SEE ARTICLES IN ENGLISH ON THE NEW BLOG - BEYOND

Den nya världsordningen - Del 1


Av Mats Sederholm

Begreppet ”En ny världsordning ” stötte jag på redan under slutet på 90-talet då jag utforskade nyandligheten men också hade kikat på en del konspiratoriska synsätt på världsutvecklingen. Jag såg då ingen anledning till att bry mig om detta. Jag betraktade det mest som en mörk avart, ett ingrott hörn av krystade förklaringar på vår värld framförd av kufar som liksom fastnat på nåt och sedan skruvat till det för att få ett koncept att vara unika kring. Men oj vad jag misstog mig, verkligheten idag är på god väg att överträffa ”dikten”.

Dessutom så har jag läst på. Min gamla tro och mitt nedlåtande synsätt har med kunskapers hjälp blivit alltmer pulvriserad. Idag kan man läsa om kraven på en ny världsordning både på Expressen och SvD och säkert finns det massor av exempel som jag missat. Men även före finanskrisen så har denna gamla önskan om en gemensam världsordning börjat dammas av.

Storbritanniens premiärminister Gordon Brown hade ett anförande någon månad innan han blev vald i våras där ordet ”New World Order” upprepades så frekvent att man undrade var det var fråga om. Se en redigerad video av talet.

Senast så var det frälsaren Obama som lyfte fram det i sitt tal från 24:e Juli i Berlin. Orden ”Globalt medborgarskap”, ”Partnerskap och samarbete länder emellan är inte ett val, det är ett måste för vår gemensamma säkerhet och för att kunna utveckla mänskligheten” är inga små ord direkt. Och hur skulle en sådan här globalt ”samarbete” kunna förverkligas om det inte finns en militär auktoritet. Obama fortsatte: ”Våra länder har ett gemensamt uppdrag i att säkerställa att NATO’s första uppdrag bortom våra gränser lyckas”.

Att det är något mer än ett slags vanligt partnerskap blir tydligt när han säger: ”Detta är ögonblicket då alla måste samlas för att rädda den här planeten….. Vi måste alla stå enade”

Detta om de politiska visionerna och de militära. Bankkrisen är på väg att skapa nästa behov av detta nya ”världssamarbete”. Politiker och ekonomer skriker redan efter globala regleringar och vad som kan komma ut ur detta är inte särskilt svårt att sia om. En gemensam valutapolitik regleras av riksbanker världen över och därför ser jag också en global riksbank i någon mening ta form. Den nya valutan Amero som täcker in den nordamerikanska unionen (USA, Kanada och Mexico) är i antågande och på sikt kommer säkerligen också en global valuta.    

Och för att inte denna nya vision ska bli betraktad som alltför hökaktig och marknadsorienterad så har de senaste åren serverat ytterligare ett argument, nämligen klimatfrågorna. Vi måste rädda vår jord och här finns det väl inte längre en kotte kvar med torra ögon. Och självklart så kommer även denna fråga och problem att omsvepas av den Nya världsordningen. Har man väl fångat problemet så får man också patent på lösningen.

Dessutom så måste vi ta rejäla tag mot planetens ondska, terroristerna, vilket lett till och kommer att leda till ett kontroll och övervakningsklimat utan dess like. Kameraövervakningen är minst sagt explosiv. Avtrubbningen av människors naturliga gränser för integritet som Linda beskrev i ”Övervaka mig mera”, är i full gång.   

För att den nya världsordningen ska få ett rejält fäste krävs en samling bland medborgare. Men en samling av den dignitet som krävs för att skapa en ny världsordnng kan inte annat än gränsa till kontroll. Obama lät meddela i ett tal i Juli att en nationell civil säkerhetsstyrka måste utvecklas och som ska vara lika mäktig som militären!! En mening som drunknade i hans retoriska tal om att det Amerikanska folket är svaret på våra problem. Och inte bara drunknade meningen i applåder och retorik, den "försvann" också från bl.a. Wall Streets Jornal:s officiella transcript av talet!!

Obamas vill alltså upprätta en massrörelse som ska omfatta alla ”middle school college students”, krigsveteraner m.fl. Han vill skapa undomskårer som bl.a. ska ska vara mentorer för yngre elever. Obamas ursprungliga hemsida fick ändra på budskapet efter att flera ungdomar protesterade mot att det inte ville bli värvade till dessa ”youthcorps”. Tal till massorna om hopp, enighet och med ett formande av samhället med hjälp av ”Obama Jugends” blev troligen för mycket.  Se talet här. Om du vill höra just meningen om en "en nationell civil säkerhetsstyrka", gå fram till ungefär 16:40.

Obamas magiska inverkan på ungdomarna återspeglas på denna video. Det går kårar längs ryggraden.

Ett annat sätt att förankra den nya världsordningen är att göra som i Storbritannien. Likriktan…förlåt enighet  upprätthålls bl.a. genom att människor ges befogenheter och auktoritet att bevaka varandra. I Storbritannien har regeringen gett ”polisiära” befogenheter till flera kategorier av civila auktoriteter såsom ordningsvakter, lapplisor, ”affärsdetektiver”, värdar på sportevenemang m.fl.  Denna nya kategori av ”Auktoriserade medborgare” kommer att ha rätt att fotografera dig när du slänger ner sopor i fel container, de kommer att kunna konfiskera egendom och kräva dig på ditt namn och personnr o.s.v.

Länkar om  ”Auktoriserade medborgare”, se:  Daily Mail  Polisen

Allt detta kan kännas overkligt. Jag vet det. Tankar som, "kan det ändå inte vara på något annat sätt?" kommer upp per automatik och de ska göra det hos en kritisk människa. Men skillnaden mellan en kritisk och rädd människa är att den första försöker skaffa sig en egen uppfattning och är helt enkelt nyfiken. Den rädda kilar med sina tankar runt den heta gröten och glömmer saken så snabbt han/hon kan. Vem är DU?

Del 2 kommer att ge ännu fler perspektiv på denna Nya världsordning, stay tuned!

Mats

Diskussionslänkar: AF DN DN 


Tags:
Categories: Kontrollsamhället | Krönikor av Mats

2 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Comments

December 10. 2008 16:57

pingback

Pingback from aletheia.se

Aletheia — Blogg & Tankesmedja  » Bloggarkiv   » Snart har vi en världsregering

aletheia.se

January 20. 2009 15:27

dave

Människor är alltför avlägset kritiska just nu.
Detta skrämmer mer än Obamas nya tänkbart potentiella jugendrörelse.
Han bör få credits för sin raka retorik och utstrålande charm,
men ack man bör akta sig, för denne man kan en dag gynna fel intressen oavsett hur charmig man kan tänkas vara på en skala.

Bush hade inget avdera, av charm eller vett, eller ens intelligens, ändå körde han ned hela USA:s bild av en världsledande polisstat för  mångtals anhängare och icke anhängare, världen runtom.

Tror inte Obama kommer gynna några mer intressen än amerikanarnas, på gott och ont.

Just nu mest ont om jag får bidra med egen insikt i det hela.

dave

Add comment


(Will show your Gravatar icon)

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
LoadingBloggtoppen.se Vardagsbetraktelser bloggar Allmänt Blogglista.se Creeper