SEE ARTICLES IN ENGLISH ON THE NEW BLOG - BEYOND

Revolutionen sveper vidare

Av Mats Sederholm (Krönikan uppdateras löpande)

Då är revolutionen över oss.

Kan man hoppas i alla fall.

Klar Sikt läsare har inte undgått vare sig Nordafrika-revolutionen eller dess spridning vidare upp på det norra halvklotet. Grekland, Italien, Spanien,  USA, Australien och nu denna helg även Sverige. Demonstrationer är planerade i Stockholm och Götenorg och kanske andra platser.

Media försöker kategorisera, vardagligsera och marginalisera den största proteströrelsen som svept över jorden sedan slutet på 60-talet.

Jag tror de avvaktar innan de via tidningars ledarsidor, tv-nyheter , anpassade skribenter, EXPO med flera kommer att gå till motattack och försvara ”demokratin”, d.v.s. våra korrumperade ekonomiska system som aldrig kan leda till något annat än tillväxthjulens eviga slaveri och en ständig anpassning till västvärldens materialistiska, splittrande och ”godless”  ångvält.Lyssna på 60-tals inspiration

Det tål att i detta läge höja ett varningens finger för upplopp som leder till en media/politiker kategorisering av detta , för debattörer som tar sig in i ”protestlägren” och skaffar sig anhängare för att efter ett tag dra iväg på en ny kurs som leder bort från själva ”revolutionstanken”. De sprider demoniska rykten i syfte att punktera den här tsunamin som nu går varv efter varv runt jorden. Det tål också att höja ett varningens finger för en eventuell politifiering av detta.  Närmast till hands är att vänstern, som rent DNA-mässigt skjuter mot allt som heter kapital och vars ideologi så starkt är orienterad kring att allt det onda börjar med pengar, utnyttjar den här vågen.  Den här vågen har varit fantastisk på det sättet att den just hållit sig utanför de politiska fållorna. Det är oerhört viktigt att den balansen bibehålls för däri ligger en ENORM styrka. Media kommer att göra allt för att kategorisera och har redan påbörjat detta.

"Occupy Stockholm kapat av "tokskallar"" skriver Nyhet 24 se  och hävdar att det är Zeitgeiströrelsen som ligger bakom.

SvT Aktuellt gjorde dock ett mycket bra inslag om Occupy Wall Street och om vad som väntas i Sverige.
SvT Gomorgon Sverige sände detta den 14:e.

Om ni inget har för er nu i helgen så ge er ut på gatorna och var med i den första protesten mot politisk korruption och bankers makt i Sverige, mot förtryck och överhet.

Nedan fyra punkter som tycks ha vunnit gehör hos den globala Occupy-rörelsen:

- Att vi samarbetar.
- Att vi har system som skyddar våra rättigheter och att det är det upp till individen att skydda sina egna och sina grannars rättigheter när detta system blir korrumperat.
- Att en demokratisk regering endast kan härleda legitim makt från sitt eget folk men storföretagen ber inte om lov när de utvinner förmögenheter ur folket och naturen samt.
- Att ingen sann demokrati kan uppnås när dessa processer styrs av den ekonomiska makten.

Lördag 15 oktober håller Occupy Stockholm en demonstration på Sergels torg i Stockholm mellan kl 12 – 18. I Göteborg hålls de av Real Democracy Now! Göteborg på Järntorget 13-17. Nedan finns facebookadresser till övriga organisationer.

Vad händer kring detta i världen just nu? Läs här.

Occupy på Facebook.
   
OCCUPY SUNDSVALL

OCCUPY ÖSTERSUND

Occupy Stockholm – United For Global Change

OCCUPY GÖTEBORG

United For Global Change

15.O Järntorget: #globaldemocracy – GÖTEBORG

Tags:
Categories: Informationskriget | Krönikor av Mats | Politik

0 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Bloggtoppen.se Vardagsbetraktelser bloggar Allmänt Blogglista.se Creeper