SEE ARTICLES IN ENGLISH ON THE NEW BLOG - BEYOND

Svenska väljare, ni har valt det själva!

 
Av Mats Sederholm
 
Sådär ja, då skedde det oundvikliga till slut. Två svenska soldater dödade i ett krig där vi inget har att göra. Där vi, under beskydd av FN, för länge sedan valt att stödja den ena parten i ett krig igångsatt på rena lögner.

Tragiskt, fruktansvärt tragiskt, men ytterst så har de svenska väljarna genom sina röster i riksdagsvalen sått för detta själva.

Så snälla, rara människor VAKNA!

Jag skrev om det redan i somras. Läs om det i "Spontant i tiden" och backa till 30/7 2009.
 
Tillägg: Missa inte Martina Nilssons artikel på Newsmill(se länk längre ner), där hon gör upp med argumenten att vi med vår närvaro i Afghanistan hjälper kvinnorna.

Mats


Debattlänkar Aftonbladet  DN  SvD Newsmill 

 


Tags:
Categories: Krönikor av Mats | Politik

7 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Comments

February 8. 2010 00:48

man. city

Helt krasst har soldaterna ifråga valt detta själva - Såvitt jag vet är det ingen, vare sig officer eller värnpliktig som tvingats delta i den svenska delen av ISAF styrkan. Sen vet jag inte riktigt vilka lögner som du menar ligger bakom just kriget i Afghanistan - Kanske har du bitit på någon av de många konspirationsteorierna som flyter runt, eller kanske blandar du ihop konflikten i Afghanistan med den i Irak? Att kritisera det Svenska deltagandet i konflikten på det sätt deltagandet nu sker är ungefär lika vettigt som att kritisera närvaron av svenska trupper i Liberia, eller varför inte kritisera insatserna i forna Jugoslavien?

man. city

February 8. 2010 01:22

mats

Hej

Självklart har soldaterna i fråga valt det själva, i det lilla perspektivet, men också har vi som nation valt att skicka dit dom. Och där finns eventuellt din röst och andras likaså, här kommer ingen undan! Ta ansvar istället!

Vi skickar ISAF styrkan som valt att stå upp för den Afghanska "officiella regeringen". Den är genomsyrad av amerikanskt engagemang och valfusk. De USA-ledda ISAF-styrkorna med Nato som operativ kraft, och som Sverige är en del av, har under de här åren dödat tusentals civila och är inga barmhärtiga samariter ifall det var det du trodde. De flesta Afghaner uppfattar dessutom sitt land som ockuperat.

Kriget mot terrorism är allra troligast en bluff eftersom upprinnelsen till det är tron på att några självmordsbombare med sprängbälten plötsligt genomförde en av historiens mest avancerade attentat. Jag uppmanar dig till att ta reda på fakta istället för att chansa med åsikter som du fått lära dig av andra och aldrig ifrågasatt.

Mats

mats

February 8. 2010 10:14

Erik Gertkvist

Kriget som började 11 september 2001 skulle jag inte säga baserades på lögner utan felaktiga förväntningar. al Quida och deras värdar talibanerna trodde att det skulle bli ett nytt Mogadishu där USA retirerade, men gjorde en fatal felbedömning.

Varför skulle svenska folket "vakna" bara för att två svenskar dött pga politiska beslut som kostat miljarder? War on Drugs har kostat mer, dödat fler och varit långt mer katastrofalt utan att någon "vaknat". Svensk sjukvård (som ändå är bra) tar livet av hundratals patienter per år - dödsfall som lätt hade kunnat undvikas om grundläggande säkerhetsåtgärder följts. Det har alla inblandade vetat i 10-20 år - men ingen har "vaknat".

Erik Gertkvist

February 9. 2010 22:43

Delavante

Både kriget i Irak och Afghanistan är baserade på lögner och det är inte svårt att bevisa. Journalisten Ron Suskind, som 1995 vann Pulitzerpriset, avslöjade i sin bok "The Price of Loaylty" från 2004 att redan från första dagen som president började Bush & Co planera kriget mot Irak. Källan till avslöjandet var ingen mindre än Paul O´Neill, medlem av National Security Council och Bush finansminister. Suskind hänvisade även till många andra källor i sin bok, bl.a 19 000 interna regeringsdokument, varav flera hemligstämplade, som visar att redan i januari 2001 så började Bush-administrationen lägga upp planerna för en ockupation av Irak. Redan på 90-talet skrev den nykonservativa organisationen PNAC, Project for the New American Century, vars medlemmar utgörs av bland annat Zbigniew Brzezinski, Dick Cheney, Donald Rumsfeld, Jeb Bush och Paul Wolfowitz, rakt ut i ett dokument att USA behövde ta makten över mellanöstern och att man skulle börja med Afghanistan, följt av Irak och därefter Iran. Den som är intresserad kan läsa om det i min artikel här: http://www.sourze.se/Vad_du_inte_visste_om_9%2f11_%E2%80%93_%231_10693909.asp

Delavante

February 9. 2010 22:46

Delavante

Den här länken ska fungera: http://www.sourze.se/

Delavante

February 10. 2010 19:54

Josef Boberg

<em><strong>Hela wår barbariska historia</strong> är bokstavligt talat fylld med ovedersägliga BEVIS på att:  <em><strong>”Våld föder - för att ej säga göder än mera av våld !”</em></strong>

Hur lång tid (= mänskligt lidande) skall ytterligare behöva passera - innan <A HREF="www.youtube.com/.../A> ”kära” <A HREF="translate.google.se/translate://www.thewatcherfiles.com/.../search%3Fq%3Dthe%2Bsatanic%2Bbloodlines%26hl%3Dsv%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:sv-SE:official%26hs%3D7ey"><strong>MaktHavare</strong></A> har lärt sig den läxan ? - <A HREF="www.youtube.com/.../A> <A HREF="www.spiritwarrior.se/.../A> <A HREF="josefboberg.wordpress.com/.../em>

Josef Boberg

February 11. 2010 11:10

Amer Al-bayya

Hej, Världens problem är inte Afghanistan!! eller Irak!! eller Libanon...Eller Gaza.!!!!..

Världens problem är Vem styr i USA och för Vem och varför, politiker.......Det är dags ,och för alla som dog och dör orättvist för de stora smutsiga, fega, orättvisa och olagliga supermakternas politiska alla spel mot freden, friheten, folkrätten, mänskliga rättigheter och internationell rätt, att man måste ligga alla fakta framför folket......

Folket ska inte bara rösta ,folket ska styra också,sa Palme..palmes politik var och är för folkets liv, framtid, rättvisa och för folkets värld med solidaritet, stabilietet, säkerhet, freden och frihet med demokrati åt alla , sa Olof Palme....Världens och Sveriges bästa och sista politiker i vårt liv....

Vi ska tacka Palme..Vi ska aldrig glömma Palme..Vi ska älska Palme...Vi kommer aldrig att svika Palme...

Palem är hela Politiken ,Sverige ..Sveriges politik, moral, ansvar, rykte och samvete är denna politiker som heter OLOF PALME....

Var rädda om Sveriges moral och ansvar..Var rädda om Sveriges politik och Sveriges fred och frihet och Sveriges stolthet med Palmes hela politik...Ta fram Palmes politik,Sverige...

Ta fram Palmes politik för och åt hela världen ,Sverige..

Palme ville utbilda sitt eget FN,politiker ..Varför??..

Stoppa USAs politik och alla krig.Stoppa AIPACs makt i USA..Stoppa Israels brott och krigsbrott och Israels ockupation av Palestina,världen....

Syd-Afrika fördömer Israels apartheid-regim
Posted on June 26, 2007
Filed Under Israel, apartheid, palestina |
Den 6:e juni i år höll den Syd-Afrikanska parlamentsledamoten Ronnie Kasril ett tal till det Syd-Afrikanska parlamentet. Syd-Afrikanerna har ännu inte glömt hur israelerna sammarbetade med den Syd-Afrikanska apartheid-regimen, bl.a om dess kärnvapenprogram.
Ärke-Biskop Desmond Tutu sa en gång (The Guardian, 29/4-02):
Tack..MVH till hela Sverige..

Amer Al-bayya

Add comment


(Will show your Gravatar icon)

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
LoadingBloggtoppen.se Vardagsbetraktelser bloggar Allmänt Blogglista.se Creeper