SEE ARTICLES IN ENGLISH ON THE NEW BLOG - BEYOND

Mörka moln sluts över världen


Av Mats Sederholm

Uppdatering 2009-01-28 se längst ner

I krönikan Den nya världsordningen Del 1 skrev jag

Idag kan man läsa om kraven på en ny världsordning både på Expressen och SvD och säkert finns det massor av exempel som jag missat. Men även före finanskrisen så har denna gamla önskan om en gemensam världsordning börjat dammas av.

I dagens ledare på DN fortsätter ropen på en ny världsordning. Ni som fortfarande lever i tron att detta är något marginellt lever enbart i just en tro. Ni som fortfarande låter er vaggas till sömns på röda eller blåa tankesmedjor eller bloggar. Vakna!

Ledaren varnar lockande för de oroliga signalerna i världen, om terrorn, om Irans kärnkraftsutveckling(indirekt) och söker efter den nya världsordningen.

” någon genomgripande reform av världsordningen har inte skett som skulle ge skäl till överdriven optimism.”

En av de mest västerländskt svulstiga och arroganta ledare som skådats på senare tid. En ledare som med kommentaren…

” Andra förslag inger mer hopp, exempelvis de som handlar om hur de växande demokratierna ska kunna integreras i en ny världsordning.”

… uppenbarligen önskar ett globalt överstyre, en ny ordning som kan hålla de ”bråkiga” på planeten i schack, en godhetens garant, den självklara demokratins företräde!

Samma "demokratier" som skapade Hitler. Samma "demokratiska" anda som idag har lett fram till mord av människor i Irak och många andra delar av världen. ”Demokratier” som tillåtits intrigera och agera i lönndom och i vars spår vi ser grighet, stålar, korruption och mord.

DN och media, våra politiker, USA och västvärlden vill inte ha någon riktig demokrati, de vill ha en värld som är som de själva. De söker dominans och företräde.

För det första så lever vi inte i en "demokrati" eftersom människors demokratiska inflytande aldrig når ut till EU eller till det toppskikt av bankirer och andra delar av den globala makteliten som sätter dagordningen.
En sann demokrati skulle dessutom aldrig förfara med en sån här självutvaldhet, på gränsen till fascism, för den skulle RESPEKTERA.

Krafterna bakom "demokratierna" i väst börjar så sakta visa sina riktiga ansikten.

Deras blickar hårdnar och är lika kalla som deras nya ledare, Barack Obama.

Mats

 * * *

Uppdatering 2009-01-28

Barack Obamas uppdrag som världsledare och vägen mot en ny världsordning tar en allt tydligare form.

Nu senast backas han upp av Henry Kissinger som inte spar på krutet.

”Den valda presidenten har en extraordinär betydelse vad gäller utformningen av synen på mänskligheten och är en viktig del i utformningen av en ny världsordning.”

och vidare

”Den ultimata utmaningen blir att forma en gemensam angelägenhet för alla länder inklusive de största när det gäller den ekonomiska krisen i kombination med en gemensam rädsla för jihadist-terrorism. En strategi förstärkt av insikten om att energi och klimat frågorna inte längre kan lösas nationellt eller lokalt.”

Hela artikeln finner ni här 

Att klimatproblemet i kombination med terrorismen och nu finanskrisen skulle användas för att ta steget mot en global ordning är någor som jag i flera år nämnt och även här på Klar Sikt tagit upp.
Idag sägs det i klarspråk från ledande politiker. Henry Kissinger är en man av sådant inflytande och anseende inom de politiska kretsarna att han måste anses som en skapare snarare än en debattör av politiska visioner.

Bush fick orättvist ta smällen/äran av den utrikespolitik som kom till under hans period. Redan år 2000 skrevs de visioner ner som Bush sedan, likt en marionett, utförde. Jag pratar om The Project for the New American Century (2000).Mer om detta i krönikan Barack Obama. Att heller inte Barack Obama är den som kommer att styra den amerikanska politiken är lika självklart. Det bestående inflytandet i den amerikanska politiken utgörs av människor tillhörande den yttersta superklassen. Henry Kissinger är en av dem. Obama, liksom Bush, är verktyg och mediamagneter och spelar endast upp demokrati-teatern inför folket.

Krönikor kopplade till detta är:
- Den nya världsordningen Del 1 
- Den nya världsordningen Del 2 
- Barack Obama

Debattlänkar: DN Aftonbladet


Tags:
Categories: Krönikor av Mats | Politik

5 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Comments

January 4. 2009 22:19

Jerry

Och utvecklingen gör att människor ser sig själv mer som "brickor i spelet" i stället för medskapare. Det är sorgligt.
Det har ju visat sig att ju längre människor kommer från makten, ju mer betydelselösa känner de sig. Och desto tydligare blir föreställningen att man måste "klättra" och armbåga sig fram för att få något att säga til om i samhället. Och det blir en viss typ av människor som väl kommer till makten. Det blir inte den brokiga blandningen av människotyper som man skulle önska sig. Det blir likriktat. Men människor är inte likriktade. Följaktligen tas inte alla människors intressen tillvara.

Och många i maktposition ha nog inte den önskan tyvärr.

Jerry

January 5. 2009 00:04

mats

Hej Jerry

Har inte så mycket mer att säga än att tacka för dina kompletterande kommentarer. Du har i några få meningar lyft in människan i detta på ett perfekt sätt, som jag ser det.

Mats

mats

January 5. 2009 17:41

Fredrik

Hej Mats och Jerry!

Instämmmer Jerry, klarsynt skrivet.

Mats: har du koll på Mayakalendern, om de energier som framkallas, om de globala händelser som inträffar vid olika tidsepoker? Har du även koll på de där kollektiva mukti o deeksarörelser som är så populära i new age-kretsar?

Lite nyfiken....

Fredrik

Fredrik

January 5. 2009 20:23

mats

Hej Fredrik

Jag har en hyfsad koll på Mayakalendern som tycktes fungera väldigt bra fram till för några år sedan, då experttolkningarna börja bli lite väl nödiga och det hela inte riktigt stämde. Men den är fortfarande intressant, framförallt med tanke på hur den beskrivit hur östern kommer att styrka upp sig och bli jämbördig med västvärlden. Vilket ju redan har börjat ske.

Mukti och deeksarörelserna kan jag inte så mycket om, men bestämde mig för att ta avstånd från dessa rörelser från några år sedan.

Det blir alldeles säkert krönikor om detta framöver, liksom om såååå mycket annat som finns att skriva om, ja som t.ex. Pyramiderna.

Jag tror det kan behövas lite mer magi här på Klar Sikt, men fortfarande med gnuggade rutor och Klar Sikt.

Mats

mats

January 8. 2009 21:12

mats

Hej på er

Kika gärna på länken till Aftonbladet och artikeln av Per Gahrton. Den handlar om den begynnande säkerhetspakten mellan EU och Israel

Mats

http://www.aftonbladet.se/debatt/article4036210.ab

mats

Add comment


(Will show your Gravatar icon)

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
LoadingBloggtoppen.se Vardagsbetraktelser bloggar Allmänt Blogglista.se Creeper