SEE ARTICLES IN ENGLISH ON THE NEW BLOG - BEYOND

Rädslans väktareAv Mats Sederholm

Uppdaterad 2009-05-16 Se längst ner

Nyligen klev riksdagsmannen Egon Frid(v) fram och berättade att han skrivit under ett internationellt politkerupprop där man ifrågasätter den officiella sanningen om 9/11. 9/11-frågan snirklar sig alltså så sakteliga in i våra trossystem. Media låter inte vänta på sig och lika intressant som att sanningssökandet gör framsteg är hur ”systemet” bemöter det.

Det finns generellt två kategorier av bemötande. Det ena är ren tystnad och är vad som dominerar för tillfället, inte minst i media. Det andra är att med all kraft och med alla medel till buds, försöka stöta bort det.

Magnus Sandelin är frilandsjournalist med inriktning på samhällsbevakning och har skrivit boken Extremister. Han är ett praktexempel på den senare metoden.  En ”högerdemokratisk polis” som jagar efter alla möjliga avvikande rörelser i vårt samhälle. Inte helt fel att någon engagerar sig i sådant men som alltid när någon brinner i sin jakt efter speciella kategorier av rörelser eller uppfattningar så finns det alltid en personlig syn på vad som är rumsrent, rätt och riktigt. En personlig drivkraft och rädsla som bländar en från att söka sanningen. Jag återkommer till detta.

Under länken ”nyheter” har han uttalat sig om Egon Frid och 9/11 frågan. Där fullständigt kräker han ur sig alla de möjliga, aviga och konstiga kopplingar som finns. Det är ett fyrverkeri av retoriska generaliseringar och som vanligt i den här typen av bemötande, väldigt lite fakta.

”Den så kallade “9/11-truth”-rörelsen, som genom dylika upprop försöker vinna ökad politisk legitimitet, dras naturligtvis med en hel del löss.”


”Det är en sak att konspirationsteorier av det här slaget framstår som rena tokerierna, betydligt allvarligare är att de ofta konstrueras efter klassiska antisemitiska förklaringsmodeller.”

På den absoluta topplistan över retoriska tillslag mot ifrågasättandet av den officiella 9/11 historien, ligger judekonspirations-spåret som nummer ett. Det räcker med att bara använda ordet antisemit så slipper man per automatik fördjupa sig i sakinnehållet. Att han liksom de flesta andra journalister missbrukar ordet semit ingår i den bländning som ämnet framkallar. Jag vågar inte ens föreställa mig hur hans bok är uppbyggd.

Men hursomhelst, Magnus nöjer sig inte med att toucha ”jude-minan”, nej, mer än halva artikeln ägnar han åt detta.

För mig som ägnat ett antal år kring detta med 9/11, New World order, hemliga sällskap och False-flag operationer så är de tillfällen där jag stött på en rent judisk förföljelse eller fördömande extremt få och då det skett de har det gjort mig både besviken och ledsen. Och i de fall som sionismen nämnts, alltså rörelsen orienterad kring staten Israel, så har man som oftast hållit isär detta från judar.

Men Magnus är journalist och man känner igen tekniken, han kör med samma teknik som när man rapporterar från demonstrationer, det blir rötäggen man skriver 80% om, men som utgjorde 5% av alla demonstranter. Men man säljer lösnummer eller i fallet  med Magnus, böcker.
 
DN:s recension  av hans bok ”Extremister” bekräftade också min första idé om hans drivkrafter.
Han buntar ihop muslimska, nazistsiska och vänster aktivister och menar t.ex. på att deras protester mot USA:s intåg i Irak hade antisemitiska grunder. Ja, på tal om konspirationsteorier! Antisemit-spåret verkar vara hans livs kall.

Det finns så klart rötägg inom alla läger, även inom sanningsrörelsen, Men den här antisemit-retoriken är ungefär lika logisk som att säga att inga konspirationsteorier stämmer eftersom det finns konspirationsteorier som menar att Elvis död var fejkad. Den logiken fungerar inte enbart på flertalet människor, den fungerar dessvärre också på journalister, intellektuella eller andra som har tolkningsföreträde i vårt samhälle.

Men den är fortfarande lika enfaldig.

För, vad som är sant är sant.

En sanning planterad bland många halvsanningar är fortfarande en sanning!

Komplicerat?

Nej, så klart.

Men Magnus påhopp har inte med sanningssökande att göra, det har med vad han vill tro på, vad han håller på, vad som är hans bild av ett rent och prydligt samhälle.

För oss som arbetar med fakta och som hunnit erfara hur chockerande sanningar bemöts från samhället, så är Magnus mer att likna vid en journalistisk klon. Sådana här artiklar skrivna av snudd på fundamentalistiska väktare av det ”rena och prydliga samhället” tillhör endast systemets förtrupper. De kliver fram när det hotas av existentiella obehagligheter som omedelbart behöver stötas bort.Nästa väktare av systemet är Torbjörn Elensky, journalist på DN som skrivit artikeln ”Ej folkbildning. Teorier om konspirationer stänger samtalet

”Det märkliga med konspirationsteorier är tron på makthavarnas förmåga att kontrollera historiska skeden. Det är något religiöst över dessa idéer om att inget som sker är slump eller misstag. Ligger det inte en paradoxal längtan efter trygghet bakom denna tro på kontroll?”

Ja och vem är det som har ett behov av kontroll här? Den som skräckslaget inte kan bemöta obehagliga sanningar utan som nervigt försöker skrämma folk eller föreningar till ointresse eller tystnad.

ABF borde besinna att spridandet av dessa teorier är folkbildningens raka motsats.

Och som vanligt när systemets fotsoldater inte vill diskutera innehåll och inte är pålästa och enbart sysslar med retorik så apteras ”Jude-minan” igen, de judiska konspirationerna.

”Förintelseförnekare och konspirationsteoretiker är samma andas barn.”

Och när systemet vill ha äganderätt på sanningen så kan de inte hålla tillbaka på arrogansen

Konspirationsteorierna ligger utanför det fruktbara, öppna samtalet, fast de parasiterar på det och kan imitera dess former.

Mer på fötterna än så här har i dagsläget inte våra väktare av samhället. Det är en tröst, men när förtrupperna gjort sitt så är jag rädd för att det stora bombardemanget kommer att dras igång. Håll i er vänner av sanningar!


Om 9/11 bluffen kommer fram så kommer det inte bara att gå en propp hos Magnus och Torbjörn, utan även rakt igenom hela media och politikerkåren, genom människor och genom vår demokratiska västvärld. Är man personligen tillträckligt identifierad/programmerad med vår världs normer och saknar förmågan att stå på egna ben så betyder det att man står inför ett stup och tittar ner när man möter 9/11 diskussionen. Då blir argumenteringen därefter, ett stort skrik bara.

Varken Sandelin eller Elensky är pålästa eller intresserade av att undersökningsjournalistik. De vill så snabbt de någonsin kan bli av med 9/11 plågan som kryper allt närmare offentligheten för varje dag som går. De smäller av allt de har på en gång och hoppas att människor ska känna avsmak för bluffen om 9/11 långt innan de hunnit ta del av tonvis med motfakta som finns hos akademiker, advokater, piloter, brandmän och ögonvittnen. Rörelsen i USA täcker in hundratusentals människor.

Nedlåtande artiklar med laddade ord som förintelsen kommer inte att räcka för att mota bluffen om 9/11.  

Tobias på DN skriver:
Alla talar om hemliga beslut i slutna rum – ingen förklarar hur en sammansvärjning som kräver tusentals individers lojala samarbete och totala tystnad är möjlig.

Det lekmän i det här sammanhanget inte vill röra vid är att världen inte enbart kontrolleras via en yttre makt. Kontrollen bygger på ett normsystem som vi alla lever i. Ett system som de flesta omedvetet stödjer. Det behövs inga yttre krafter eller sammansvärjningar för att hålla dessa normer vid liv, journalisterna jag nämnt är levande exempel på detta. De följer sin personliga ideologiska prägling och söker robotaktigt upp de fenomen som stör deras egen världsbild.

De känner så klart redan till hur makten i olika former koncentreras och hur den kan verka utanför demokratin. Hemliga företagskarteller, maffian eller den globala ekonomiska eliten är några exempel. De använder ordet konspiration för att filtrera bort den typen maktkoncentration som hotar just deras egna personliga ideologi. De känner redan till verkliga konspirationer liksom de otaliga exempel på False-flag operationer som genomförts och är dokumenterade. Men som sagt deras drivkraft har ingenting med grävande journalistik att göra

Att söka sanningen är också en personlig fråga. Är man personligen och känslomässigt involverad i en aggression gentemot t.ex. andra folkslag, andra kulturer, andra religioner (eller bara religioner) eller politiska ideologier så kommer sanningssökandet vara bundet kring detta.

För oss här på Klar Sikt så försöker vi det bästa vi förmår att skjuta oss rakt förbi sånt klegg.

För självklart, det är inte judarna som konspirerar i hela världen, inte ens sionismen, och nej, det är inte muslimer som är det stora hotet, det är inte vänstern, det är inte högern, och NEJ, inte heller förtjänar vårt ”demokratiska samhälle” att vara ett föredöme i världen efter århundraden av extrem statsterror och igångsättandet  av två världskrig inklusive användadet av atombomber.Tvärtom, tron på att vissa ideologier, raser eller rörelser är DEN stora boven bakom styrningen av världen eller DEN främsta ondskan, ingår i den normsättning vi programmerats med. Jag har under mina researchår stött på såväl kommunisthatare, kapitalisthatare, kristendomshatare, judehatare, påvehatare, antisemit-jägare o.s.v.

Nej, det är JUST människors tro på DEN DÄR ondskan som gör det möjligt för en global elit att kunna styra världsordningen och såsom de har gjort i tusentals år. Sanningen är att vi alla är rökta eftersom maktmissbruk och dominanslustan finns i alla läger. Det är detta som är kärnan. Inte vilken kappa som makten hänger på sig. Släpp rökridåerna ni som kan.Och jag uppmanar istället journalister som Magnus och Tobias att höja blicken. Se de verkliga hoten i vår värld, kliv upp ur skyttegravarna och skriv om övervakning, ifrågasätt trenden med sammangående företag, den globala finansmakten, ropen på en ny världsordning som skallar i alla världens maktgränder, den framryckande EU-staten och det faktum att era politiska tillhörigheter aldrig har kunnat skapa, och inte kommer att kunna skapa en värld i fred. Blicka nu framåt och se den pågående förintelsen av mänsklighet, småskalighet och enskild frihet som sveper över oss alla.

Och, Egon stå på dig. Jag skiter i vilket parti du är med i, det var länge sen jag släppte den rödblåa röran, men så länge du söker sanningen och dessutom kan gestalta den där du verkar och där du står, så hoppas jag på din framgång och att dina kollegor i riksdagen vågar göra detsamma, oavsett politisk färg.

Mats

Debattlänkar: DN  Newsmill Newsmill (Missa inte den här!)

* * *  Uppdatering Lör 2009-05-16  * * *

Jag försökte göra en kommentar på Magnus Sandelins ”Extremist” sida, där jag refererade till Klar Sikt. Men den modererades bort!

Debatten som följt på hans och DN:s Torbjörn Elenskis artiklar kan liknas vid en smärre folkstorm, i alla fall bloggstorm. Inte minst har besökarstatistiken här på Klar Sikt visat vilket oerhört intresse det finns för 9/11 bluffen. Jag tror att de båda journalisterna insett att de rört om i ett getingbo och framförallt, att de båda saknar täckning för sina påståenden. Journalister är inte ännu mogna att ta i 9/11, de är inte pålästa, de saknar också en ideologisk möjlighet att göra det eftersom de stora dagstidningarna stödjer terrorbluffen, övervakningen, och annat som följt i 9/11 spåren. Det är de som betalar deras löner och sätter gränserna för deras journalistiska grävande i kombination med deras egen inprogrammerade tro på vad som är sant.

Och vad jag menar med att vara påläst illustreras rätt väl av en artikel på Newsmill ”Vem låg bakom attackerna mot World Trade Center i New York?

Men fakta är en sak, vad som krävs allra mest är förmågan att kunna bryta med sin egen tro. Detta handlar om avprogrammering från en samhällspåverkan som är monumental. De flesta människor jag argumenterat med stannar vid ett slags "men det där kan bara inte vara sant, de skulle aldrig kunna göra så"....stopp. Och jag förstår känslan av orimlighet, jag förstår precis den där suspekta synen på de som tror på att en dold maktelit kan styra världen. Jag var där själv 1993-1995 då jag stötte på det här med dolda regeringar för första gången.

Människor tror på auktoriteter som politiker, media, vetenskapsmän, kulturelit oavsett om de talar sanningen eller ej och trots att de så sällan genererar något som berättar om hur det står till i vår värld annat än i småportioner. Därför är Egons Frid initiativ så viktigt.

Tags:
Categories: Krönikor av Mats

2 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Comments

November 1. 2009 17:15

Mike

Ordet semit betyder en person från mellanöstern och har inget med Zionist bonniers översättning och göra även om många idioter lköper det.

www.youtube.com/watch

Mike

November 7. 2009 18:11

André

Hej!

Mats jag måste få fråga en sak, jag har kastat mig in och ut i konspirations idéer sista två åren... gått ifrån (innan det) total blindo till en känsla av förståelse bara för att bli totalt krossad av utbildare akademiker som hävdat tankebrott. Det finns en uppsjö av sidor som ifrågasätter konspirationers rimlighet och gör det trovärdigt.

Min fråga är varför känner jag mig inte tillfreds med förklaringarna som jag fått?! varför "dör" min empati och kärlek till livet i det logiska och rationella?! .. det blev kanske två frågor... och dåligt formulerat, men jag står med skorna på och ska gå Smile kram på dig så länge.

André

Add comment


(Will show your Gravatar icon)

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
LoadingBloggtoppen.se Vardagsbetraktelser bloggar Allmänt Blogglista.se Creeper