SEE ARTICLES IN ENGLISH ON THE NEW BLOG - BEYOND

Är vi nära slutet?


Av Mats Sederholm

Är vi på väg mot slutet? Jag menar, finns det en tid framför oss då den gamla världen är på väg att växla in på en ny?

Det mesta talar för det.

Det pågår idag en helt unik utveckling på vår planet. Mänskligheten håller sakta men säkert på att införlivas i en likformighet och centralisering som aldrig titigare skådats. Globaliseringen som hela tiden accelererar är fundamental och i linje med vad man skulle kunna förvänta sig av en utveckling som närmar sig en slags totalitär stagnering, därefter någon slags härdsmälta och sönderfall, och senare en helt ny värld.

Den pessimistiska ser enbart att människan är på väg att fängslas allt mer. Jag håller med om detta, men detta är inte slutet. Människan är yvig till sin natur och den saknar rätt genuppsättning för att kunna hållas fången inom ett och samma paradigm. Ju finurligare man är som arkitekt av den mänskliga utvecklingen och som drivkraft bakom globaliseringen, desto längre kan man lura människor och desto mer lyckosam kan man bli i sin strävan att likrikta människan. Problemet är att ju mer man drar åt snaran, desto högre blir trycket där inuti säcken. Motreaktionen blir explosiv när den väl kommer. Den blir förhoppningsvis så explosiv att det mesta av den gamla världens strukturer en gång för alla krasas sönder.

Tidigare paradigmsprängningar såsom medelmåttiga nationella revolutioner eller som gigantiska kollapser av t.ex. kommunismen har lett fram till förändringar, men aldrig tillräckliga för att skapa ett nytt mänskligt paradigm.

Den kommande svängningen blir ett rent helvete för de som fortfarande tror på den gamla världen. En riktig apokalyps. För oss andra handlar det om en period av fritt fall, en befrielse och tider av chanser till nystart.


Idag märker vi bara hur vattnet sakta lämnar stranden och hur delar av botten torrläggs som aldrig förut. Suget som drar vattnet ut mot havet har vi svårt att definiera för den annalkande tsunamin är bortom synhåll.

Den globaliserande kraften lämnar dock spår efter sig hela tiden. Den går att upptäcka och alltfler gör det också. Bara på de senaste månaderna har det som betraktades som konspirationsteorier för ett halvår sedan börjat få en verklig form. Omfattande politiska och medvetna agendor bakom kulisserna har blottats. 

- WHO och Läkemedelsindustrin
Den plötsliga vaccineringshysterin slog de flesta med häpnad och med en känsla av överdrift. Pandemibegreppet ändrades för något år sedan så att denna svininfluensa plötsligt kunde klassificeras som pandemi. Då drar också beställningarna på vaccin igång per automatik. WHO:s (som ändrade pandemibegreppet ) rådgivare är kopplade till läkemedelsindustrin. I dagarna så har WHO fått stå till svars inför Europarådet. Ordförande i rådet säger bl.a.

"Detta har kostat regeringar mycket pengar som kunde ha spenderats bättre, stressat människor och skapat kaos i sjukvården. WHO har förstört mycket av sin trovärdighet då de slagit falskt alarm."

Mer om detta finns i en artikel på Vaken.se.

- Klimatbluffen
I åratal har vi fått lära oss att det är människor som är skyldiga till den globala uppvärmningen genom alla koldioxidutsläpp. Drivkrafterna bakom detta har varit rent politiska och inte enbart grundade på en koncensus bland forskare som de flesta fått lära sig. Läckagen av mejl mellan forskare vid ett forskningsuniversitet i England i höstas visade sig innehålla både arrogans och mörkläggning av sanningen. Men även efter detta så har fler pinsamma avslöjanden har kommit fram där bl.a. IPCC, FN:s klimatorgan tillika nobelpristagare, använt ovetenskapliga metoder för att lyfta fram sin favoritförklaring av den globala uppvärmningen. Dessutom: Temperaturen under 2000-talet har heller inte stigit såsom alarmisterna hade trott. Något är gravt fel.

För många är sådana här nyheter helt obegripliga, är det verkligen sant, kan det verkligen vara så att så många blir förda bakom ljuset på en sån bred front, tänker de flesta. Den här osannolika känslan är en del av ett uppvaknande som alltfler gör just nu.

Känslan av att media är trovärdiga och objektiva har också fått sig några snytingar. Detta förtroende kommer att falla ännu mer allteftersom människor klarar av att smälta ”den otroliga känslan” , vakna till och ta till sig andra bilder av verkligheten.

Sanningsrörelsens uppsving i media under hösten och reaktionerna från systemet visar också vilken oerhörd rädsla som råder bland mainstream-journalister och försvarare av systemet. Inte minst kan undertecknad intyga detta. Rena lögner, retoriker, censur och skrämselskott av alla de slag haglade vilt under hösten när sanningsrörelsen stack upp huvudet.

Så, läsare. Var vid gott mod när det gäller förändringen av vår värld, det rör verkligen på sig. Mer avslöjanden och tappade hakor kommer.

Den övergripande agendan där klimatbluffen, WHO-bluffen endast utgör några pelare är svår för folk att se. Den är så omfattande och ofattbar att det kommer att krävas ytterligare några år innan den blir möjligt att greppa rent känslomässigt/förnuftmässigt, rent intellektuellt finns alla underlag till hands redan idag. Man kan dock iaktta den eftersom den delar på gemensamma värderingar och ifall man är uppmärksam på dessa. Nedan är några av dessa värderingar:

Den nya världsordningen slår sönder gränser, den splittrar människor så att de ska flyta fritt, den teknologiserar människor, den materialiserar människor, den programmerar och försöker neutralisera människor, den bagatelliserar människor, likgiltifierar människor och kanaliserar människors andliga och mänskliga längtan efter att bli sedda och betrodda till meningslösa underhållnings/drog ersättningar av alla de slag. Slutligen, den avdemokratiserar långsamt vårt samhälle.


Så har denna förändring och kommande paradigmskifte något att göra med 2012?

Vi närmar oss den 21/12 2012 med stormsteg. En del tror att mänskligheten verkligen genomgår ett inre gudomligt uppvaknande när nu Mayaindianernas långa cykel närmar sig sitt slut om knappt tre år. Nåja, om man ska finna det uppvaknandet så tvingas man leta djupt inne i människors dolda undermedvetande och bland kollektiva underströmmar. För i handling så finns det ännu inget uppvaknande över lag. Och ledsen men, det är i den här verkligheten jag vill ha en förändring. 

Jag tror att 2010 måste bjuda på en konkret och tydlig ny riktning bland människors tankar och inte minst handlingar, ifall vi ska få se ett omvälvande paradigmskifte redan i December 2012. Eller kanske det är så att vi måste bli av med 2012 innan alla illusioner om ett gudomligt ingripande har släppt och vi kan börja sätta spaden i marken.

Vägen fram till dess att det vänder är turbulent och utrensande. Den är kluven då världen till en början kommer att utvecklas enligt nuvarande hårda och mörka väg. Men kontrollen och makten bryter till sist ihop i någon mening. Hur vet jag inte. Därefter kan en annan värld blomma ur ruinerna. Exempel på signum för vägen framåt är som jag ser det:

  • Den globala staten tar till en början allt tydligare former samtidigt som våra trossystem tappar alltmer i förtroende i takt med fler dramatiska avslöjanden. Ett ökat medvetande bland människor.
  • Alla trossystem är krasst hierarkiskt uppbyggda och tron på den hierarkiska formen kommer vittra sönder allteftersom.
  • Det största trossystemet, den monetära ekonomin blir på allvar ifrågasatt.
  • De religiösa trossystemen, religionernas dogmatiska inflytande blir ifrågasatt.
  • Förtroendet för de politiska trossystemen underblåses. Människor väljer plötsligt att inte rösta på samma gamla partier.
  • Globala konflikter kommer att utbryta under denna resa. Den konservativa världen kommer att hårdna i takt med att makten glider dem ur händerna.
  • Människor tar ansvar och väljer att skapa egna samhällen som inte binder upp sig mot samma gamla ekonomier, som söker självförsörjning i största möjliga grad.


Att det blir en ändring är en del av skapelsens eviga cykler. Om de senaste århundradena kunde förminskas till några månader så skulle tanken, i dagens snötäckta och nedkylda Sverige, på att vi skulle kasta oss i vattnet för att få lite svalka om några månader, framstå som rena snurren. Plötslig barmark här och där om nån månad räcker inte heller för att övertyga, men de som har ögonen öppna och kan tänka själva kommer att förstå.

Mats


Tags:
Categories: Allmänt | Framtid/Visioner | Krönikor av Mats

3 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Comments

February 12. 2010 01:31

Tobias Hedlund

Tack för en läsvärd krönika Mats!

Allt gott!

mvh Tobias

Tobias Hedlund

February 23. 2010 18:25

Johan

Väldigt läsvärd!

mvh johan

Johan

March 1. 2010 01:52

Gilbert

Fina tankar

Gilbert

Add comment


(Will show your Gravatar icon)

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
LoadingBloggtoppen.se Vardagsbetraktelser bloggar Allmänt Blogglista.se Creeper