SEE ARTICLES IN ENGLISH ON THE NEW BLOG - BEYOND

Men det där är ju en sån där konspirationsteori!Av Mats Sederholm

”Tror du på konspirationsteorier?”.

Har du hört den meningen? Ja, flera av er vet hur man blir bemött när man försöker förmedla lite om hur makten samarbetar i vår värld.  Och detta får vara dagens krönika, hur man blir bemött och framförallt, hur man ”motar Olle vid grind” när man kommer dragandes med s.k. konspirationsteorier.

Att se längre, att uppfatta mönster som andra inte gör är inget nytt. Det har somliga människor gjort i evigheter. Inte heller är det nått nytt att samma människor blir bemötta med kalla handen fast man har fakta på foten.

Bara ordet konspirationsteorier betyder underförstått att något är fel eller inte trovärdigt. Så för oss som är aktivister till vardags så består nog första lektionen av lärdomen om hur man lägger fram fakta på ett sätt som inte påminner om konspirationsteorier alls. Jag menar, det är ju onödigt att börja sin förmedling med tre överstrukna dödskallar som omdöme, knappt innan man öppnat munnen.


Ett sätt att avprogrammera människors instinktiva skepticism till konspirationsteorier är att ge dem exempel på alla de konspirationer som vi dagligdags lever med. Maffiafamiljer, hemliga företagskarteller, hemliga samarbeten mellan militärer i olika länder, är några exempel på konspirerande som alla känner till och helt klart accepterar. Så, skapa förståelse och avdramatisera begreppet konspirationer så människors ordigenkänningar inte hinner blockera förmedlingen.

Människors värld och verklighet är till stor del de bilder som media lägger ut framför ögonen på folk. Inte minst har svininfluensa-hysterin påmint oss om detta. Media får just nu allt svettigare med att parera konspirationsteorier. De nämns nu nästan varje dag i något sammanhang. På 30-års dagen av människan på månen sände man ett helt program där man försökte förklara att människan faktiskt var på månen och att det inte var en konspiration. Tänk er, för bara några år sedan hade ett sådant program verkat helt bisarrt!

Medias taktik är idag en ganska så simpel retorik än så länge. Här de tre vanligaste tillvägagångssätten media använder sig av för att bemöta konspirationsteorier:

1 De försöker skämta bort det.
2 De tar till överdrivna konspirationsteorier, typ Elvis lever, M Jackson lever, eller just månlandningen för att med näbbar och klor behålla ett löjets skimmer över ordet konspirationsteorier.

Mitt råd, skratta MED dina medmänniskor som läst sånt här.

Men de kör också med något mycket mer allvarligare. Att konspirationsteorier mest handlar om:

3 Att det är judar som styr världen!

En riktigt desperat, men än så länge ganska effektiv metod i syfte att köra ner konspirationsteorier i det mörkaste hål de hittar. De vill få konspirationsteorier att stinka så fruktansvärt mycket att ingen någonsin vill ta i det.

Det finns, i ärlighetens namn ett fåtal, som tror på det här upplägget av världsstyrning. Men ingen som jag diskuterat med har lyft fram detta. Inte heller har jag läst en enda artikel där någon kommer med sådana utfästelser.

Men jag ska ändå förklara varför vi på Klar Sikt inte tror på sånt här.

De som styr världen och vars släkter alltid gjort det, söker kontroll. Kontroll skaffar man sig genom att skapa konflikter mellan människor. Här utnyttjar man olika ismer, politiska ideologier, etniska grupper, nationer o.s.v. som man ställer mot varandra. Ur krig, kriser och kaos är människor som mest böjbara, därför är kaosskapandet en hörnsten i deras strategi.


 ORDO AB CHAO (Order out of chaos) Ett frimuraremblem.

De som verkligen styr tillhör ingen specifik, politisk, etnisk eller religiös gruppering, utom sin egen blodsaristokrati, sina egna bröder och systrar.

De ser istället ytterst till att skapa syndabockar och enskilda grupper såsom den judiska, för att därigenom skapa konflikterna jag nämnde. Och av samma anledning är heller inte påven och Vatikanen ensamma om att styra världen. Fast somliga hävdar det. Andra tror att världens ondska består av kommunister, kapitalister, religioner i allmänhet etc, ja listan kan göras hur lång som helst.

Det enda som står helt klart är att alla människor är rökta som tror att makt, stålar och kontroll är vägen till en bättre värld.

Hur bemöter man då människor eller media som inget vet, men är övertygade ändå? Ja, du behöver inte vara särskilt påläst i allmänhet för att ligga före dina medmänniskor eller media. Men skaffa dig sakkunskaper, läs på. Du behöver inte veta allt, men dyk ner tillräckligt långt i nåt exempel som t.ex. något av alla de som finns i samband med 9/11 och skaffa dig en arsenal av konkreta exempel på hur t.ex. idiotiskt den allmänna 9/11 historien kan vara.

Historien om passet som man hittade på gatan nedanför World Trade Center och som påstås tillhöra en av de terrorister som flög ett av planen, är en sånt exempel. Alltså, passet skulle ha flugit ut ur fickan eller väskan tillhörande terroristen, det har sedan hittat ut ur planet, flaxat sig igenom en explosion av jetbränsle tusentals grader het, för att därefter snyggt och prydligt landa på gatan och sedan blivit upphittat av någon som promenera förbi. Och fortfarande läsbart. Därefter används det som bevis och matas sedan ut i tv-rutan här i Sverige till familjen Svensson som gapar och säger ”Ja där ser man, dessa muslimer”. Jo jag vet, det är nära att man biter av en tand i vrede eller nåt sånt, men det är bara att knipa och försöka vara saklig. Just det här exemplet har jag inte hört en enda människa stå emot.

Men kom nu ihåg en sak. Även om du rabblar upp sådana här exempel på löpande band så finns det en gräns. Man bara VILL INTE tro det. Det uppstår en inre strid hos åhöraren. Det utbryter en s.k. kognitiv dissonans . Kognitiv (kunskaper, insikter) dissonans (obalans, fel) innebär att ens erfarenheter eller tro ställs öga med öga med uppenbara fakta. Det utbryter en inre stress och den enda utgången är förnekelse. Typ: ”Nej jag tror inte på det där, slutsnackat”. Då är det bara att lägga på locket, släppa taget om den här personen. Att fortsätta skapar bara bråk. Stressade människor resonerar inte, de blir bara förbannade.
 

Människor har sina identiteter. Deras identiteter är också en del av samhällets gemensamma identitet. Att påstå att den officiella historien om 9/11 är felaktig är inte bara en monumental attack mot deras bild av världen och samhället, du stöter dig indirekt även med personens identitet. Och att få människor att krackelera sin identitet görs inte över en kopp kaffe.

Den andra psykologiska klassikern är dubbeltänket, hämtat från Orwells 1984. Alltså, hur man väljer att acceptera två rakt motsatta fakta. ”Krig är fred”, typ. Den fungera lika bra i dag när vi tror att vi måste kriga oss fram till en fredligare värld. En vardagsvariant av detta är: ”Ju fler övervakningskameror, desto friare kan vi känna oss”.

Konspirationsteorier stiger just nu upp som bubblor ur leran. Riktigt skönt att skåda. Men gör inte bort dig genom att acceptera allt du hör. De får du som aktivist tids nog tillbaka den dagen när journalister slutat skrävla likt tomma tunnor och istället börjat läsa på. Det får du som privatperson tillbaka en dag när den där nördiga släktingen som flina åt dig på släktträffen, då du berätta om en konspiration. Han läste sedan på som en tok och återkom med fakta du slarvat dig förbi, året efter.  Förvisso kanske en detalj, helt oväsentlig för helheten, men tillräcklig för att få din släkting att slippa tänka vidare och dessutom få flina åt dig. Snälla, ge dem inte det där gratis! Kolla upp, korsreferera m.m.

Nu till nästa klassiska bemötande. Nämligen att ifall en konspiration ska fungera så måste alla människor som ingår i den spela med. De måste alla vara medvetna om konspirationen och det är ju omööööjligt.

Nej det är det inte!

Om människor tror att det ska ske så spelar de inte med, de ÄR med på riktigt.

Hmm hur tänker Mats nu?

I fallen med 9/11 och 7/7 bombningen i London så pågick det vid båda tillfällena övningar, som JUST handlade om terrorattacker. Då spelar alla de operativa med! De ska göra det! Hur de sedan reagerar när de inser att vad de just varit med och övat om, blev verklighet, kan man undra. Men media tar inte upp det. ”Det skulle ge fel signaler”, som det heter, för att nämna ett skäl till varför media inte skriver.

Konspirationer bygger på konroll och makt. Hela vår normsättning i dag bygger på att vårt samhälle måste bestå av konkurrens, hierarkier, stålar och att utslagningen av människor är något helt naturligt. Att ett fåtal har rätten att bestämma över flertalet människors öden tar människor för givet. Och inte bara det, de stödjer normerna, de väljer att själva ingå i normerna. De väljer att tro på media, på politiker, de tror på att skicka soldater till andra delar av världen, det tror att vissa har rätten till att bestämma utan att ens behöva motivera varför, de tror att pengar är en förutsättning för ett civiliserat samhälle. Grundplåten för att lyckas med en global kontroll finns redan på plats.

Hur samhällets alla normer hålls på plats, hur de samverkar med den lilla klicken som styr, är ett gigantiskt ämne. Det är därför som jag och Linda skrivit Robotfolket för övrigt.


Samtliga ovan har offentligt och ordagrant uttalat en vilja om en global regering/ordning.

För er som vågat vakna upp så tycks framtiden både ljus och mörk. Det trista är att begreppet "En global världsordning", som mest myntades av konspirationsteoretiker på 90-talet, börjat ta en direkt fysisk verklighet. Det går just nu en våg av koncensus mellan makthavare som just söker en ny världsordning. Du behöver bara bege dig till Youtube.com och söka på ”New World Order”. Det positiva i detta är att sanningssökares sak alltmer kommer upp på dagordningen. Folks flabbande åt konspirationsteorier börjar komma av sig och ersätts alltmer med iskalla insikter.

Jag kan inte nog trycka på hur viktigt det är att vi släpper på brusdebatterna om sossar och borgare, om svininfluensan, om senaste såpan, om senaste Ipod, om mellanöstern, om bästa matlagningsprogrammet, om senaste organisationsförändringen på jobbet eller om vädret. Det går undan just nu, media håller sig tysta och låter en global och fascistisk världsordning få ta form utan störmoment.

Mats          
Tags:
Categories: Krönikor av Mats

17 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Comments

September 6. 2009 17:56

ubbe

Hej!
Har precis upptäckt er sida och uppskattar den mycket. Liksom många andra, skulle jag tro, sitter jag mest ensam och slukar (närmast maniskt) nyhetssidor, bloggar och böcker som tar upp så kallade "konspirationsämnen". När project camelot eller red ice har nya intervjuer så är det högtidsstunder för mig numera. Hade ingen aaning om att jag skulle tänka så här och ha såna intressen för .. två år sen!
Det här med att försöka "väcka" andra har jag faktiskt inte kommit till ännu, har bara trevat lite med den närmaste familjekretsen, men det är en ganska stor avgrund att överbrygga och jag är fortrfarande inte riktigt övertygad om hur "vaken" jag själv är ännu. Den stora frågan för mig tenderar just nu att handla om vad som är verkligt överhuvudtaget, att verkligheten i grunden är en illusion och att du långtifrån är den du trott, som t ex david icke pekar på.
Du känner säkert till resonemanget, och för mig ställer det verkligen (den omedvetna) bilden man burit på om vem man är, vad samhället och allt överhuvudtaget är, på ända.
Det känns som att en riktig perspektivförskjutning ska till, och kanske är på gång, för att kunna se verkligheten som den faktiskt är. Det blir ju rätt luddigt, för det vardagliga språket visar sig inte riktigt räcka till tycker jag.
Men, som du säger, allt detta måste man söka sig till via andra vägar än mainstream media, och det är en ganska jobbig process inombords när hela ens inprogrammerade normvärld skoningslöst ifrågasätts bit för bit. Så jag har fortfarande förståelse för motståndet mot alla omvälvande fakta som såna som vi gärna skulle vilja skölja folk med. För en vanlig svensson hotas ju hela trygghetsbygget. Tipsen du ger dock väldigt bra för hur man kan gå tillväga. Samtidigt tror jag att det är en hel del människor som man aldrig kan nå. De har cementerats fast, åtminstone i den här inkarnationen.

Fortsätt skriva, jag fortsätter läsa!!

ubbe

September 6. 2009 20:47

mats

Hej Ubbe

"Har precis upptäckt er sida och uppskattar den mycket."

Tack

"Hade ingen aaning om att jag skulle tänka så här och ha såna intressen för .. två år sen! "

Nej förstår dig mycket väl, en ny värld öppnar sig.


"Det här med att försöka "väcka" andra har jag faktiskt inte kommit till ännu, ..... jag är fortrfarande inte riktigt övertygad om hur "vaken" jag själv är ännu."

Nej, själv är jag kritiskt lagd och vill inte gå på nåt i onödan. Så pröva vidare och känn efter.

"att verkligheten i grunden är en illusion och att du långtifrån är den du trott, som t ex david icke pekar på. "

Jag håller med Icke, men samtidigt måste man ställa frågan. På vad sätt förändrar det mitt liv att det är en illusion?
För min del har jag det som en botteninsikt, men måste ju ändå verka här i illusionen.

"och det är en ganska jobbig process inombords när hela ens inprogrammerade normvärld skoningslöst ifrågasätts bit för bit. "

Japp!

"För en vanlig svensson hotas ju hela trygghetsbygget."

Så är det!

"samtidigt tror jag att det är en hel del människor som man aldrig kan nå. De har cementerats fast, åtminstone i den här inkarnationen."

Jam det gäller att välja hur och vem man ska lägga ner energi på.

Ha det
Mats

mats

September 7. 2009 12:42

Karin

Mycket bra och intressant inlägg Mats. Du har rätt, man måste själv försöka läsa in sig och se verkligheten. Det kräver tid, vilja och tålamod. De flesta har ont om den varan, mycket p g a kaoset som vi låter styra vår värld, i olika omfattning förstås. Men, min övertygelse är att den som vill söka sanningen, både den ljusa och den mörka på något sätt hittar den.

Eller riktigare att säga är kanske att sanningen söker/hittar oss. Otroligt många människor är det i allafall som jag träffar på, som började intressera sig för sådana här saker för ca 2 år sedan. För även om jag sökt länge, är det först de ca 2 senaste åren som det har intensifierats. Spännande. Kanske upptäcker vi en styrning här, gudomlig eller mänsklig maktkontroll. Men, skulle det var det senare är min övertygelse att sanningen kommer fixa det ändå.

Och tänker som er, både Mats och Ubbe, att alla når man inte, och jag tror inte det behövs. En insikt från Oneness (har säkert sagts även på flera andra vakna ställen). När du verkligen brinner för någonting och vill förändra. Satsa på de 20% som du känner kommer att tro på din "idé". De kommer att hjälpa dig vidare och stärka den så att den lyfter. De 80% som verkar fastcementerade ska man inte slösa så mycket energi på. Därmed inte sagt att de skulle vara sämre på något sätt, eller att de inte vaknar och blir intresserade i ett senare skede. Men, det gäller alltså att klura ut vilka de 20% är. I alla sammanhang som man vill förändra något, stort som smått. Och det här är ju stort, men behöver ändå börja hos den enskilda människan. Kanske behöver man till och med se vilka 20% av hela en själv som faktiskt kommer stödja idén, dvs den idé man verkligen tror på och vill göra något av. Ja, tänker inte på dig Mats, jag vet att du är övertygad. Hoppas du/ni förstår hur jag menar.

Karin

September 7. 2009 13:37

mats

Hej Karin

"Det kräver tid, vilja och tålamod. De flesta har ont om den varan, mycket p g a kaoset som vi låter styra vår värld, i olika omfattning förstås."

Ja och kaoset är I SIG skapat för att just smula ner människor till ett icke fokuserat tillstånd, vilket gör det extra svårt.

"Otroligt många människor är det i allafall som jag träffar på, som började intressera sig för sådana här saker för ca 2 år sedan"

Ja och detta är mina iakttagelser också.

"Och tänker som er, både Mats och Ubbe, att alla når man inte, och jag tror inte det behövs."

Jora, håller med. Men det får inte bli som med nyandligheten. Alla går och väntar på den "kritiska massan", men missar poängen. Insikten om styrningen och sammanhangen bara måste ut till en ganska så bred massa. Hur stor procent vet jag inte. Just nu så pekar i alla fall kurvan uppåt.

Boken Robotfolket har som avsikt att nå till en bred massa. Och så här långt så har den varit tankeväckande för de som normalt sätt inte reflekterar över huruvida vi är styrda eller inte.

Ha det
Mats

mats

September 7. 2009 17:02

mats

Hej Snilleblixten

Jag kikade lite på videofilmerna.

Men som vanligt är det svårt att skaffa sig en säker uppfattning. Jag kan helt enkelt för lite.

För mig så faller månlandnings-konspirationen på motivet.

Skulle USA riskera en sån prestige-förlust och förtroende härdsmälta bara för att kunna säga att de kom först till månen?
Vad skulle de ha vunnit på det?

9/11 däremot har en direkt effekt på världsutvecklingen, på människors syn på säkerhet, legaliserad avlyssning, övervakingsavtrubbning och inte minst de faktum att de kunde attackera Irak och Afghanistan.

Mats

mats

September 9. 2009 20:32

Carina

Ubbe

Hej, de sidor du nämner; Red Ice och projekt camelot. Kan du lägga ut adresserna till dem sidorna?

Tack
Carina

Carina

September 9. 2009 21:32

linda

Hej Carina

Adresserna kan du få av mig:

http://www.redicecreations.com/
och
http://www.projectcamelot.org/

Jag försökte kommentera på din blogg här om dagen men blev nekad! Smile Man måste tydligen ha ett av flera medlemskap och jag har inget av dem. Synd! Ville bara säga några ord om åldringsvården där jag själv har jobbat.

Ha det!
Linda

linda

September 9. 2009 22:16

Carina

Hej Linda

Tack för adresserna;)

Så synd att du inte kunde kommentera. Hade ingen aning om att man måste ha någon typ av medlemsskap för att kommentera på min blogg!!Frown. Så dumt, hade gärna velat ta del av dina kommentarer. Maila mig gärna.
carina@kartdammen.se.

Ha det gott
Carina

Carina

September 11. 2009 11:42

linda

Hej igen Carina

Det var inget märkvärdigt. Ville mest visa min uppskattning för de ämnen du valt att skriva om och den uppskattningen ska ju liksom synas för alla på din sida. Så var tanken.

Det kanske går att ändra inställningarna på din blogg?

Linda

linda

September 11. 2009 14:34

carina

Hej Linda

Ok, jag är med. Ska se om det går att ändra på inställningarna på min blogg. Är inte så hemma på sånt men det är ju trist om inte alla som vill kan gå in och kommentera. (Det här blev lite utanför ämnet)

Ha det gott
Carina

carina

September 13. 2009 13:16

Delavante

Mycket bra artikel Mats! Du sätter tydligt fingret på några av de saker som gör det så svårt för människor som börjat vakna att nå ut med vad som pågått/pågår. Skulle önska att många fick läsa det du skriver här. Den här borde du publicera på Sourze.

MVH:

Delavante

Delavante

September 13. 2009 19:11

mats

Hej Delavante

Tack för uppskattningen.

"Du sätter tydligt fingret på några av de saker som gör det så svårt för människor som börjat vakna att nå ut med vad som pågått/pågår."
Ja, samhället inklusive media har ett sånt kraftigt tolkningsföreträde i sådana här frågor. Det måste brytas.

"Den här borde du publicera på Sourze. "
Jag håller på att skissa på en sån artikel just nu, den blir i så fall snarlik den här.

Ha det
Mats

mats

September 28. 2009 19:58

Carina

Hej

För någon vecka sedan ( det tog mig tre dagar) såg jag samtliga Zeitgeistfilmerna. Konsentrerat, helt fördjupad och uppslukad av all information i dem.

Jag och min man diskuterade i värsta Alex Jones och Peter Joseph anda. Var och en låst vid sin teori om människan som girig av naturen respektive som ett offer för samhällsystemet.

Har också hunnit med att läsa dels artiklar innehållande kommentarer om Zeitgeist som refereras till från er sida här i era olika krönikor och kommentarer i andras bloggar och i artiklar på olika nyhetssidor. Det finns hur mycket som helst om det här så jag har bara ögnat igenom en droppe i havet, känns det som. Och även om jag möter mycket pajkastande och mycket snack på sandlådenivå så finns det mycket, mycket av motsatsen.  

För mig - medelålders kvinna som inte är särskilt insatt eller orienterad i vare sig politik, religion, ekonomi eller världsåskådningar, historikt eller i nutid, och som dessutom låter mig underhållas av progam på TV som Idol, Bonde söker fru samt ett och annat debattprogram - så känns det som att jag, med hjälp av internet, öppnat dörren till en skattkammare av information om hur vår verklighet egentligen ser ut och varför vi  människor fungerar som vi gör.

Och jag förväntar mig att jag ska få svar på en massa frågor jag har. Att någon därute sitter inne med SVARET. Ja, innerst inne gör jag det. När jag rannsakar mig själv inser jag att det är faktiskt det jag gör. Jag vill att någon ska tala om sanningen för mig så jag vet hur jag ska förhålla mig till att världen ser ut som den gör idag bl a att så många vuxna och barn lever i fattigdom, svält och nöd och att lika många dör i fasansfulla krig.

En förespråkare mot Zeitgeist och "konspirationsteorier" skrev att det inte är så konstigt att människor "går på" teorierna "eftersom man tror det man vill tro."  (hittar tyvärr inte tillbaka till källan här)

Jag funderade över det där. Tror jag på det som sägs i Zeitgeist för att jag vill tro det? Varför vill jag i så fall tro det? Jag tror så här, vad gäller mig:

I Zeitgeist var det äntligen någon som på ett lättfattligt sätt förklarade för mig hur ekonomi fungerar och gav mig en, i mitt tycke, logisk förklaring till några av de  hemska krig och sabotage som världen har utsatts för. Än idag har jag t e x inte förstått vad det var för slags grupp människor och i vilket syfte denna grupp människor angrep amerika den 11 september. ( Jag skulle gärna vilja att någon hänvisade mig till en sida med en någotsånär fullständig förklaring som den "offentliga konspirationsteorin" ger)

Naturligtvis infann det sig inte någon känsla hos mig att jag "ville" tro på det här. Den känsla som infann sig var mer att likna vid fasa, sorg och ilska och.....misstro. Kan det verkligen vara så sofistikerat, utstuderat, kallsinnigt och grymt? (Blandat med någon sorts oförklarlig aha-upplevelse som mycket möjligt kan bero på filmskaparens skicklighet.)

Det var senare, när teorin om varför detta kan ske redovisades.  som jag kände att det här VILL jag tro på. Jag tilltalades av tanken att människan i sig inte är ond och girig utan att det var systemet som gjorde henne sådan. Det ville jag gärna tro på. Och varför då? Jo, för då finns det ju  hopp om att vi kan förändras. Motsatsen, att människan är ond av naturen innebär ju att det inte spelar någon roll vad vi gör. Att det inte går att göra något åt alla orättvisor i världen och att barn dör, männsikor mördas, krig uppstår, rika länder utnyttjar fattiga etc etc etc.

Men.... någon annan kanske Vill tro att människan är girig av naturen. Kanske tycker det är lättare att förhålla sig till den teorin för då kan man ju ändå inte göra något åt det....

Jag tror att människor väljer vad de vill tro på, och de vill tro på det som ger dem den bästa förståelse för sammanhanget. Om vi inte förstår det sammanhang vi ingår i (tror jag) så känner vi oss otrygga och förvirrade.

Därmed ger jag författaren rätt: man väljer det man vill tro på och tänker att det gäller även de som förespråkar den "offentliga konspirationsteorin".

Så i grunden är vi människor väldigt lika. Min man och jag kunde slutligen enas om att ingen av oss VET om människan är ond och girig av naturen eller om det är systemet som gör henne sådan. Det är dessutom mycket svårare att reda ut än vad vad det borde vara att reda ut åtminstone vad som är lögn vad gäller 9/11.

CarinaCarina

September 28. 2009 20:57

mats

Hej Carina

Tack för ditt, som vanligt, öppenhjärtliga inlägg.

Välkommen in till den gigantiska arenan av icke-officiell/alternativ  information. Den är precis så vidlyftig och omfattande som du återger.

Men så OERHÖRT upplyftande och intressant.

"..det inte är så konstigt att människor "går på" teorierna "eftersom man tror det man vill tro.""

Frågan är om den som uttryckte detta också är medveten om att man kan applicera en sån kommentar på ALLT vetande. Är den personen redo att se så på sina egna teorier? Oavsett, vad tjänar det till?
Det enda som återstår är att söka och förstå. Så att tron till sist ger vika för insikter och kunskaper. 99% av alla skeptiker saknar kunskaperna och insikterna, så låt den lättsamma tron, vara deras!

Jag hoppas att du haft hjälp av vår bok Robotfolket som förhoppningsvis klär den globala makten i mer handfasta och jordade förståelser.

För mig har halva förståelsen för hur världen styrs varit mina egna iakttagelser. De kan ingen ta ifrån mig, de handlar inte om tro utan om kalla fakta. Att människor bedrar andra, att människor smider planer utanför det offentliga vet inte bara jag, det vet alla. Jag ser det överallt i det lilla, det gör alla andra också.

Jag ser också hur människor kan blomma ut och må bra, hur de kan förändra sina attityder om de placeras i ett sammanhang där de blir sedda, respekterade och får en chans att pröva sina egna vingar utan rädsla. Jag ser också hur omständigheter kan utmatta människor och förändras deras attityder till det sämre. Hur de lär sig att bli strategiska, oempatiska, tävlingsinriktade och maktorienterade.

Därför tror jag heller inte att människan är ond av naturen.

Ha det
Mats

mats

September 29. 2009 07:10

Lisbeth

Hej!
Carina du vill bli hänvisad till en sida med en någotsånär fullständig förklaring ang 11 september.
TROR att detta kan intressera dig
David Icke:s video
"Big Brother"

mvh
Lisbeth

Lisbeth

September 29. 2009 14:53

Carina

Hej Lisbeth

Tack för tipset men jag menade den oficiella förklaringen. Faktum är att jag aldrig läst den utan enbart argumenterna mot den.

Carina

Carina

Add comment


(Will show your Gravatar icon)

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
LoadingBloggtoppen.se Vardagsbetraktelser bloggar Allmänt Blogglista.se Creeper