SEE ARTICLES IN ENGLISH ON THE NEW BLOG - BEYOND

Nyandligheten och Robotfolket

 

Av Mats Sederholm
 
Min och Lindas bok Robotfolket är en kursändring för mig personligen. Jag har skrivit två tidigare böcker som verkat inom ramen för nyandligheten, även om den senaste Människan – Unplugged var ett slags bokslut över det nyandliga.
 
Den här krönikan är riktad till er som är fokuserade kring det övernaturliga, UFO-fenomen, en rent personlig utveckling eller andra områden kring det nyandliga.

Efter drygt 10 år med fokus på nyandligheten under 90-talet fortsatte jag sökandet, nu med fokus på en mer helhetsorienterad förståelse.

Den ”andliga ljusarbetarens” roll kändes utagerad. Den genererar ingen förändring i vårt samhälle förrän vi törs omsätta den i vardagsmedvetenhet och … handling.
 
Människor förändrar inte världen enbart genom att börja med sig själva, eller genom att allena utveckla sina inre. De krafter som för dansen på den här planeten är i full kontroll av och är fullt medvetna om hur man använder sig av existentiella åskådningar där fokus enbart ligger på ”var och en”.  Eller så låter de människor trängta efter gudomliga planer. Att isolera människor kring enbart sina egna personliga problem och lösningar, eller att skapa en tro på sådant de inte kan påverka eller vara medskapare av, ingår i splittringsmomentet och är underordnat splittra- och härskatekniken.

Ljusarbetarbegreppet måste därför utvidgas, det måste innefatta en medvetenhet om vår omvärld, politiken, media, vår ekonomi, våra skolor, vetenskapens dominerande roll och andra delar av vår verklighet, som från det att vi är små, präglat oss. Det är den urskiljningslösa splittringen av människor, den patriarkala dominansen, konkurrensen, makten, det monetära systemet och andra grundnormer som får många människor att söka sig till t.ex. teraupetiska behandlingar, även om närliggande orsaker som uppväxt, föräldrar, skolan övergrepp eller blockeringar i våra chakran kan ligga närmare som förklaring. Men de är ALLA endast symtom och ytterst skapade av grundnormerna jag nyss nämnde.

Sökare söker för det mesta personliga svar. Få söker helhet. Många bär på trasiga inre. Många orkar inte! Därför blir den gängse nyandliga utvecklingen och upplysningen en relativt meningslös, verkningslös och enbart personlig fråga. Den genererar ingen mänsklig förändring eftersom den är uppkommen, designad och medvetet planterad till att inte göra det.

Den saknar ett kretslopptänkande. Vilja-Känsla-Tanke och Handling. Jag och min omgivning. Som jag mår påverkar jag omvärlden. Som omvärlden mår påverkar den mig. Det yttre och det inre. Manligt och kvinnligt. Tankar och känslor. Vetskap och handling. Alla dessa dualistiska och ytterst maskulina och feminina attribut måste få en cirkelrörelse, först då kan de bli skapande och innefatta alltet. Först då blir de helig och en del av skapelsen där inget går att skilja åt.


Ljusarbetare måste våga kliva rakt in i det som känns opersonligt, de måste våga vända på gräsmattan där de står. De måste sprida ljus genom att bryta regler, genom att våga peka ut sådant som står i vägen för den inre och yttre harmoni som nyandlighetens sökare i allmänhet söker. Hoppa över deekshorna, det kosmiska ljuset, tarotleken, 2012, andliga mästare eller dina guider för en stund och ta reda på hur media, pengar eller vetenskapen styr oss, är min uppmaning till de som verkligen söker en ljusare värld.

Boken Robotfolkets främsta uppgift är att väcka människor till insikt. Eller om man så vill, att sprida ljus i en värld som allt tydligare håller på att dras in i en virvel där människor förlorar fotfästet, mänsklig kontakt, tid och livskvalité. Istället dras vi med i globaliseringens virvelvindar, övervakning, unioner, experternas samhälle och i en cyniskhet som alltmer brer ut sig.

De av er som fortfarande tror att ”världen höjer sig”, se er omkring. På vilket sätt har era medmänniskor visat exempel på en större medvetenhet? De röstar på samma partier, de konsumerar prylar mer än någonsin, de är tröttare och mer utslagna, deras inflytande över sina liv minskar. De äter psykofarmaka i allt högre grad. Ni gör det! Du gör det!
Hoppas kanske någon på att detta är nattens kallaste timmar före gryningen? Men vakna då, eller har ni sovmorgon? Vill du vara en eftersläntare, eller en skapare?  

Varken jag eller Linda tvekar om att se ”rakt in i skiten”. Vi lever med medvetenheten om de andliga världarna, om den personliga utvecklingen. Vi är småbarnsföräldrar, vi har banklån och har krämpor men tänker inte låta de agendor, som medvetet genererar 99% av alla världens problem få verka ifred.

Därför har vi skrivit Robotfolket . För, människor håller på att förvandlas till uppkopplade robotar.

Jag vaknade upp mitt i nyandligheten och det känns fortfarande som ”mammas gata” för mig. Men det genererar så få möjligheter till förändring. Och just därför att det inte förmår ta tag i vardagen, i det praktiska. Det andliga saknar förmågan till att jorda ner, till att gestalta insikterna i handling, att pröva dem, lära av resultaten och sedan växa lite till, redo för djupare insikter både om sig själv och omvärlden.
 
Mats Sederholm  

Krönika Robotfolket
Tags:
Categories: Andlighet | Krönikor av Mats

14 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Comments

July 1. 2009 11:51

Tobias Hedlund

Hej Mats!
En utmärkt krönika.
Jag håller med dig till fullo.
Det är så lätt att man(jag) bara samlar kunskap och insikter på hög
men inte omsätter det i handling. För det är obekvämt att göra det.
Det blir så lätt "överandligt".
De andliga ser ner på de, som istället går omkring och är andliga, faktiskt uträttar saker.
Det är väl för att det kostar något att koppla samman andlighet, kunskap, o handling som så få gör det. Man vill inte se verkligheten. Man värjer sig för den. Det är mycket lättare att bara vara andlig, eller vetenskaplig/inomvärdslig.
Det man inte vet lider man inte av. Därför väljer de flesta att gå omkring med skygglappar för ögonen. För att slippa ta ansvar.
De låter sig förledas.

Tobias Hedlund

July 1. 2009 14:56

Thomas Johansson

Bra där, kul läsning. Kan verkligen hålla med till stor del, även Tobias Hedlund. Dock tror jag, att de som väljer att göra något av sina insikter, att handla, bör känna till ordentligt gällande fokusering. Vad jag menar är att det är väldigt lätt att börja kämpa MOT saker och i dessa fall tror jag det är väldigt, väldigt viktig att jobba och kämpa FÖR saker.

Intentionen is teh shit, så att säga. Det är inte bara handling som är viktigt, också vilken tanke, känsla och intention som ligger bakom.

/Thomas Johansson

Thomas Johansson

July 6. 2009 18:15

Fredrik

Hej där Mats och Linda!

Jag läser boken långsamt. Mitt tidspann har krympt till enstaka minuter innan läggdags. Men jag kommer att skriva en recension när boken är utläst. Och jag hoppas ni får sålt eran upplaga!!

Vi hörs

Fredde

Fredrik

July 6. 2009 22:44

linda

Hej Fredrik!

Kanske vore bättre om du väntade med att läsa boken tills du har lite mer tid? Visserligen är vii jättenyfikna på allas reaktioner och omdömen men vår erfarenhet säger oss att det är mycket att ta in och att det är lätt att tappa både sammanhang och förståelse när det blir för korta ryck med långa mellanrum.

Upplagan blir slutsåld, det är bara en tidsfråga. :-D Det är mycket arbete med marknadsföring och försäljning. Det blir lätt en slags själslig prostitution, om du förstår vad jag menar? Raka motsatsen till vårt budskap med andra ord, men vad gör man inte för att bidra till en vaknare värld! Personligen lider jag också av att tvingas göra mig själv synlig men det är ett pris som jag är beredd att betala trots allt.

Ska bli jättekul att höra dina reaktioner på boken sen!

Vänligen
Linda

linda

August 19. 2009 23:03

Karin

Hur är man egentligen när man är andlig? Smile Själv har jag sökt sedan barndomen/tonåren utan att ha en tanke på att jag skulle vara just andlig. Så tror jag många känner? Allt har liksom sin tid. Det var först för ett par år sedan som jag intensifierade sökandet för jag mådde riktigt dåligt. Sen har jag jobbat med mig själv som många andra och fått nya perspektiv på det mesta. Numera känner jag mig både andlig och helt vanlig. Jag blir dock mer och mer intresserad av att praktisera allt som jag tror på. Jag vill inte bara leva det på en fin och speciell fritid, med bara vissa människor, utan överallt.

Jag tror defintivt att tiden är kommen för alla oss "vanliga" människor som är andligt intresserade och hängivna men, som inte är gurus eller ledare, att tydligt visa var vi står, hur vi förhåller oss till saker och ting. Vad vi tycker är hållbart. Jag håller med Thomas, så otroligt viktigt att kämpa för saker och med en medveten intention.

Vi har nog helt olika erfarenheter av deeksha, numera kallat Oneness Experience. Varför hoppa över dem t ex? Oneness om några har ett helhetstänk. Tycker ni att de är flummiga eller siktar fel? Nu har jag inte läst er bok, så kanske jag är fel ute. Men med all respekt, de säger ju precis samma sak som ni, att människor är programmerade av allt som det ni också räknar upp.

Tycker inte att ni säger något nytt, inte i den här krönikan ovanför iaf. Men, ni behövs också - för ni kommer att nå er målgrupp. Som behöver vakna upp också. Men, varför jobba mot andra rörelser? Acceptera och respektera att alla seriösa jobbar på sitt sätt. De som inte är seriösa eller på något sätt inte fruktsamma kommer att självdö, för det kommer synas så tydligt att de inte lever och ger liv.

Lägg er energi på att jobba för er sak, lägg ingen energi på att jobba mot andra Ljusarbetares arbete. Risken är annars att ni verkar insnöade för det händer en massa saker bland en massa engagerade människor. Människor som handlar både i stora och små sammanhang. Önskar varmt Lycka till med ert arbete. Mvh, Karin

Karin

August 20. 2009 01:09

mats

Hej Karin

"Tycker ni att de är flummiga eller siktar fel? Nu har jag inte läst er bok, så kanske jag är fel ute."

OneNess rörelsen bygger på Gurun Kalki eller Sir Bhagavan. Och tyvärr, jag stödjer inte den typen av ljusarbete. Det är den gamla världens hierarkiska och auktoritära modell klädd i en NewAge kläder.

Robotfolket nämner ingenting om OneNess eller andlighet överhuvudtaget. Det är en andlig bok utan tal om andlighet. De som är föredömen i den romanen ÄR förändringen.


"Men, varför jobba mot andra rörelser? "

Det är inte ett självändamål att jobba mot andra. För mig handlar det mycket om att beskriva och förmedla sådant som jag anser står i vägen för en upplyst värld. Stora delar av den nyandliga "upplystheten" gagnar inte det som jag anser vara upplysning. Tvärtom, efter 10 år inom denna rörelse så är det mina erfarenheter att människor här hellre söker tro än att våga skapa en konkret förändring. Det finns som oftast en rädsla inför sådant som känns otäckt och mörkt. Just sådant som vi måste blotta.


"De som inte är seriösa eller på något sätt inte fruktsamma kommer att självdö, "

Så långt som jag sett, så stämmer inte detta. De flesta människor och deras ideal och normer lever vi kvar i och tyvärr, de fördjupas till och med. Det är inte de sanningar som vinner terräng just nu, snarare lögner och falska förhoppningar.


"Lägg er energi på att jobba för er sak, lägg ingen energi på att jobba mot andra Ljusarbetares arbete."

Jag förstår din mening men som sagt, för mig är det inte det viktigaste att jobba mot eller med, det är att jobba för RÄTT sak. Jag försöker så långt jag förmår att undvika konflikter eller att gå i klinch med grupper eller åskådningar. Men jag kan inte heller stå och se på när människor är med och förstärker det mörker som dominerar nu. För mig så är nyandligheten, ljusfascinationen, och en tillit som mest riktar sig mot andliga väsen, kosmiska ljuspulser, en ensidig tro på självutvecling m.m.  tyvärr inget ljusarbete.  

Det blir lätt att jag generaliserar förstås och självklart finns det som jag kallar för upplysning även inom nyandligheten, men över lag, så menar jag, och precis som jag skriver i krönikan, att den "klassiska" ljusarbetaren måste utvidga sin syn på ljusarbete till att innefatta omvärlden.

Mats

mats

August 20. 2009 09:59

Karin

Stort tack för ditt svar. Och hur det än är, jag upplever att vi ändå tänker väldigt lika. Jag håller med till 100% att en andlighet är inte mycket värd om den inte omfattar även ens omvärld. Att isolera sig och skilja mellan vi och de andra (ungefär) ger jag inte ett barr för.

Samtidigt har jag respekt för att vi kan vara som barn i början, vi är lite osäkra, håller på att lära om och då kan det kännas tryggt att med jämna mellanrum checka upp med de man lärt sig av. Men, mitt hopp och förvissning är att vi alla människor ska se att vi har hela kraften inom oss, och den ska vi utnyttja till fullo.

Jag ser också det mörka som just nu helt naturligt. Jag ser att ljuset finns där inunder. Men, det viktiga är att inte låta sin rädsla styra och att tystna. Vi kan alltid göra en skillnad. Ibland en stor och ibland en liten. Men, framför allt så ska vi inte isolera oss och skilja på ljus och mörker. Ännu så länge finns båda inom de flesta av oss.

Kanske för att jag intresserat mig så sent för det du beskriver, nyandligheten, ser jag inte samma. Eller visst har jag skymtat den, och hört talas mycket om den. Men, de jag pratar med vill mer. Tror att om man bara lutar sig mot och försöker uppnå egna senstationer blir det personligt handikappande (och mer eller mindre dödfött), ända tills man öppnar upp, accepterar sin mänsklighet och fortsätter växa och visa vem man verkligen är.

På sätt och vis är jag också glad att jag inte är en guru för andra, endast för mig själv och det jag tror på. Jag dras inte med någon prestige. Eller visst stämmer det, att mycket få människor är fria från sitt ego, jag dras med mitt emellanåt haha. Men, ja - hoppas och tror att du förstår.

Men, nu känner jag att jag nog behöver kolla in er bok lite mer. Ska dock jobba ett tag nu, så ska kika över er sida mer i helgen, när jag har lugnare.
Varma hälsningar Karin

Karin

August 20. 2009 10:44

mats

Hej Karin

"jag upplever att vi ändå tänker väldigt lika."

Ja det gör vi säkert. Jag är i grunden en andlig människa och har min "uppväxt" i nyandligheten så att säga.


"håller på att lära om och då kan det kännas tryggt att med jämna mellanrum checka upp med de man lärt sig av."

Det gör jag fortfarande efter 15 år av daglig reflektion och forskning. Vi måste våga reflektera oss mot andra människor och andras kunskaper.

"mitt hopp och förvissning är att vi alla människor ska se att vi har hela kraften inom oss"

Ja för det har vi. Vår världs normer och tro på stålar, makt, konkurrens m.m. blockerar människor.

"Men, det viktiga är att inte låta sin rädsla styra och att tystna."

Nej verkligen. Inom det andliga så upplever jag dock att att den meningen betyder att man inte ska fördjupa sig i konspirationer, i kontrollen av människor och annat som kan upplevas som dystert. Idag, när jag forskat och läst på inom sådana här områden, så framstår istället nyandligheten som mörkret just därför att de inte vågar se på de mekanismer som håller människor i fångenskap. Det blir nyandligheten som står för rädslan. Det blir det "kosmiska ljuset" som isolerar och bländar människor. Nyandlighetens "självutvckling" och "fria smörgåsbord" är en andlig form av att splittra människor. Och splittring/individualisering är de styrande krafternas främsta önskan.

Se gärna Kristers kommentar om utvecklingsstadier.

"Jag dras inte med någon prestige. Eller visst stämmer det, att mycket få människor är fria från sitt ego, jag dras med mitt emellanåt haha."

Det är superviktigt att göra sig av med prestigen. Den hindrar en från att finna sanningar och utvecklas. Under skrivandet av boken så tvingades jag och Linda att pröva detta. "Kill your darlings" blev ett av våra ledord.

Som jag ser det är ett ego bra att ha, men det beror på vad man menar med det. Det är viktigt att man är rädd om sin egen kraft. att man låter den får växa till sig och komma till uttryck.

Ha det
Mats

mats

August 26. 2009 17:40

Krister

Hej Mats!

Angående ditt inlägg 20/8-09,10.44; Måste jag säga att det är mycket oförståndigt av dig att blanda in mig som person i ditt resonemang. Sådant oförstånd skadar andra och visar att medvetenheten behöver utvecklas.

Det du skriver utgår från ren spekulation och utan förståelse för utvecklingsstadiernas betydelse.

Mats, ha det gott. Eftertänksamhet och ödmjukhet är inget som skadar.

Mvh och tack för mig.
Krister  

Krister

August 26. 2009 18:38

mats

Hej Krister

Jag försår mycket väl dina tankar om utvecklngsstadier och just därför känner jag mig trygg i mina omdömen om dom.

Jag försår också din upplevelse av dem som naturliga, kloka och riktiga på alla sätt.

Det är inte min avsikt att uppfattas som farandes med brist på ödmjukhet. Men du kan inte ta ifrån mig min bild och uppfattning om sådana modeller. Du måste nog vara beredd på att utsättas för kritiska omdömen när ventilerar dem offentligt.

Mats

mats

August 26. 2009 19:27

mats

Hej Karin

"Det jag dock tänkt på och vill få fram här, det är att jag inte upplever hierarkin och auktoriteten inom Oneness som du beskriver."

Jag förstår det. Jag har som jag nämnde tidigare, tror jag!,arbetat tillsammans med flera OneNess-anhängare. Jättehärliga ända tills man börjar kritisera dem. Då kliver en helt annan sida fram. Och många gånger har jag upplevt det så inom nyandligheten.Glatt och trevligt och höga energier. EN känsla av att allt flödar fritt i en positiv anda. Men så fort man jordar ner sådana här energier och människor till handlingsmoment, till att i praktiken och personligen VARA på ett nydanande sätt, så märker man sanbbt att de fjädrar tillbaka till gamla invanda mönster. Man håller isär teorier och filosofier från sin personliga gestalting av dem.

"Vill också säga att när jag känner med hjärtat upplever jag Sri Amma och Sri Bhagavan och många andra som för ut detta budskap som människor som inget hellre vill än att vi själva ska se vad vi är kapabla till."

Sri Bhagavan anser sig vara en nedstigen Gud. Han har byggt en hel stad som han menar på är jordens centrum för en gyllene utveckling, han tar svindyra kostnader för sina kurser, han tar emot människors enroma hyllningar sittandes på en vit tron. Under sådana omständigheter så blir vilken människan som helst hur god som helst. Man matas med så mycket energier och möter så ringa motstånd att man självklart har energi över till att bjuda på detta i ett offentligt ljus.

Men det här är mina erfarenheter och som sagt, jag har under många år sakta funnit detta med makten som en kärna i sådant som skapar destruktivitet på denna jord. Jag har erfarit att när någon skänker hopp och ljus omkrig sig så drar de människor till sig. Att då våga ifrågasätta sådana auktoriteter är högst ovanligt. För om man kritiserar sådana ledare, så skrapar man också på deras anhängares hopp och man stör deras inre fristad.

Mats

mats

August 26. 2009 23:17

Karin

Jag tror jag förstår. Mitt intryck av Sri Amma och Sri Bhagavan är att de klarar precis all kritik du kan ge dem. Men, alla kritiska tankar och känslor som uppkommer kring dem hos just dig, vad handlar de om? När du ser det, ser du även den biten inom dig själv. Känner du ilska, maktlöshet, irritation, frustration, under- eller överlägsenhet? Vad känner du?

Min uppfattning är att förut var det en tid för gurus på högt uppsatta troner. Det var liksom det som behövdes då, för att få en mindre grupp människor intresserade. Nu har en annan tid börjat, där vi är fler och själva får vara våra egna gurus kan man säga. Det är också en utveckling som stöds till fullo av hela Oneness. Allt fler lever både på jorden och samtidigt i kontakt med ljuset. Det innebär inte någon flummighet, utan tvärtom ett liv i ett fantastiskt flöde. Ibland fastnar man och stöter på något som man behöver möta, nämligen livet. Som försöker visa vad man behöver.

Kom ihåg att alla inom Oneness också är människor. Mänskliga människor med föreställningar som de anser behöver försvaras, precis som du försvarar dina föreställningar. Även de som tror att de är klara och kanske enligt dig lever endast i flum, newage-kosmos och ljus, är mänskliga och förr eller senare får de/vi alla möta det de/vi behöver. Under tiden kan de/vi ändå göra det de/vi tror på. Hur open minded är du? Är du fortfarande villig att ändra någon föreställning eller har ni bestämt er för att det bara _är_ på ett visst sätt. Att t ex ni har rätt? Och att de andra som "håller på i ljuset" är fel ute?

De som du träffade på inom Oneness, tror du att de är representativa för hela Oneness?

Att deras kurser är svindyra är en sanning med modifikation. För oss i väst kostar de en del ja, men för människor i t ex Afrika och i Indien är de kostnadsfria. Nu kan man tycka att det är långt ifrån självklart att vi i väst skulle vara så rika och har råd. Men, även tillgång eller brist på pengar är en föreställning. Det jag erfarit är att det finns hur mycket överflöd som helst, bara vi tackar ja och litar på det flödet. Om någon hade sagt det till mig för bara ett par år sedan hade jag tystnat och känt trötthet och uppgivenhet. Nu ser jag att det verkligen är så. Det får dock absolut inte hindra vår medkänsla med dem som inte har. Inte heller möjligheten att på något sätt hjälpa våra medmänniskor när de behöver det. När vi uppriktigt och passionerat ber om det vi behöver, kommer universum att sammanföra oss med de människor eller möjligheter som gör att det blir sant.

Förut glömde jag ofta bort att be om hjälp, vare sig från universum eller från andra människor. Livet var verkligen en kamp. Men, nu när jag har börjat be om hjälp med det jag verkligen behöver och önskar, så möter jag så ofta rätt människor och saker bara sker, som av sig självt.

Om vi kan se bortom allas våra föreställningar, så kan vi se evigheten. Ljus och kärlek där vi alla är ett. Villkorslös kärlek är det frö som kommer ge den skörd vi alla önskar.

Karin

August 27. 2009 14:48

mats

Hej Karin

"Mitt intryck av Sri Amma och Sri Bhagavan är att de klarar precis all kritik du kan ge dem. Men, alla kritiska tankar och känslor som uppkommer kring dem hos just dig, vad handlar de om? När du ser det, ser du även den biten inom dig själv. "

Jag pratar om jätteenkla saker. Som att i ett nära samarbete respektera varandras brinnande passion. Att inte köra över andra i en arbetsgrupp m.m. Jag pratar verklighet Karin, inte kritiska frågor ställda till ett par på distans. Jag pratar om den VERKLIGA världen. Du vet där allt utspelar sig, där inspiration, ljus, teorier och kunskaper gjort sitt och när man ska köra ner spaden i jorden. Det är DÄR jag befinner mig.

Mina kollegor på jobbet som skyr ord som andlighet har en bättre samarbetsförmåga än vad andligt folk i allmänhet har. Det är min erfarenhet efter många år. Andliga människor är främst sökare, inte DO:ers.

"Känner du ilska, maktlöshet, irritation, frustration, under- eller överlägsenhet? Vad känner du? "

I början på min "andliga resa" så blev jag väldigt besviken, för då, i början på 90-talet trodde jag verkligen att de hade kommit längre.
Med åren så lärde jag mig och la så sakta bort sådana naiva  föreställningar och lät min omvärld bli en prövo och experiment värld endast för att jag ville lära mig mer om människor och makten. Det var då jag arbetade lite med OneNess. Vi var 110% överens på ett rent andligt ideologiskt plan, men de hade inte utvecklats som människor utan gjorde som många gör, håller tro och teorier  isär från sin person och upprepar den gamla världens handlingsmönster. Det var helt lugnt när jag släppte dom. Jag fick ett exempel till på hur människor fungerar och på det här sättet har jag lärt mig genom åren.

Jag känner numera enbart en förlösande skön förståelse känsla. En omfattande jag VET tillfredställelse som är större än allt jag upplevt tidigare. Det är därför jag så gärna prata om sanningsrörelsen här på Klar Sikt. Sanning är det enda som duger till sist. Det är det bästa av allt. Att få skaka av sig allt "troende-klegg" och våga gå rakt in i mörkret och lära sig om vad som finns dolt.

"Är du fortfarande villig att ändra någon föreställning eller har ni bestämt er för att det bara _är_ på ett visst sätt. Att t ex ni har rätt? Och att de andra som "håller på i ljuset" är fel ute?"

För mig och med åren så är det så att jag nästan alltid kan säga. "Jag har varit i din situation, jag förstår hur du upplever det där, men du har inte varit i min sits och har inte mina kunskaper"

Att ändra uppfattning och lägga gamla bilder av verkligheten åt sidan är vad som gett mig mina insikter. Det är förmågan till "kill your darlings" som leder en framåt, så mitt svar är JAAAA.

Jag/vi bestämmer oss inte för uppfattningar, vi SER dom och testar dom i verkliga livet. Håller de inte så ändrar man på sig. Det är en fröjd att få ha fel ibland och finna en ny horisont.

"De som du träffade på inom Oneness, tror du att de är representativa för hela Oneness? "

Ja det tror jag. Trevligare och härligare människor att umgås med på ett lätt sätt har jag inte stött på i andliga kretsar så...

Mats

mats

August 27. 2009 15:55

Karin

Ja, sanningen är det enda som håller, det är den som kommer att göra oss fria precis som Jesus och många med honom har sagt och säger.

Jag pratar också om den VERKLIGA världen. Tanke och handling måste alltid hänga ihop, annars är det inget värt. Men alla tänker inte på samma sätt och på exakt samma sak, och handlar (eller inte) följaktligen därefter. Men, bara om dessa två hänger ihop leder de någonstans.

Hälsningar thinker-doer

Karin

Add comment


(Will show your Gravatar icon)

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
LoadingBloggtoppen.se Vardagsbetraktelser bloggar Allmänt Blogglista.se Creeper