SEE ARTICLES IN ENGLISH ON THE NEW BLOG - BEYOND

$29:95 för en DVD bär inte till stjärnorna

Av Mats Sederholm

För er som är invigda i sanningsrörelsen, i diskussionerna kring New World Order (NWO) och blottandet av den globala makteliten är namnet Alex Jones bekant. Och kanske också Peter Joseph.

Alex Jones  , gaphalsen och tuffingen från Dallas, Texas är en av de mest kända kritikerna av utvecklingen av en ny världsordning. Han har gjort åtskilliga videofilmer och den senaste Obama Deception laddas ner för fullt i dessa dagar. Alex Jones inte bara producerar videodokumentärer, han har en egen website, www.infowars.com  och sänder radioprogram via internet. Han är något som många andra forskare inom branschen inte är, han är också aktivist. Med megafonen i högsta hugg agerar han mot makteliten i samband med Bilderbergruppens sammankomster eller utanför Federal Reserves kontor.

Peter Joseph likaledes amerikan men en helt annan personlighet är skaparen bakom en av de mest nerladdade filmerna på YouTube nämligen Zeitgeist  och efterföljaren Zeitgeist Addendum. Joseph är en mycket anonym person, som det  t.o.m. är svårt att finna en bild på.  Zeitgeist innehåller massor av religiös kritik och inte minst ratar den det monetära systemet. (Hela idén om vårt ekonomiska system) . Zeitgeist filmerna berör också 9/11 och mycket annat världskonspirerande. Peter Joseph och Zeitgeist ingår i ”aktivist-grenen” av ”The Venus project”  . En rörelse med den 93-årige Jacque Fresco som förgrundsfigur . Venus project (VP) är 30 år gammalt men kommer nu upp i rampljuset p.g.a. av just Zeitgeist Addendum. VP står för vad Zeitgeist för fram, en helt ny värld grundad på frånvaron av en skapad brist och det nuvarande ekonomiska systemet

Vi (jag och Linda) var nyfikna på just Peter Joseph och fann en av Alex Jones radio program från i höstas där han intervjuar just Peter Joseph (Två timmar ) . Efter en stund så var jag trollbunden. Vilken show. Ett riktigt bra program men hetska debatter och skiljelinjer men också med massor av samsyn och respekt. Och inte minst två olika existentiella synsätt på vår värld, på vad som är den sanna människan och mycket mer.

Diskussionen innehåller så många olika lager av synen på människan, NWO, sanningsrörelsen att jag snabbt beslöt att göra en krönika av det.

Joseph, den mer intellektuella och stillsamma teoretikern  undviker diskussionerna kring NWO och en elitisk makt som bestämmer våra öden, han väljer istället att peka på de mänskliga förutsättningarna och vår uppväxtmiljö


Felet med vårt samhälle är att det inte vill ta i grundproblemen. Grundproblemen handlar om hur människan hanterar sina resurser och inte om hemliga sällskap eller mänskliga instinkter. Vi måst se till miljön(den mänskliga) och vad vår miljö skapar.

The flaw of our society at its core is, it had not addressed the root problems.  And those root problems are source and human behavior, not secret societies or even human instincts. We must look at the environment, and what the environment is producing.


Joseph återför problemens kärna från omgivningens styrning till hur vi människor uppfostras och präglas.

Jones hävdar att människan är konkurrensinriktad och maktbenägen p.g.a. av dess genetiska arv, Joseph menar på att det inte finns sådana genetiska arv, åtminstone så utgör miljön 90% av formandet av människan. Och här börjar diskussionen ta fart.

Joseph menar att alla krig och all konkurrens handlar om att vi har ingått i en samhällstruktur som ständigt bygger på BRIST. Jones höjer rösten och menar på att vi alltid kommer att leva i en korrupt värld eftersom detta är en del av den mänskliga naturen.  Han fortsätter med att ta upp ondskan, den självklara ondskan som dödar människor, den som är destruktiv för varje samhälle och ras.


Ingen video syns? Se till att adressen till sidan är www.klarsikt.humancreations.se och inte bara klarsikt.humancreations.se. Annars se längst ner i artikeln.

När Joseph menar på att världen blir värre p.g.a. att det monetära systemet i sig inte längre kan upprätthållas så anser Jones att det monetära systemets sammanbrott är ett PLANERAT sammanbrott som ger eliten ytterligare möjligheter att styra mänskligheten.

Så småningom så ställs diskussionen på sin spets om detta med arv eller miljö


Ingen video syns? Se till att adressen till sidan är www.klarsikt.humancreations.se och inte bara klarsikt.humancreations.se. Annars se längst ner i artikeln.

Jones börjar nog tröttna på de 100% teoretiska synsätten på människan och höjer rösten om att det fiiiiins ondska. Missa inte nedan klipp


Ingen video syns? Se till att adressen till sidan är www.klarsikt.humancreations.se och inte bara klarsikt.humancreations.se. Annars se längst ner i artikeln.

Efter detta så börjar orken tryta även hos Joseph. Han ger Jones en liten tryckare när han nämner hur Jones säljer sina DVD för $29:90 istället för $30. Det är den typen av konkurrensbeteende som förstör vår värld.


Ingen video syns? Se till att adressen till sidan är www.klarsikt.humancreations.se och inte bara klarsikt.humancreations.se. Annars se längst ner i artikeln.

Två giganter inom sanningsrörelsen säger sitt och publiken får avgöra. Ingen av dem får mitt toppbetyg, men det är inte det viktigaste. Båda två har sina plus och minuspoäng. Intervjun kan framstå som ett stort bråk, men Alex Jones radiorutin kommer fram och han avslutar allt i en fredlig och god stämning.

Så, finns det en ondska?
Mitt svar blir ja. Ondskan är vad som hindrar människor att pröva sig själva och utvecklas. Men det är inte samma sak som att alla gör som de vill. Ett samhälle där människor springer åt olika håll bara för att de kan, är ett populistiskt samhälle. Utan en individuell medvetenhet om sina medmänniskor och utan empati blir ett sådant samhälle ett rent helvete. Girighet, och de lägsta instinkterna tar över. Dessutom blir människor lättstyrda.

Alex Jones lockar många ur den gruppen, inte minst amerikanare. I hans senaste video ”Obama Deception” blir detta tydligt. Det är en video med massor av godbitar men också en hel del partier som inte tjänar något annat syfte än att Jones visar upp sig själv. Han lägger på spännande musik när han letar efter misstänkta personer på hotellet där Bilderberg gruppen ska ha sitt möte, men inget kommer fram, inget faktiskt går att redovisa. Han klagar över miljöskatter, han får en federal hälsovårdsmyndighet  (typ Landstinget) att framstå som rena kommunisthotet och försvarar amerikanares rätt till att försvara sig med vapen, gammal god amerikansk högerpolitik alltså.

Så hur är det med arv och miljö?
Människan bär på en överlevnadsinstinkt.  Den kan vara mer eller mindre dominant. Ett samhälle kan utformas för att dämpa individens överlevnadsinstinkter och därmed sätta stopp för dagens konkurrenssamhälle.

Peter Joseph är en av de få personer som törs gå hela vägen. Han stannar inte vid en tro på att människan måste slåss med varandra. Detta var anledningen till att jag intresserade mig för Joseph. Han formulerar det som att eftersom det hela tiden råder en brist så framkallar detta också de sämsta egenskaperna hos människan.

Möjligtvis går han in i en intellektuell härdsmälta när han tror att fåglar bygger bon enbart för att de växer upp i ett och att det inte finns några grundläggande instinkter.

Global styrning eller mänskliga miljöfaktorer?
Peter Joseph försöker hela tiden undvika den globala styrningen och Jones har en stor poäng när han menar på att det är elitens lycka när finanskriserna kör igång. De tjänar på det, därför skapar de kriserna. Det monetära systemet måste bort men makten och styrningen kommer att fortsätta eftersom eliten ständigt har förmågan och makten att skifta omständigheterna och så för nya kriser. Det monetära systemets kollaps kan ersättas av ett globalt system som fortfarande är kontrollerande. OCH som fortfarande kommer att hålla Joseph:s BRIST vid liv.

29:95 eller 30 dollar, snack eller verkstad?
Alex Jones verkar sakna en existentiell grund att stå på. Han är en pragmatiker och aktivist. Men vill man ha en ny värld så måste man lägga av med den gamla. Trots att Jones är en helylleamerikanare så har han missat ”Walk the talk”. Att kliva in i den ”fria marknaden” och köra med dess krängande försäljningsteknik som $29:90 och sedan klaga på det monetära systemet är näst intill hyckleri.  Joseph har så rätt, så rätt.

Jones brandtal om ondskan liknar mer en predikants och imponerar inte på mig. Det finns en kristen retorik, inte minst när han utmålar aborter som ondska. Han vill komma till stjärnorna men jag lovar att man där inte marknadsför en DVD för 29:95!

Å andra sidan Peter Joseph:  En ny värld byggs inte enbart på intellekt och på en förnekelse av andlighet eller på en tro att teknokrater ska frälsa världen.

Avslutningsvis rekommenderar jag båda två. De gör ett bra jobb för att blotta makten och de grundsystem som håller världen i ett blödande järngrepp.

Men, bara för att man talar om New World order så betyder det inte per automatik att man gör något gott. Det finns gränser för när populismen och den personliga oförmågan att gestalta en ny värld växer sig större än betydelsen av ens information.

Ta del av de bådas material, men glöm aldrig att känna efter själv.

Mats  

Video problem:
Om videopanelen saknas, eller om det är något annat fel. Kontrollera förljande:
- Generellt.
Domännamnet i din URL skall vara http://www.klarsikt... INTE bara http://klarsikt...
- Firefox användare.
Om du klickat dig "in i ämnet", så att din url inte längre bara är
http://www.klarsikt.humancreations.se/default.aspx,  klicka då på "Hem" i menyn och skrolla dig ner till den här krönikan.


Tags:
Categories: Krönikor av Mats

3 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Comments

April 20. 2009 14:28

Carina

Hej Mats och Lindas

Läste er "Illuminati för dummys" för ett tag sedan. Det hjälpte mig mycket i mitt sökande efter "sanningen" eller behov av att få veta hur saker och ting egentligen ligger till, typ "vem ska man tro på". Att det inte finns någon som sitter inne med facit, att det inte finns några genvägar som gör det möjligt för mig att slippa tänka självSmile.

Det är härligt uppfriskande att få läsa och ta del av era tankar och den information ni bjussar på och att ni kan vädra era åsikter utan att ta patent på att den är den "rätta" och "allenarådande".  Tänk om alla människor kunde respektera varadras åsikter så att man kunde diskutera och ventilera olika sätt att se på saker och ting i samförstånd utan behovet att försöka övertyga varandra om att just "jag" har "rätt".
Som en klok människa uttryckte det:
"En människa har rätt att dö för en ide men icke att offra andras liv på  sin ides altare." ( Torgny Segerstedt )

Tack
Carina

Carina

April 21. 2009 00:33

Jerry

Eller varför inte: jag håller inte med dig men jag är beredd att dö för att du ska få ha den åsikten.

Jerry

April 22. 2009 05:12

Carina

Hej Jerry

Jo, varför inte. Det svåra är kanske att bli klar över vad i allt det jag anammat som ”mina” åsikter och min syn på verkligheten som är inmatat i mig från intressen utanför mig själv, från  omvärlden och vad jag faktiskt vet. Mycket har jag tagit för sant eller för självklart eftersom ”alla andra” säger så eller för att det förväntas av mig att ha den eller den ståndpunkten typ ”det begriper ju alla människor” etc.
Diskuterade med min son om frustrationen hos många över att världen ser ut som den gör och att det känns som om det är så lite man tror sig kunna göra åt det. Så kom vi in på det här med att även t ex en liten gåva till behövande ändå är en liten hjälp på vägen. Men, att det faktiskt också kan vara en fara i det eftersom det kan döva våra samveten och vår frustration och leda till att vi återigen lutar oss tillbaka och tvår våra händer eftersom vi nu anser att vi gjort vad vi kunnat. Att frustrationen på sätt och vis behövs för att vi ska hålla oss vakna och alerta och inte slött luta oss tillbaka och sluta våra ögon igen. Att göra något än så lite är inte att förakta men vi får inte låta oss nöja med det. Det får inte leda till att vi inte håller oss vakna.
Bara en tanke mitt i allt larm.

Carina

Carina

Add comment


(Will show your Gravatar icon)

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
LoadingBloggtoppen.se Vardagsbetraktelser bloggar Allmänt Blogglista.se Creeper