet liv, för det är det inte. Att ta hand om, vårda och nära allas våra barn är STORT. Det är vackert och förtjänar all heder men det gör inte tillräckligt med skillnad i världen i stort. Detta är ett faktum som bevisas av vår historia. Kvinnor har fostrat man på man som klivit ut i världen och fortsatt upprätthålla den rådande patriarkala (o)ordningen. Kvinnor har likaledes fostrat och fött kvinna på kvinna som trätt ut i ett ständigt varande förtryck av deras innersta kraft.

Det kan hända att det kommer att finnas modebloggar i ett framtida Orwellianskt kontrollsamhälle, men om våra tankar ägs av staten och våra barn fryser ända in i själen, vad är då modet värt? För det är våra barn som kommer att tvingas leva i den skräckvärld som vi i sanningsrörelsen befarar är på intågande. Våra älskade barn - de som vi nu sitter och näthandlar onödiga skitprylar åt bara för att det kittlar så skönt i konsumtionskistan.

Ibland är jag så trött på allt prat om Illuminati och Bilderberggruppen. Namedropping av gubbar i kostym. Och 9/11 som givetvis är jätteviktigt men… det finns så mycket annat viktigt som måste upp på tapeten!  Och många ämnen är vi kvinnor bättre talespersoner för. Vi behöver lyfta ämnen som barnens situation och hur vi tenderar att värdera barn som lite mindre mänskliga än oss vuxna, människors psykiska illamående, våra trossystem och svara på frågan varför så många faktiskt BER OM ett övervakningssamhälle – det som vi inom sanningsrörelsen fruktar så hårt.

Men mest av allt behöver vi börja skapa visioner. Vi måste våga drömma och prata om den utopi vi önskar oss. För förhoppningsvis kommer det en dag när alla elitgrupper och hemliga gubbsällskap är avslöjade och ute ur sina garderober. En dag när alla stora och omvälvande händelser som 9/11, Estoniaolyckan, invasioner av länder och andra obehagliga händelser är klarlagda in i minsta detalj. När alla måste börja ta sitt ansvar och alla drabbade kan pusta ut. Men när den dagen har kommit och gått – vad händer då? Vad vill vi då, hur ser den värld ut som vi strävar efter?

Jag tror och hoppas att mina medsystrar har ett och annat att säga om det. Medan män gärna fastnar i detaljer om etnicitet, namedropping och frimurarsymbolik så tror jag kvinnor oftare tar ett helhetsgrepp och vill att ALLA ska med till vår sköna nya värld. Att alla barn är våra barn att ta hand om, oavsett hudfärg, religion och politik. Personligen är jag dödstrött på allt prat om sionismen hit och Israel dit. ALLA ska som sagt med. Sanningsrörelsen bör ägna sig åt mänskligheten i sin helhet och inte gräva ner sig i detaljer som inte leder någon vart. Kärlek är nyckelordet.

Sanningsrörelsen vill finna sanningen om en mängd olika saker och händelser. Det är av högsta vikt att hitta sanningen och att leva i sanningen. Och förhoppningsvis kommer det en dag när vi kommit dit. Jag efterlyser som sagt visioner. Jag efterlyser helhet. Vi måste våga börja skapa vår Nya Sköna Värld i våra tankar. Och om vi ska hedra sanningen och sträva efter att leva i den så måste det första steget bli ett krasst konstaterande att denna gamla unkna värld vi lever i, i dagsläget, i stora drag är skapad av män. På samma gång är det just män som brett ut sig i sanningsrörelsen. Män som påstår sig vilja ha en ny värld.

Men de kan inte lyckas med det. De skulle bara bygga upp en värld som i mångt och mycket är väldigt lik den värld vi redan har. Hur skulle de annars göra? Verktygslådan är densamma. Arkitekterna är desamma. Testosteronhalten är densamma och i bakgrunden sitter kvinnorna fortfarande och snackar barnmat på familjeliv.se.

Nej, männen kan inte bygga något Utopia på egen hand, lika lite som vi kvinnor skulle kunna göra det. Vägen till paradiset är tvåfilig.


Det finns också ett mer personligt och tja, egoistiskt skäl till att jag ropar efter er kvinnor. Jag behöver er. Jag vill ha mina medsystrars stöd och förståelse!

Jag är ganska ensam i den här ”branschen”, i synnerhet här i Sverige. Och många är de gånger jag önskat träffa andra kvinnor som intresserar sig för dessa ämnen OCH faktiskt gör något.
Som kvinna blir jag ofta förbisedd som om jag vore osynlig. Men så är det i vår patriarkala värld. Och jag tror att det mesta sker ganska omedvetet och automatiserat. Med andra ord är det nog inte så ofta som män (och ibland kvinnor) nonchalerar/inte ser på grund av pur illvilja. Nej, det bara sker. Hela vårt normsystem och vår historia backar upp och göder ett sådant beteende.  På samma sätt som vi alla tenderar att se mammor som bättre föräldrar än pappor…

Männen kommer aldrig titta upp med förvånade hundögon och förskräckt utbrista:” bröder, var är alla våra systrar?!” Anledningen är två: dels den gamla vanliga att de flesta inte frivilligt släpper ifrån sig makt. Och makt finns det även i den här "branschen". För så länge det finns prestige, status, kändisskap och liknande så finns det också makt. Den andra anledningen är förstås att de flesta män inte ens SER att det råder en akut kvinnobrist i sanningsrörelsen. Att även sanningsrörelsen är en stor herrklubb är för dem helt naturligt och inget som de ens ids reflektera över.

Vi gör alltså båda fel. Männen håller på sin offentliga makt som talesmän för det STORA. Kvinnorna väljer att smita från ansvaret genom att gräva ner sig i det LILLA. Lösningen är förstås att mötas någonstans i mitten.

Samtidigt är det just det sk lilla livet som bidrar till att suga musten ur många kvinnor. Att agera företagsdirektör i hemmet och familjen är ganska slitsamt. Det innebär att vara den som leder, organiserar och planerar familjens – framförallt barnens – förehavanden. Köpa present till det där kalaset som lillan blivit inbjuden till, dags att gå till frisören, notera när det är utvecklingssamtal nästa gång – och bestämma vem som ska följa med, påminna mannen om besiktningen av bilen, packa gympapåsar, skriva inköpslistor… Än idag är det många kvinnor som också tar på sig att hålla reda på sin mans släkt. Som när svärmor fyller år och vad man (hon) ska köpa åt henne. När kvinnan är företagsdirektör för Familjen AB så spelar det ibland mindre roll att hon delar en massa sysslor lika med sin man. Att han går på barnens utvecklingssamtal lika många gånger som hon, att de tvättar varannan gång eller lagar middag halva veckan var. För det är tankearbetet och ANSVARET som ledarpositionen innebär som suger kraft ur kvinnan. Så det är kanske inte så konstigt att hon inte orkar rädda världen OCKSÅ…

Men det måste gå i alla fall. Jag vet inte exakt hur. Det enda jag vet säkert är att om ni, mina kära medsystrar, inte ni kliver ut i världen och ”gör er grej” så kommer era små gullråttor till barn i sina supervarma åkpåsar och med perfekt tillagad välling i sina flaskor få ett rent helvete i framtiden. Antingen i den Orwellianska skräckvärlden eller i de manliga ”befriarnas” snedvridna värld. En värld inte helt olik den vi lever i nu.

Det är upp till er. Själv har jag gjort mitt val. I handling.

Linda  
Tags:
Categories: Krönikor av Linda | Kvinnligt/manligt

60 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

DN:s tyranniAv Mats Sederholm


DN:s ledarsida går idag till indirekt angrepp mot mig, Linda och Mikael Cromsjö på Vaken.se

Nyligen toppades debattsajten Newsmill av en artikel där några konspirationsteoretiker ifrågasatte vem som låg bakom attacken mot World Trade Center 2001. På skribenternas egen hemsida antyder man en sammansvärjning av ”världseliten” och israeliska/judiska intressen. Det hindrade inte att konspirationsdårarna blev inbjudna att föra fram sina åsikter i SVT:s Debatt veckan efter – på bästa sändningstid.


Vi pratar DN:s ledarsida. Där talas det om världspolitik, om det allra mest väsentligaste man vill föra ut till omvärlden. Ledarsidan på DN är Sveriges största morgontidnings mest ansedda och prestigefyllda plats.

VAD är det som hetsar dem till detta? VAD är det som får dem att gå i taket över sanningsrörelsen?

Men låt oss kika lite grann i artikeln, för media fortsätter med det enda de mäktar med och som jag skrivit om tidigare, retorik och lögner.

På skribenternas egen hemsida antyder man en sammansvärjning av ”världseliten” och israeliska/judiska intressen.

Här på Klar sikt har det ALDRIG skrivits om judiska eller knappt ens israeliska intressen. De må vara att de syftar till Mikaels vaken.se. Jag är oerhört tveksam till att ”judiska intressen” ifrågasätts där.

Eller är det kanske så att man genom att skriva israeliska/judiska rent retoriskt knyter ihop två skilda saker??

Har vi hört det förut?
 
Artikeln innehåller 50% ren retorik där man målar lite från ovan. Se mina sex punkter om medias lögner på krönikan "Sex enkla anledningar till att misstro media".

Men resten av artikeln ger sig på sanningsrörelsen med allt vad den förmår.

Det är ingen slump att extremister av alla kulörer vädrar morgonluft.

Och precis som med Kalla Faktas liknande ord så undrar man: Vilka är de där extremisterna egentligen, var finns dom, exakt vad gör dom?
Är jag en extremist eller, vad, vad, vad?

Problemet är att dårarna tillåts sätta agendan när vi ägnar all tid åt att tillbakavisa sånt som redan tillbakavisats hundratals gånger tidigare.

Ja och när man saknar argument så använder man just ord som dårar. Faktum är att media inte har kunnat avvisa någonting kring ifrågasättandet av 9/11.  INTE EN ENDA GÅNG. Trots en månad av dokumentärer, artiklar och debatter. Fortfarande är de helt utan argument.

Förnuftiga samtal kräver vissa ramar.
Så resonerar makten. Om vi ska föra samtal så sker det på våra villkor, vi sätter ramarna.

Men det som faktiskt skakade om mig på pendeltåget i morse var nedan rader:

De redaktörer och programledare som tror sig tjäna yttrandefriheten och demokratin genom att släppa fram dessa åsikter smiter ifrån sitt ansvar. Demokratin handlar inte om att alla ska tala i munnen på varandra, utan i grunden om att föra förnuftig dialog kring våra gemensamma spelregler.

Sätt yttrandefriheten ur led

Så långt har det nu alltså gått, att man vill tysta ner hela media.

Jag har de senaste dagarna skickat min senaste artikel ”Med rätt att ifrågasätta” till de stora dagstidningarna inklusive DN. Även till DN:s kulturchef. Jag spar inte på krutet där och kan det möjligtvis vara så att man försöker mota Olle vid grind. De inser att debatten om sanningsrörelsen är på väg att ge en ketchupeffekt, att medias roll som trovärdiga ägare av debatten är på väg att spricka ordenligt. Eller är det så att DN:s ägare själva nu tycker att detta är nog. Är vi som skriver om sanningsrörelsen på väg att peta i något som värker hela vägen upp till de som styr och sätter ordningen?

Jag kommer att publicera artikeln där den mottas senare i veckan.

Mats

Debattlänkar DN
Bloggar: Professors blogg 

Tags:
Categories:

9 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Mer krigAv Mats Sederholm

30.000 nya amerikanska soldater skickas till Afghanistan på Obamas begäran.

Med kriget mot terrorismen som ursäkt väljer Obama att gå samma korkade öde till mötes som sina tidigare presidenter.

Vad är det som får politiker, media och experter att om och om igen begå samma misstag?

Många av soldaterna kommer att dö, den amerikanska opinionen kommer att vända sig ännu mer emot kriget. Och slutligen tvingas de dra tillbaka sina trupper med svansen mellanbenen. Ja, med våra svenska valpar till soldater i släptåg.
Vietnam, Irak är några exempel vi borde lärt oss av.

Kriget mot terrorismen bygger på 9/11. Den officiella historien om 9/11 kommer alltmer att ifrågasättas.Terrorister med midjebälten, förvandlades till något som kan liknas vid en gigantisk militär organisation, för att sedan åter bli till terrorister med midjebälten. Fler kommer att vakna till insikt om detta spektakel till bluff.

Fredspristagaren kommer att få 1000-tals fler lik på sin meritlista alltmedan han fortfarande är västvärldens gullegris.

Varför måste människor upprepa sånt här? Och fortfarande ler människor lyriskt när hans namn nämns!

Och dessutom, amerikanska presidenter är inte de som styr landet. De är enbart VERKTYG för en elit av bankirer, mediaägare, politiska smedjor och näringsliv.
Media och politiker världen över behöver en sköld, de behöver en vision att tro på, de behöver något som de tror är riktigt och rätt.

Det är beslutsförvaltarna som publiceras och analyseras. Beslutstagarna, de som verkligen bygger världen, håller sig precis bakom det tunna skynke som kallas demokrati.

Det är en dyr trance som världen befinner sig i.

Mats

Debattlänkar DN


Tags:
Categories: Krönikor av Mats | Politik

0 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Bloggtoppen.se Vardagsbetraktelser bloggar Allmänt Blogglista.se Creeper