SEE ARTICLES IN ENGLISH ON THE NEW BLOG - BEYOND

I sanningens tjänst


Av Mats Sederholm och Linda Bjuvgård

Hej på er

De här veckorna så befinner sig sanningsrörelsen i fokus i media. Den här krönikan kommer att uppdateras löpande om vad som händer i media, och om Klar Sikts just nu aktiva deltagande och uppmärksamhet. Krönikan/artikeln kommer därför att vara lite spretig.

* * *
Övrigt
 
Min nästa artikel i sanningsrörelsetemat är färdigskriven. Den kommer att:
  • Ta tag i massmedias misshandel av sanningsrörelsen
  • Ge läsaren exempel på sådant som gör att en ny utredning av 9/11 är högst motiverad.
  • Den kommer att ge konkreta svar på frågor som uppstår ur en alternativ förklaring.
  • Den kommer att sätta fokus på hur demokratin sakta, sakta håller på att glida människor ur händerna.

Det är ännu inte klart var den kommer att publiceras först. Återkommer.

Mats
 
 
* * *

Svar på Expressenartikel
 
Expressen blir provocerade.

Svar på Lars Lindströms och Expressens artikel "Oj, så många hälsningar från sanningsrörelsen"

Lars Lindström blev tydligen så provocerad av mitt svar här på Klar Sikt att han ägnade Fredagskvällen åt att skriva en helt ny artikel. Själv har jag ätit en god middag och känt mig lugn över cirkusen.

Nå, så låt oss se vad han har i bagaget nu då.

Han börjar med ett citat från David Icke:s bok ”The truth shall set you free”.

”Jag tror starkt på att en liten judisk klick som föraktar den stora massan av judar arbetade med ickejudar för att skapa första världskriget, ryska revolutionen och andra världskriget. ”

Vore det inte rimligt att han helt enkelt gjorde en Hitlerhälsning under? (syftning till David Icke), skriver Lars.

Lars Lindström liksom de flesta andra saknar kunskaper och plockar citat som de önskar.

Alla som känner Icke vet att det inte finns någonting antisemitiskt  i hans andemening, men man måste höja kameran en nivå för att förstå sådana här uttryck som jag tveklöst  fördömer när det är utplockat ur sitt sammanhang.
Nedan några andra citat ur samma bok:

”Jewish people as a whole (the faith) have been victims of Zionism (the political movement), which is controlled by the Global Elite.”

“The 'Jews' of the Global Elite could not give a damn about Jewish people, as the Germans in the clique could not care less about the German people.”

“However, it is just as unreasonable and immoral to blame all Jews for the crimes of the Rothschilds as it is to hold all Baptists accountable for the crimes of the Rockefellers.”

Här torde det stå klart att Icke inte är ute efter judar, utan efter den maktelit som för övrigt finns over hela världen. I hans böcker och nyhetsbrev tas andra maktklickar upp, men hur kul är det att skriva om sånt för en skandaljournalist.
Detta är också vad jag och Linda försökt förklara här på Klar Sikt.

Andra påstår att det är Vatikanen och Jesuitorden som är den klick som utgör makten, andra hävdar att det handlar om muslimer och så här kan man hålla på om man är lite bakom flötet, ärligt talat.

För, makten bryr sig inte om raser, politiska ideologier eller religioner. De använder sig av olika grupper för att skapa konflikter. Det här synsättet övergår de flesta journalisters tankeförmåga. Eftersom de själva är en del av skenbara ideologiska motsättningar och konflikter.

Motsättningar är en affärsidé Expressen och andra säljer lösnummer på. I den bubblan sitter Lars Lindström och jagar efter rymdödlor !

När man saknar argument så skrävlar man allra mest. Lars verkar utnyttja en av historiens jävligaste händelser för att vinna retorik. 

Och om jag eller några andra hade haft ett intresse för fetischism, eller för något annat som är möjligt att utnyttja så hade du använt dig av det. 

Vidrigt är namnet!


Så till nästa förvrängning:

Han citerar mig:
”Och självklart har jag aldrig uttalat de ord som Expressen syr ihop, alltså, att det är rymdödlor som styr jorden skriver han på sin blogg Klar sikt.”

Och skriver:

"Fast i forumet på Vakna.nu har Sederholm skrivit om UJ (utomjordingar) och makten: Mina erfarenheter säger mig att det bakom nästan alla maktkoncentrat finns en kontakt ditut. Den kan vara medial, eller vara en direkt inkarnation så att människan i detta fall handlar och verkar i enlighet med denna UJ-energi/UJ-Gruppering. Jag hävdar alltså att det är UJ som i botten driver Illuminati via människor/ambassadörer på jorden. Men det betyder inte att man måste åka ditut för att mota Illuminati. Så var det med den sanningen från sanningsrörelsen. "

Var, Lars Lindström, pratar jag om rymdödlor?

Så var det med den sanningen, Lars!!

Du använder ord som sticker ut för att masa in människor i en fålla som du liksom andra försöker stänga till. Jag har redan bedyrat att detta med UJ inte går att belägga och att det är spekulationer när allt kommer kring.

Att 9/11-analyser måste byggas på fakta, inte på sådant som i sammanhanget är tokigheter.  Besvärande va?

Min och min frus bok Robotfolket är på 489 sidor och ingenstans kan man läsa om mina utomjordingar eller dina rymdödlor. Varför, därför att det tjänar inte något syfte ifall man vill förstå den här världen.En vilja du envist saknar.

Och fortfarande, Lars Lindström, så undviker du liksom andra kärnfrågan, vad hände med 9/11?

Du eller andra journalister enbart blottar er retorik alltmer, er smutskastning blir allt tydligare och respekten för din yrkeskår som redan är i bottenläge, kommer att sjunka ännu mer. Det var med glädje jag kunde notera hur omdömena på vår artikel på Newsmill plötsligt svängde efter Söndagens Tv4 ”Kalla Fakta”, till det positiva. Folk köper inte sånt här längre.

Dina artiklar är skenmanövrar, "guilt by association"-retorik m.m. och går inte hem längre. och har samma journalistiska värde som dina Anna-Ankareportage.

Viktigare än så här är det inte.

Det fria ordet går inte att täppa till, hur mycket du eller andra slingrar er likt maskar runt metkrokar.  


Expressen granskar 9/11: "Rymdödlor styr jorden"

Svar på Lars Lindströms och Expressens artikel "Sanningsrörelsen: "Rymdödlor styr världen""

Är medias senaste försök till faktagranskning av 9/11.

Inte bara styrs vi som söker en ny utredning av antisemitism, dessutom så tror vi, och i det fallet jag enligt Expressen, att det är rymdödlor som styr det hela bakom 9/11.

Begrunda våra medias journalistiska och sakliga arbete i att söka sanningen.

Vad gäller Expressenartikeln så lyckades jag ändå få journalisten att citera mig rätt på nedan citat:

Mats Sederholm har också den hållningen att det finns "utomjordisk kontakt med i spelet".
- Det är ju spekulationer, men jag har forskat en del inom new age, det är ett intresse jag har. Men det saknas bärande fakta för detta och ska definitivt inte beblandas med sökandet efter sanningen om 11 september, säger han.

Och självklart har jag aldrig uttalat de ord som Expressen syr ihop, alltså, att det är rymdödlor som styr jorden.

Mitt intresse för Utomjordingar står fast.

Här är jag långt mer påläst än vad de flesta journalister är och det är ett fördjupande ämne värt att läsa på om...
men om man väljer att dra in Flygande Tefat i 9/11 debatten så är man antingen korkad eller enbart ute efter att svartmåla.

Och i fallet med jorunalisten Lars Lindström, så förvånar det mig inte om det är en kombination.

För övrigt så försökte Lars Lindström vara lite personlig under intervjun då han "mellan raderna" urskuldade sig och menade på att även han och journalister i allmänhet verkligen vill veta sanningen.

Jag svarade: "Men om du går till din chef med förslaget att du seriöst vill skriva om att du vill ifrågasätta 9/11 historien på fullt allvar, hur går det då?"

Det blev tyst i luren.

Lars fortsätter att söka sanningen med hjälp av rymdödleartiklar.

Och så fungerar våra fria media. 

Slut - svar på Expressenartikel

* * *

Efter SVT Debatt
Blåsta av SVT Debatt.

Då är man tillbaks efter en veckas ständigt spänningstillstånd. Tro mig, sånt här tar på krafterna både för mig, Linda och andra därhemma. Allt för en halvtimme på Debatt, som för övrigt kändes som 7-8 minuter.

Vill först förklara Mickes frustration. Han tackade förra veckan nej till programmet eftersom han inte gillar debattformen. Han krävde att vi fyra, han, jag och de två som satt bredvid oss skulle få diskutera i femton minuter utan publikinlägg. Svt gick med på detta. Senast i fredags fick jag detta bekräftat av Mats Wångersjö, researcher och journalist på SvT. Sen kom kallduschen. När Micke gjorde publiken och alla uppmärksamma på detta innan sändningen började, så nonchalerades detta av Belinda Olsson.

Ni som möjligtvis tyckte att Micke inte verkade helt fokuserad, vet nu svaret, han var OERHÖRT frusterad.

Själv hade jag läst på för att göra ett lugnt inlägg om varför jag kom in i detta o.s.v. Men det var bara att ställa om och tuta på rakt in i debatten.

Jag ger mig själv godkänt. Jag fick fram några konkreta exempel som ingen kunde argumentera emot.

Notera också Torbjörn Elenskys, som satt till höger om mig, tjuvnyp när han plötsligt påstod att jag hade en länk på Klar Sikt till en författare som i hans mening anses som antisemitisk, J Lina. En riktigt skott bakifrån och självklart ett påstående helt utan täckning. Länkarna på den här sidan saknar och har alltid saknat, en sådan länk. Men så går det till i media Vilda Västern. När argumenten tar slut så ...
Mats

Läs gärna Mikael Cromsjös egna beskrivning om Svt Debatt på Newsmill.


Slut - Efter SVT Debatt

* * *


Uppdatering efter TV4 Kalla Fakta program 2

Riksdagsman skrämd till tystnad för att han skrev på ett upprop som kräver en ny utredning av 9/11.

Tack TV4 fakta som ikväll visade för människor hur makten och "demokratin" går till väga för att hindra sanningssökande.

Under 40 minuter hovrade Kalla Fakta runt och utnyttjade precis ALLT de kunde för att svartmåla människor som inte accepterar en bristfällig utredning av 9/11.

Antisemitspåret som jag och Linda redan före första programmet berättade om, avslutade vår lista av retoriska knep, som används för att trycka tillbaka människors önskan om att reda ut sanningen om 9/11.
Inte på en enda punkt kunde de vaska fram någonting konkret som visar på antsemitiska inslag i sanningsrörelsen.

Men "bara doften" av detta skrämde riksdagsmannen Egon Frid till tystnad. Ett av våra "demokratiska" partier Vänstern, tillsammans med media, fick honom att "sitta ner i båten".
Här hans blogg och förklaring till att han drar tillbaka sin påskrift för krav på en ny utredning.

Läsare, ni ges här en gigantisk möjlighet till att förstå hur media och politiker går tillväga när deras världsbild hotas.

Många skräms säkert, men gör inte det. Ta in detta, smaka på det, ladda om och gör något.

Programmet gav trots allt väldigt många en tankeställare. Mycket kom upp som talar för sanningsrörelsen.

MatsSlut - Uppdatering efter TV4 Kalla Fakta program 2

* * *

SVT Debatt
Hej på er

Inom kort tar SVT upp sanningsrörelsen m.m.  i "Debatt".

Klar Sikt deltar i programmet. Mats debatterar tillsammans med Mikael Cromsjö Vaken.se

Programmet sänds Tisdag 20:30.

Slut - SVT Debatt

* * *


Uppdatering efter program 1
Hej på er

Trycket på besökare här på Klar Sikt är stort just nu efter TV4:s program och pga av vår artikel på Newsmill som är dagens hetaste artikel.

Så har då Kalla Fakta visats, åtminstone del 1.

Angående retoriken så förutspådde vi:

"Man inleder dokumentärer med att bjussa på vissa ifrågasättanden och knyter sedan ihop påsen till sin egen fördel de sista 10 minuterna."
Och så blev utvecklingen i programmet, även om vi inte sett den sista delen ännu.

"Man använder sig av "sektryktet" och vaskar fram någon stark individ som verkar tillräckligt knasig."
Han kanske inte målades ut som knasig, men Loose Change:s skapare fick ta rollen. Och för att leda tittaren fram till detta var man tvungen beskriva filmen Loose Change som den enda källan. Ett riktigt "klavertramp". Bara att se och lära i retorik.

 " Experten får, helt utan att vara påläst, raljera och måla upp en klyschig bild som påverkar tittaren tillräckligt mycket."
Och där fanns den engelska kolumnisten/journalisten.

"- Rent generellt så "målar man" lite sådär retoriskt från ovan istället för att bemöta fakta och argument. Man anspelar på sunt förnuft, man låter "trygga individer" uttala sig och gemene man får det lugnt och tryggt igen i sin kupa. "Ah, allt var ju som jag trodde från början. Skönt, nu kan jag fortsätta som om inget har hänt"."
Och den rollen fick professor Erik Åsard ta.

Som sagt, sådana här reportage är banala och helt enkelt av den anledningen att det inte har mer att komma med. 

Det vi påstod utan att känna till programmet i förväg slog mycket väl ut. De sista punkterna i vår lista kompletteras säkert i nästa program.

Inget nytt under solen så här långt alltså och ifall TV4 inte kan gaska upp något mer i nästa program om en vecka så lutar det nog åt en meritabel reklam för sanningsrörelsen.

Mats

Slut - Uppdatering efter program 1

* * *Sannningsrörelsen är äntligen och välförtjänt i fokus. Upprinnelsen är TV4:s program Kalla Fakta som sänds idag 19:20.
Här redovisas också att 20% av människor under 30 år tror att det var den amerikanska regeringen som låg bakom 9/11.

Vi här på Klar Sikt har förberett oss. Vi vill ge våra tankar om sanningsrörelsen så stor uppmärksamhet vi kan och har valt att publicera vår artikel:på NewsMill. Den ligger som första nyhet där idag.

TV4 Kalla fakta liksom media i övrigt kommer att, och har försökt att misskreditera sanningsrörelsen.

De gör det genom ett antal välkända retoriska knep.

Vi bemöter dessa på punkt efter punkt.


Och detta utan att ha sett programmet!

Sanningsrörelsen är ett hot mot hela etablissemanget. Därför har medias saklighet varit helt under isen så här långt.
De vill inte veta sanningen eftersom det skulle störa hela deras idelogogiska basis. 

Kort några saker som tas upp i vår artikel
- Nej, det var inte enbart den amerikanska regeringen som utförde 9/11 attacken. Bilden är svårare och mer omfattande än så.
- Målet med attacken var att bidra till den nya världsordning som konspirationsteoretiker talat om i 10-20 år och som världens politiker idag ropar efter.

Sprid detta och uppmana människor att ta reda på egna fakta.

Mats Sederholm & Linda Bjuvgård

Rekommenderad krönika här på Klar Sikt om ämnet:  9/11 bluffen och en konspirationists försvarstal

Medialänkar: Aftonbladet  DN 
Tags:
Categories: Krönikor av Linda | Krönikor av Mats | Media

18 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Comments

November 2. 2009 11:26

Peter

Nej, har man noggrant undvikit ämnet i över åtta år så är det väl knappast troligt att man börjar granska det seriöst. Vill dock bara påminna reportrarna på TV4 om att de också tror på en konspirationsteori, vars anhängare dessutom har åsamkat fasansfullt mycket skada ute i världen...

Peter

November 3. 2009 23:34

play69ball

"Man anspelar på sunt förnuft" - Ja det är ju en alldeles korrekt observation!

Låtom oss därför analysera det sunda förnuftets mekanismer närmre.

Felaktigheter på dessa skulle kunna utnyttjas ungefär som om de vore ett inbyggt mikrochip!

Har man kunskaper om hur världen fungerar SÅ HAR MAN kanske sådana kunskaper!

/play69ball - En klarsiktare

play69ball

November 4. 2009 21:54

Klas

När man tar del del av debatten, i första hand till relaterade bloggar, så framgår att man lätt fastnar i detaljer - bevis eller starka indikationer på ett insider job och motargument av olika dignitet.

Det är lätt att missa en viktig fråga som berör företeelser som 9-11.

Om nu det är så som etablissemanget hävdar, att terrorister, som på sin höjd har som tradition att spränga sig själva vid marknadstorg och liknande, skulle ha lagt in en annan växel, lyckats spränga tornen med flygplan, för att sedan återgå till hederliga midjebälten med sprängmedel - så måste den så kallade sanningsrörelsen vara en rörelse som försöker slå i folk amsagor.

I en demokrati och rättssamhälle borde det vara statens skyldighet att bemöta sådana sagor med fakta. Att en gång för alla rada upp alla "konspirationspåståenden" och vederlägga dessa en gång för alla. Det borde vara statens skyldighet och skattebetalarnas rättighet.

Men - det gör man inte!

Nej, man har nog lika svårt att motbevisa sanningsrörelsens konstateranden som kejsaren har att bevisa sig påklädd.

Klas

November 9. 2009 22:51

Peter

TV4:s strategi är tydligen att klumpa ihop alla som ifrågasätter till en "rörelse" eller "sekt" med en gemensam agenda, centralstyrelse och "lista" på vilken de enligt journalisterna tydligen sätter upp misshagliga individer. De missar att utan detta ifrågasättande, bland annat från "The Jersey Girls" och andra efterlevande till offren, skulle det aldrig ha blivit någon "utredning" över huvud taget.

Peter

November 10. 2009 21:17

Linda

Hej,
såg dig just på debatt, förutom att du borde fått prata mer förstås, så gjorde du ett mkt gott intryck, ville bara säga det.
<konkret och sakligt jamen, inte som den "rådande fyrkantiga normen".

<om allt vore som det skulle enligt den officiella versionen visst, släng fram en ny utredning och bemöt människors frågor istället för att framställas dem som dårar. <tämligen enkelt såvida man har ngt att komma med>> (åsyftar den sk utredningen.)

Mvh

Linda

November 11. 2009 16:28

Delavante

Du skötte dig bra i TV-debatten Mats. Hade hoppats att Micro skulle vara coolare men jag förstår hans frustration över SVT:s svek och att det inte är helt lätt att sitta i en direktsändning omringad av hånfulla slump-teoretiker. Var själv inställd på att få se en två mot två diskussion, men SVT är väl mer intresserad av pajkastning efetersom det talar till tittarnas reptilhjärnor. Tragiskt att de trampar i samma fotspår som de ytliga reklamkanalerna. Den här typen av diskussioner leder sällan någon vart utan blir mest ett slags skådespel i tuppfäktning där folks behov av att kanalisera ut ilska görs om till TV-underhållning. Tragikomiskt blev det när CJ Åkerberg klagade på sanningsrörelsens namn när han själv driver en sajt som heter tankebrott!?

Delavante

November 11. 2009 17:23

Fredrik Larson

Hej Mats!

Jag såg debatten. Självklart blir det blåsväder i sådan miljö.

Debatten känns faktiskt omöjlig. Det är verkligen paradigm som skiljer människor åt. Det är som religioner mot ny idé. Vetenskapsdrogade människor är verkligen religiösa i sin förhållning till livet och världen. De kommer aldrig med egna idéer, eller egna åsikter, de kör försvarstal och fakta-argument som endast konserverar rådande tillstånd.

Som jag lärde mig under tiden jag skrev C-uppsats i Humanekologi för tretton år sen så kan ingen argumentera mot eller med idéer. Idéer är liksom meningslösa. Idéer verkar endast vara tankeformer för att kanalisera känslor, kollektivt eller privat. Jag hoppades att debatten skulle vara en vattendelare för unga människor men jag vet inte längre. Kalla Faktas oerhört vinklade reportage handlade bara om att saluföra egna åsikter.

Men det som hänt här på kort tid, med Kalla Fakta och SVT Debatt, är att människor med alternativa synsätt fått en termometer för hur sjukt samhället är. Hur illa vår demokrati egentligen är.  

Jag petade in en artikel i Läsarnas Fria Tidning som också rörde vid det här http://www.lasarnasfria.nu/artikel/9218#2914

Lycka till framöver Mats!

Vänligen
Fredrik


Fredrik Larson

November 12. 2009 22:48

Jerry

Hej mats. Du gjorde bra ifrån dig det jag såg, jag såg inte hela för jag glömmer bort att se på tv när det väl är något värt att se.
Så finns det nån länk till programmet så man kan se det igen?
Har dom det på svts hemsida kanske?

förövrigt känns debatt som ett program där den som gapar högst vinner.
Debattformen och jargongen gör att det blir svårt att föra ett förnuftigt o sansat resonemang, och nån som helst "djupanalys" och för att vara med i debatt måste man kunna göra sig hörd och kunna leverera "snabba poänger".
Och det kan man ju säga vad man vill om.
Men det värsta är ju att de folk som ofta vet minst är dom som gapar högst.
Jag har sett debatt ett antal gånger och  man kan liksom inte ge svar som: "sanningen är mångfacetterad och de finns flera olika svar på en sån komplex fråga", då blir det liksom : nästa

Jerry

Jerry

November 14. 2009 00:39

u

"Lars Lindtsröm blev tydligen så provocerad av mitt svar här på Klar Sikt att han ägnade Fredagskvällen åt att skriva en helt ny artikel. Själv har jag ätit en god middag och känt mig lugn över cirkusen"

Du behöver ju inte få storhetsvansinne du heller (alla som motarbetar detta borde släppa rent gratismaterial!).. han skrev en ny artikel!

u

November 14. 2009 10:12

Peter

Lars Lindström kunde ju börja med att ringa upp FBI och fråga varför Usama bin Ladin fortfarande inte är efterlyst för 9/11. Detta borde väl Expressens budget ändå orka med...

Peter

November 14. 2009 12:35

Carina

Hej Mats


Både representanter för alternativ media och officiell media poängterar vikten av att tänka själv, att ifrågasätta och att vara kritisk. Det vore en lögn att påstå att den officiella sidan inte ifrågasätter etablissemanget, det gör dom, till en viss gräns. Naturligtvis ska vi inte heller blint svälja vad alternativ media påstår. Även här gäller att tänka själv, att ifrågasätta och att kritiskt granska.

Det som jag reagerar på är att när alternativ media, eller grupper av människor som inte tillhör officiell media eller etablissemanget, ifrågasätter etablissemanget, då blir det helt plötsligt viktigare och intressantare för den officiella median att ifrågasätta dessa människor och den alternativa median och grundligt gräva i detta , istället för att, vilket vore önskvärt, fånga upp och fokusera på själva kritiken mot etablissemanget och starta grundliga undersökningar kring det för att på så vis tillmötesgå medborgarnas krav på saklig, tydlig information och insyn i vad som sker i samhället.

Det är etablissemanget, staten, myndigheterna och alla övriga representanter för makten i vårt samhälle som journalisterna ska syna. Våra liv, vår framtid ligger i deras händer och inte tvärtom. Att hellre lägga ner större energi på att syna t ex sanningsrörelsen - som (som jag förstått det)  består av en mängd olika människor med skilda trosuppfattningar, politiska sympatier etc men som har det gemensamt att de vill komma närmare sanningen, få mer inblick och kräver svar på sina högst rättmätiga frågor – än de som är satta att styra vårt samhälle och de som har pengarna och makten, är ofattbart. Sanningsrörelsen må vara ett hot mot etablissemanget men att det skulle vara ett hot mot demokratin – om vi menar demokrati i betydelsen folkvälde eller den enskildes rätt gentemot majoriteten (som staten då förutsätts vara satt att skydda och värna om)  – det förstår jag inte. ( jag är medveten om att ordet demokrati har en mängd fler definitioner än dem jag nämnt)

Dessutom är det ointressant vad en människa har för tro eller livsuppfattning. Vi kan inte avfärda människors politiska engangemang, trovärdighet eller intelligens med hänvisning till deras trosuppfattning vare sig de nu tror på Gud, Ödlor, Tomtar, Utomjordingar, Slumpen eller vad det nu kan vara.  Vi har bl a en partiledare som tror på Gud utan att hans politiska engangemang, trovärdighet eller intelligens för den skull ifrågasätts, avfärdas eller idiotförklaras.

För mig, medelålders samhällmedborgare som tillhör de många som inte orkar sätta sig in i och undersöka allt våra myndigheter, politiker,och övriga makthavare sysslar med och inte känner  sig tilllfredsställda med vad oficiell media matar oss med är det oerhört betydelsefullt och befriande att det finns alternativ media där alla medborgare har möjlighet att göra sin röst hörd och där vi kan ventilera funderingar och missnöje som kanske annars bemötts med argument som:
• du måste ju lita på att våra myndigheter handlar utifrån samhällets bästa
• vi har fria val i det här landet. Du får den politik du väljer.
• Vi lever i en demokrati ( i betydelsen: den enskilde måste foga sig efter vad majoriteten anser)
• etc

Jag uppmuntrar och stödjer till fullo  alla människor som kämpar för
• varje individs rätt till frihet att tänka, känna, säga och handla så som de önskar och vill så länge det inte inskränker på andras frihet att göra detsamma.

Och jag beundrar och stödjer alla som gör vad de kan för förhindra och avslöja orättvisor, korumption  och oegentligheter som kan inskränka på allas vår rätt till denna frihet oavsett om de tror på Gud, Ödlor, Utomjordingar, Slumpen eller något annat Smile


Med vänlig hälsning
Carina

Carina

November 14. 2009 16:47

mats

Hej på er och tack för så många kloka ord och stöd.

Hoppas ni förstår ifall jag inte hinner med att svara på alla kommentarer här på Klar Sikt men också privat. Det har varit rätt maxat i en vecka just nu och dessutom så har vi drabbats av influensor här hemma.

Men som det börjar gå upp för de flesta så har sanningsrörelsen övergått till att bli en demokratifråga och dessutom ett levande exempel på vad jag och Linda skrivit om så mycket beträffande trossystemen och dess makt.

Jag känner mig oerhört inspirerad och kommer inte att ducka för nånting.

Mats

mats

November 14. 2009 21:21

play69ball

En Apollo-klarsiktares korta analys av 911,

Om jag har förstått det rätt så är följande EN DEL av kärnan i sanningsrörelsens resonemang:

Stoppur => Fritt fall => Inget bärande => Professionell demolering => Insiderjobb

För att säga emot detta måste man antigen motbevisa fysikens lagar eller vränga tidtagningens start- och stopptider. Det senare har gjorts i en av de officiella utredningarna men till ingen nytta eftersom det nämligen räcker med partiellt fritt fall för att ovanstående skall vara helt sant.

Om ovanstående ’kalla fakta’ har mainstream media hittils varit anmärkningsvärt tysta. VARFÖR?

Insiderjobb leder självklart till spekulationer om vem och varför och spekulationer om andra händelser i historieboken. En del spekulationer är såklart vilda eftersom detta ligger i själva spekulationens natur.

Här intresserar sig plötsligt mainstream media i det sistnämnda och använder det för att förlöjliga hela sanningsrörelsen. VARFÖR? Man blir verkligen mörkrädd!

Andra exempel på kärnor i sanningsrörelsens resonemang är:

1) Frånvaron av smått majestätiska ruiner efter en gravitationsdriven kollaps av WTC 1, 2 och 7.

2) Jumbojetarna i Pentagon och Pennsylvania skall enligt den 'officiella bilden' i princip ha förångats. (Här är det mycket svårt att hålla sig för skratt)

Det finns mer än så, listan är nämligen mycket lång! Men var är en koncis svensk lista på problemen med 911?

play69ball

November 14. 2009 23:30

mats

Hej u

"Du behöver ju inte få storhetsvansinne du heller (alla som motarbetar detta borde släppa rent gratismaterial!).. han skrev en ny artikel!"

Det kan tyckas plockat ur luften, men då har du förmodligen missat när han kommenterade på sin egen artikel och bekräftade att han läst min text här. Han var beredd att lägga ut vår mejlväxling på Expressen o.s.v.

Mats

mats

November 14. 2009 23:38

mats

Hej Carina

"Det är etablissemanget, staten, myndigheterna och alla övriga representanter för makten i vårt samhälle som journalisterna ska syna. Våra liv, vår framtid ligger i deras händer och inte tvärtom."

Exakt!

"Sanningsrörelsen må vara ett hot mot etablissemanget men att det skulle vara ett hot mot demokratin "

Nej verkligen inte!

"Vi har bl a en partiledare som tror på Gud utan att hans politiska engangemang, trovärdighet eller intelligens för den skull ifrågasätts, avfärdas eller idiotförklaras. "

Precis. Detta med det utomjordiska är bara ren svartmålning och inget som bryr mig. Jag känner mig trygg och klar i mina kunskaper om detta som jag sysslat med i 10-15 år.

Det viktiga här är att förstå hur media beter sig. Vilken teknik de har och vilken dålig respekt de har för demokratin.

Mats

mats

November 15. 2009 20:34

Sverre

Kan det inte vara läge att skriva en debattartikel dels med fakta om 9 11 och dels med fakta om TV4 och Expressens klavertramp. När frågan är uppe i media kanske det finns en liten chans att få den publicerad i DN, SVD eller liknande.

/Sverre

Sverre

November 15. 2009 20:38

mats

Hej Sverre

Författandet av den artikeln är redan påbörjad!

Får se vem som släpper in den bara, återkommer.

Mats

mats

November 15. 2009 22:40

Sverre

Låter utmärkt, jag hoppas verkligen ni lyckas komma fram med artikeln för inga argument har ju framkommit hittills med undantag av dina inlägg i TV-programmet Debatt. Jag kommer gärna med konstruktiv kritik om det skulle behövas.

Vill bara meddela att jag såg att Liza Marklund också har skrivit en artikel på Expressen.se där hon kritiserar alla som tror att den förra amerikanska administrationen låg bakom attackerna. Det är väl rimligt att kritisera det då det inte finns några som helst bevis för detta. Men det är ju inte det som är själva kärnfrågan. (Olycklig formulering i Kalla Faktas opinionsundersökning?) Problemet blir när hon istället för att tala om vad den amerikanska sanningsrörelsen står för rackar ner på den och jämför med tron på att Elvis lever, månlandningsfrågan  m.m. Poängen med exempelvis patriotsquestion911.com är ju att de inte anklagar någon utan bara hävdar och visar att den officiella teorin är felaktig. Synd att ingen inom svensk media verkar vilja/våga undersöka vad det egentligen är som den amerikanska sanningsrörelsen har för budskap eller ännu hellre kritiskt granska de argument som finns för respektive emot att byggnaderna rasade av eld/kontollerade rivningar.  

/Sverre

Sverre

Add comment


(Will show your Gravatar icon)

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
LoadingBloggtoppen.se Vardagsbetraktelser bloggar Allmänt Blogglista.se Creeper