SEE ARTICLES IN ENGLISH ON THE NEW BLOG - BEYOND

EU-fåren vallas vidare


Av Mats Sederholm

Så blev det som EU-eliten önskade, Lissabon-fördraget är i praktiken i hamn.  Irländarna röstade ja och endast Tjeckien och Polens underskrifter fattas, vilket är en rent akademisk fråga.  Det vi skrivit om här länge, liksom många andra oberoende sanningssökare gjort, verkställs. Den globala maktens agenda går vidare, knappt utan något motstånd. Man arbetar utanför de demokratiska och publika fasaderna, utanför människors påverkan, för att få igenom sina mål.

EU kommer att förvandlas till en av många mindre elitistiska pusselbitar, som tids nog kommer att sammanfogas till ett globalt ekonomist, politiskt och kulturellt konglomerat. Du, jag och alla andra människor förvandlas till myror, sett från elitens perspektiv.  Vi förvandlas till en flock idioter som med lite lobbying-verksamhet och skenbara val förflyttas vidare mot en värld utan själ, utan småskalighet, utan närvaro och in i en dimma av uppgivenhet och famlande.

Det är den vanliga agendan, två steg framåt, ett tillbaka. Vi såg det i debatten om FRA-lagen när man först lägger fram ett djärvt förslag, sedan tar tillbaka 10% och röstar igenom det. ”Bråkiga Irländare” sa nej förra året, men folkets NEJ saknar betydelse för de som sitter tillräckligt högt upp i hierarkierna. Man lobbar lite, backar lite och kör på igen tills det går igenom.

Margot Wallström(s) uttalade sig på SVT:s Agenda och hennes syn på Irlands JA var ett slags, ”skönt att detta snart är över så vi kan ta tag i alla andra EU-frågor”. Tidernas maktförskjutning förvandlas till en teknisk problemfråga. Jan Björklund(Fp) var glad över att vi nu får ett kraftfullt EU som kan mäta sig i världen, när han bads om en kommentar om de kommande ”utrikesminister” och ”president” posterna i EU.

Ni som fortfarande är kvar i den röd-blåa röran, vakna!

 En våning högre upp i maktpyramiderna tillhör politikerna samma betonggråa färg.  Istället tillåts nu vänstern, med Lars Ohly, få kliva fram som vårt främsta frihetsparti.

Det positiva är att media faktiskt börjar använda ord som just EU-eliten. Men det är för sent snälla ni mainstream journalister. Ni ligger hopplöst efter, vare sig det handlade om den positiva inställningen till USA:s invasion i Irak och en miljon döda civila i efterspåren 2003, eller när Sverige röstade ja till medlemskap i EU. Samma journalister ser inget märkvärdigt när G20 nu långsamt smider ihop kärnan till en global krets av regenter. Den globala världsordningen och deras arkitekter leker med opinioner som katten leker med råttan.

Vi är alldeles för få som bär på en medvetenhet om detta just nu, för att åstadkomma en kursändring bort från en global och omänsklig världsregering. Idag far EU-lobbyister och politiska EU-kloner runt som hundar bland fåren och skäller lite om klimatfrågorna, om kraven på globala ekonomiska regleringar och fårflocken drivs säkert vidare med rädslan som största argument.

Ni som vill vara med och påverka vår framtid måste se dessa övergripande agendor, NU.

Mats

Diskussionslänkar: DN SvD Aftonbladet
Tags:
Categories: Krönikor av Mats | Politik

3 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Comments

October 5. 2009 18:40

Carina

Hej Mats

Jag lyssnar alltid på P1 när jag åker till och från arbetet. Häromdage, innan valet var klart: En journalist frågar en ung kvinnlig student som studerade i Irland vad hon tycker om folkomröstningen. Den kvinnliga studenten svarar att hon tycker det är fel med folkomröstning för folk borde inte behöva rösta om sådant här som dem ändå inte förstår. Det är bättre att politiker och experter tar hand om så svåra och viktiga frågor!!!!!?

Kram Carina

Carina

October 6. 2009 00:03

mats

Hej Carina

Ja, exemplet berättar om vilken världsbild somliga har, eller snarare avsaknad av en sådan. Men faktum är att en del tycker som henne. De tror att allting avgörs av detaljfrågor. Faktum är att ALLT ingår i en vision, förståelig för alla. Problemet är att de som bestämmer inte vill ge visionen. Det är samtidigt en slags härskarteknik.

Mats

mats

January 22. 2010 03:58

Ingemar

Sverige är numera ett protektorat styrt från Brüssel och administrerat av valda representanter till landets riksdag och regering.

Ingemar

Add comment


(Will show your Gravatar icon)

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
LoadingBloggtoppen.se Vardagsbetraktelser bloggar Allmänt Blogglista.se Creeper