SEE ARTICLES IN ENGLISH ON THE NEW BLOG - BEYOND

Kompott i tidenAv Mats Sederholm


*** Uppdaterad 2011-04-13 Se längst ner ***


Våren erövrar så sakteliga vårt land. Så skönt efter ytterligare en dundervinter.

Jag passar på att i denna kompott till krönika rekommendera en av vårens stora händelser, David Icke:s besök och föredrag i Stockholm den 8:e Maj. Icke är en gigant och en stark kraftkälla för många inte minst för både mig och Linda. Icke kan konsten att knyta ihop sammanhang och ge en samtida bild av vårt samhälle som få kan. Dessutom med en hel del humor i formen av en strålande ironi. Han är en andlig människa med egna unika egna upplevelser men självklart också en enorm kunskapskälla. För oss är han fortfarande nummer ett bland de som söker förmedla andra synsätt och förklaringar på hur vår värld fungerar, just för att han har en så stark holistisk grundsyn. Biljetter och mer information, här.

Trista konstateranden om världen hör till vardagen för oss som söker spräcka gällande paradigm. Lite av den varan kommer strax när jag låter kameran fara runt över allehanda händelser och fenomen som svept förbi den senaste tiden men:

”Här är korten på bordet, där borta de ljusa, och här borta de mörka. Vad gör vi, vilka verktyg har vi, hur ska vi kanalisera ner vår frustration och kärlek i handling?”

Utan sanning blir ovan process ett spel för gycklare, självbedragare och troende som egentligen bara söker bevara sin egen art.

Jämställdheten är kanske den mest uppenbara och samtidigt en så obekväm rättvise/makt fråga.


På Vaken.se öppna forum publicerades det en bra inlägg/artikel om jämställdhet . ”Alla vakna, se den största konspirationen av alla.”

Reaktionen var inte helt förvånande. Av ca 22 inläggsskribenter så fördelades det hela som 1/3 som var neutrala, 1/3 negativa mot feministiska rättvisekrav och 1/3 positiva. Det borde vara fler än en tredjedel som är FÖR ett ställningstagande mot världens i särklass största och mest uppenbara orättvisefråga. Speciellt bland folk som gärna kallar sig för vakna. Bättring tack! ”Vakenmässigt inkorrekta maktfrågor” slår bara tillbaka i längden. Med Vakenmässigt syftar jag på självbiden av att vara Vaken.

Jag kan förvisso hålla med några av de kritiska rösterna om att patriarkat i sig inte är en konspiration. Men samtidigt så fungerar ingen maktordning oavsett graden av konspiration om det inte finns människor som med sin tystnad och okunskap ser till att hålla ordningen vid liv.

Vi såg dokumentären om FI för ett tag sedan. Fler borde ta del av den, de av oss som väljer att ta ställning för och framförallt de av oss som aktivt vill göra något åt uppenbara osanningar och orättvisor känner igen sig. Media sätter debatten, politiker duckar och man känner sig lika inlåst som i vilken diktatur som helst. Men man kan ändå inte undvika att fråga sig varför bara 1% av Sveriges befolkning röstade på FI. Vad har kvinnor emot att få ett upprättande?

Programmeringen ligger som en våt filt över allting. Status Quo gäller och fan ta den som försöker ändra på ordningen.

I Afghanistan blev FN attackerade. Vår mediamaskin går igång igen och skulden ligger förstås hos de Talibaner som skulle ha blandats sig de demonstrationståg som var upprinnelsen till attacken. I verkligheten fortsätter tusentals att protestera i Afghanistan mot den amerikanska pastorn som brände koraner. Att parter lägger sig i demonstrationer och upplopp är förstås helt politiskt inkorrekt att ta upp när det gäller Nordafrika. Jag har redogjort för den amerikanska inblandningen i ”Facebook-revolutionen” Nordafrika i föregående krönikor.

Här på hemmaplan så kan vi som slipper krig och elände ägna oss åt den västerländska rättigheten att vänstra utan att få händer avhuggna. Victoria Milan heter siten som uppmuntrar till otrohet. ”Gör livet levande, Ha en affär” är deras slogan. Jovisst, allt är ju tillåtet men också ett utslag av en indignerad västerländsk mänsklighet med alltmer förlorad förmåga till att känna in bestående mänskliga och långvariga ”lyckovärden”. I samma depriverande kategori av mänsklig nedåtspiral är ”Sex Factor”, Sydafrikas talangjakt för porrskådisar.

Fler än mig som tänker på sådana där apokalyptiska och bibliska målningar där djävulen och hans vänner vadar runt i porr, våld och allmänt dåligt mående? Trist att Jehovas vittnens tidskrift Vakttornet är mer träffsäkert än dagspressen när det gäller att se vart vi är på väg.

Ut i världen igen. Vad gäller Nordafrika så kommer det att skrivas mer här på Klar Sikt. Men tills vidare, se upp med Obamas och USA:s diskreta roll i spelet om Nordafrika. I skyddet av NATOs sköld och löpsedlar om Gripen plan här hemma, smeker han sakta in sitt land i en medveten strategi. Å ena sidan tar han upp det självklara i att hjälpa det libyska folket mot den fruktansvärda diktatorn, å andra sidan är det tyst kring Bahrain och Saudiarabien där civila fängslas, torteras för sina rop efter frihet, precis som i Libyen. USA spelar ut rätt kort mot allmänheten samtidigt som de kommer att försäkra sig om ett långsamt, långsamt mer förankrat fotfäste i konflikterna och länderna i Nordafrika. Läs gärna Åsa Linderborgs modiga artikel om läget i Nordafrika.

I denna blandade kompott om läget i världen så är de små förändringarna som banar väg mot ett vidare orwellsk samhälle kanske viktigare än de stora nyheterna. Krister Sjöberg 28 heter han som låtit sig implanterats med ett microchip. Han hade så många passerkort att hålla reda på så varför inte?

Samtidigt som NATO alltmer framstår som den nya globala världsordningens givna militära auktoritet så vässas den globala kontrollapparaten. Utländska poliser ges nu samma rättigheter som de svenska, här i Sverige!!

*** Uppdatering ***

Och i den alltmer centraliserade globala andan så kommer vår regering att föreslå att svenskars DNA per automatik kommer att bli tillgängligt för EU. "Jag litar på andra länder", säger Beatrice Ask. Läs mer här. 

Och på tal om EU så är det snart dags att förbjuda alternativa läkemedel. Du är snart helt i händerna på Big Pharma medans tusentals år av kunskaper som lett fram till naturläkemedel ska förbjudas, här en video och en chans att skriva på en protest.

De kortsiktiga, välsockrade och naiva mekanismerna som driver vårt samhälle in i en mer fascistik kultur gestaltas väldigt väl av Elisabet Höglunds kolumn i Aftonbladet, "Tryggheten främst – inte politiska vinster". Där tar hon upp den ökande övervakningen och skriver lika robotifierat som tidsenligt korrekt att: "En ny kameraövervakningslag förbereds nu i kanslihuset. Se till att den lagen tar ställning för elevernas säkerhet och trygghet och stoppa klåfingriga politikers försök att tjäna lättköpta politiska vinster på den personliga integriteten. Tryggheten måste sättas främst." Stackars de få politiker som fortfarande har ett strå av visionellt tänkande kvar, för nu är det DOM som är korrumperade!!

Georges Soros, miljadären höll en konferens för några dagar sedan med 400 inbjudna ur den globala finans och makteliten. "Planen med konferensen sägs vara att avskaffa dollarn som reservvaluta i världen samtidigt som man behåller kontrollen över människors pengar genom att införa en global valuta i dollarns ställe." Se artikel
Jag kikade på början av en video från konferensen och det tog inte många sekunder att inse vad konferensens vision är.

"We need to move to an order of some kind of new kind"
"In politics, in geopolitics it's obvious that we're now confronted by global problems, very profound global problems but we have no global institution or governance to deal with it."
"We really need to invent a new paradigm to deal with this world of radical unceartainty in which both politics and economics have got to interact thru a system of checks and balances"

Anatole Kaletsky Chefredaktör Times

För att se videoupptagningar från konferensen, kika på kavajgubbarna här. På frågan om vad som planerades inför mötet så svarade vår svenska deltagare Leif Pagrotsky(s) att man: ”Skall bygga vidare på Keynes och 1944 års världsordning!”.

För er som läst Robotfolket så är ingenting nytt i denna krönika. Allt följer enligt plan. Möjligtvis är den globala eliten mindre diskret än vad man hade trott. Å andra sidan är journalister, media och människor i allmänhet mer konforma och robotofierade än vad vi trodde.

*** Slut uppdatering ***

Samtidigt så levereras det massor med stoft till vår kommande bok, fortfarande utan namn. Vi jobbar med den allt vad vi orkar kan vi berätta. Lindas sparsamma skrivande här på Klar Sikt är ett resultat av ett knökfullt energi- och tidsschema där det existentiella och aktivistiska konkurrerar med de vardagliga sysslorna och plikterna. Vi är just nu inne i en krävande researchperiod som täcker in extremt spännande områden där andlighet möter vetenskap. Mer om detta senare.

Avslutningsvis, notera allt som sker, lär och sprid vidare.

Mats

Tags:
Categories: Allmänt | Krönikor av Mats

3 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Comments

April 9. 2011 19:36

Lisa

Som f.d. ganska aktiv feminist, är jag numera ingen ist alls. Jag står för alla människors lika värde oavsett, men när idéerna kommer mer utifrån än inifrån orkar jag inte längre. När debatten mest handlar om hur mycket mer kvinnorna ska arbeta och för lika hög lön som mannen... jag lägger ner. Jag vill inte tjäna multum, på andras bekostnad. Jag vill leva enkelt, i harmoni med mina ideal och med naturen. Jag vill inte offra någon på vägen. Jag tänkte på detta när en tjej reagerade på P1 över att när Liz Taylor dog så var hon skulle hon värderas/förklaras över vilka män hon hade varit gift med. Jag tycker det är intressant att veta. Hur formas vi människor? Vad hade vi för barndom? Vilka män/kvinnor väljer vi att leva med? Ofta framställs mannen som om han helt utan påverkan någonstans ifrån blev det geni han blev. Jaja, förutom Carl Bild då förstås. Han kunde inte ha blivit något alls utan sina Bilderbergarvänner, en sån uppblåst medelmåtta han är, det vet vi väl alla.
Ja, här offras vi folk för någon slags välstånds skull. I Japan offrar vi några som ska sanera kärnkraftverk. Men, de har inte dött än så det är ingen fara. Bevisar bara hur säkert det är men kärnkraft. Och barn och man och kvinnor offras, inom vapen, knark och porrindustrin, för att nämna några som är värst, men helt i sin ordning tycker många. Klar att vi ska sälja vapen! Det är ett hyckleri att inte göra det! (Ni vet att jag är ironisk va?) Det är lätt att blunda när det sker lite längre bort. Måste vi vänta tills vi blir personligen drabbade? Tydligen.
Man informerar på, och på och på. Samtidigt som man måste tro på folk ska vakna innan det behöver gå för långt. Men det känns som om det går åt fel håll. Det HAR gått för långt för länge, länge, länge sedan. Spelar det någon roll hur mycket jag försöker informera? Eller har jag bara inte försökt tillräckligt. Delar din artikel kan jag i alla fall göra, och höja mitt och andras medvetande.
Jag lever redan i en annan värld. Det är inte mycket jag vill upprätthålla som det är nu. Det finns många bra alternativ till denna värld.

Lisa

April 9. 2011 20:21

Fredrik Larson

Hej Mats & co!

Vill bara tipsa om ett initiativ författaren Anders Widen tagit efter att ha hamnat i slavkontraktet FAS3. http://djingis.blogspot.com/

Läs hans senaste bloggar och kolla upp hans filming från ett AF-möte.

Mycket intressant att något händer i dårarnas tid.

Sedan håller jag med Lisa fullständigt! Och Mats...

Vänligen

Fredrik

Fredrik Larson

April 18. 2011 12:21

Lisa

"Möjligtvis är den globala eliten mindre diskret än vad man hade trott. Å andra sidan är journalister, media och människor i allmänhet mer konforma och robotofierade än vad vi trodde."

Det verkar tyvärr som om du har rätt.

Läste just din uppdatering. Beatrice Ask's egna lagförslag är en rysare i sig. Kul Jul.

Lisa

Add comment


(Will show your Gravatar icon)

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
LoadingBloggtoppen.se Vardagsbetraktelser bloggar Allmänt Blogglista.se Creeper