SEE ARTICLES IN ENGLISH ON THE NEW BLOG - BEYOND

Nyheter för dårar

 
 
Av Mats Sederholm

Istället för en djupare krönika så tänker jag hänfalla mig åt några av de senaste nyheterna. Några av dem så bisarra att jag inte riktigt vet hur jag ska formulera mig.

En strålande glad Anna Hedenmo på Aktuellt tipsar om ett fantastiskt reportage i kvällens Agenda. Det ska handla om livsglädje i Afghanistan. Är kriget på väg att ta slut, kan människor återgå till en normal vardag, är tankar som genomströmmar en först.Men nej, livsglädjen handlar om ”Afghan Star”. Den Afghanska versionen av ”Idol” utmanar talibanerna! Hur cyniskt kan det bli? Hur nedlåtande och osjälsligt kan vi uppträda här i väst?
Man bara gapar och inser att vi tagit ytterligare ett steg närmare ett terrorattentat här i Sverige.

Så till nästa osannolika story.

Sexköpare är förstås ingenting som vittnar om ett gott samhälle. Det är en tragisk företeelse för alla inblandade, ett mänskligt nederlag, behov och utbud skapade därför att vårt samhälle är så andefattigt och kärlekslöst att själlös sex uppenbarar sig som en bieffekt. Vad är lösningen på detta då?

En annan värld, andra värderingar och normer, jo jag vet att du läsare är överens med mig.

Men lösningen på problemet är att skicka lila kuvert till den sexköparens familj så att det uppenbaras för alla inblandade vad det är som pågår. Det tycker vår justitieminister Beatrice Ask.


”Jag vill skicka grälla kuvert till sexköparna, för jag tror att det värsta som kan hända en sexköpare är att någon i omgivningen ska få reda på vad de gjort, frun eller grannen (..) Vi borde ha gredelina kuvert, det ska vara tydligt, du är misstänkt för att vara ute och köpt sex”, sade Beatrice Ask under seminariet.”

Jo visst blir det ett jävla liv, precis som när man fick en hemanmärkning med sig hem i tredje klass i skolan efter att man snackat för mycket på lektionen.

Aftonbladet frågar:

Men om ett barn öppnar brevet?
”– Det är nog lika bra att dottern får veta vilken typ hon har till far.”

Tillbaks till linjalen och ett slag på fingrarna.
Läs hela artikeln här

Men så här ser våra politikers visioner ut. De sträcker sig fram till, nästan nästippen, sen är det becksvart.

Jag ska avsluta den här nyhetskrönikan med tips på en bra artikel.


På DN – kultur ska det bantas med personal. Det utbryter diskussioner förstås, främst bland kulturskribenterna själva. Men även SvT Debatt ägnar ett program åt detta. Som vanligt debatter på lägsta nivå. Men jag hittade i alla fall en upplyftande artikel om detta och det centrala problemet. Den handlar om hur mediakonglomeratet Bonnier breder ut sig och i värsta kommunistiska anda tar över svensk media. Jag nämnde det själv i en tidigare krönika där jag uppmärksammade Newsmill och DN:s förmodade samarbete och en artikel jag blev nekad till på Newsmill.

Artikeln finns på Newsmill, ja en censur i det här läget går bara inte!

Isabelle Ståhl skriver om ”Bonnierkoncernen är ett hot mot demokratin”.

Tack för idag

Mats

Debattlänkar: DN  
Tags:
Categories: Allmänt | Krönikor av Mats

1 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Comments

March 22. 2010 14:43

Momo Jord

Spännande värld vi lever i Smile
Jag kan fortsätta vara nöjd med att inte följa med i nyhetsflödet. Det finns vackrare saker att fokusera på. Som träd.

Momo Jord

Add comment


(Will show your Gravatar icon)

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
LoadingBloggtoppen.se Vardagsbetraktelser bloggar Allmänt Blogglista.se Creeper