SEE ARTICLES IN ENGLISH ON THE NEW BLOG - BEYOND

Den spanska revolutionenAv Mats Sederholm


Det som för makthavare i väst bara inte får hända, håller det på att ske?

Revolution!

I samband med Nordafrikarevolutionerna så skrev jag:
 
Jag säger det igen, hoppas revolutionen sprids norrut och västerut. Det måste den göra, de gör den också, människors själsliga sprängkraft och längtan efter något annat är enorm.
Låt den sprängas och sprida sig när den mänskliga våren kommer och inte för att någon medvetet satt på elementet i förväg.

Kanske jag och andra hoppas och tror för mycket, men någonting är det som avspeglas i den kollektiva underströmmen när människor ger sig ut och demonstrerar. I Spanien sprids nu demonstrationer med tiotusentals människor över landet. På Puerto del Sol torget i Madrid samlades häromdagen 15000 människor. Bland ropen hördes ”Sann demokrati nu”

Bland rörelserna finns siten ”Real democracy Now” där man kan läsa:

We, the unemployed, poorly paid, the subcontractors, the precarious, young people ... we want a change and a decent future. We are tired of anti-social reforms, that leave us in the strike, that the banks that caused the mortgage crisis will go up or stay in our homes, that we impose laws limiting our freedom for the benefit of the powerful. We acknowledge the political and economic powers of our precarious situation and demand a change of course. With this platform, we want to help coordinate global action and common among all associations, citizens groups and movements, through various ways, are trying to help the current situation changes.

Mainstrema-journalisterna i Sverige håller förstås tyst om sånt här och när de kommer att skriva om det så kommer de att referera till det som protester skapade av den extremt höga arbetslösheten i Spanien. Politiker kommer att arrogant förkasta den revolutionära tonen som larvig eftersom vi i den här världen redan är "fria".  Men…
… det sker inte bara I Spanien för det har spridit sig till Nederländerna, Chile, Frankrike, Skottland, Tyskland m.fl. länder.

Rörelsen har ett namn , M-15 rörelsen och den har överraskat inte minst media, nedan ett reportage av BBC från Madrid där människor sover över på torget trots polisens förbud.

Det som är intressant är alltså inte tal om arbetslöshet utan själva kärnan i upproret. En av koordinatorerna och medlem i ”Demokrati Nu”, Olmo Galvez, säger i spanska tidningen El Pais: 

"The movement is unstoppable, it has reach the peoples's hearts, it is transversal, grows internationally" 

Och i samband med en omröstning säger han:

"The elections results are not the important. The important is that one can create a new system that goes beyond the changing of a party in power or the changing of a tendency".

Hmm när har den röd-blåa gjort sitt? Vi är ganska många som bara väntar på  att vakna-revolutionen ska komma igång. Varje liten sån här trend där människor just inte fastnar i de inprogrammerade tankebanorna och de färdigprogrammerade politiska valen är stort. Därför är denna krönika viktig och värd att sprida.

Som sagt, det har tagit sig utomlands. Här videos från runt om i världen:

Men, är detta något som den yttersta eliten missat, troligtvis inte, demonstrationer uppfanns inte igår och är en företeelse som kan skapas eller utnyttjas av de med kunskaper, inflytande och med en glasklar agenda som de inte viker ifrån en sekund. Jag upprepar Illuminatis enkla men så effektiva formel.

Skapa ett problem – vänta in reaktionerna – erbjud en lösning.

Skapa ett problem
Vårt ekonomiska system och de krav på ekonomi som bl.a. EU ställer på nationer går inte att upprätthålla, det är bara en lek för de som tror på att ekonomin är något seriöst och fruktbart. De ofattbara förväntningarna på konsumtion och tillväxt för att inte arbetslösheten ska minska är en döende process som för de som vet, kommer och ska skapa arbetslöshet och uppgivenhet. Hela idén med det monetära systemet skapades för några hundra år sedan och av ett fåtal människor med inflytande i samhällets toppskikt. Samma elit ser nu, några generationer senare hur deras skapelse inte bara hållt dem kvar vid toppen, den håller på att gå in i sitt kollapsande slutskede och banar väg för nästa fas.

Reaktionerna
Människor, främst yngre, som just orkar tänka annorlunda, som är mer mobila och snabbare till aktion startar till sist protestaktionerna som vi sett i Nordafrika och nu också i Spanien och på fler ställen. Även om man i Nordafrika hade mer fundamentala skäl för sina protester.

Lösningen
Om demonstrationerna utvecklas till upplopp vilket inte är särkilt oväntat så kommer detta att ge etablissemanget ett starkare skäl för inskränkningar i vår frihet. Precis som 9/11 skapade en ny global övervakningskultur där människors integritet har trubbats av.

Vägen mot ett alltmer fascistiskt övervaknings- och kontrollsamhälle är målet. Upplopp banar vägen för detta. Och även om protester och demonstrationer kommer att ske fridfullt så är risken stor att det bäddas in upprorsmakare i detta.  Håll ögonen öppna, människors vidare reaktioner på samhället och hur det fungerar bortom de gamla inprogrammerade tankebanorna är det roliga just nu, men ha is i magen och i huvudet, och som det står på bakisidan av våra visitkort för Robotfolket.

Se längre – Känn efter – Tänk själv

Notera inte minst medias sätt att bemöta elller inte bemöta detta.
Mer om detta i kommande krönikor.

Krönikan idag är måhända inte den mest analytiskt finstämda men både jag och Linda är inne i kreativa och enormt energislukande skeenden med vår gemensamma och
kommande roman. Men inte nog med det. Jag håller samtidigt på att skriva en bok om Sanningsrörelsen och informationskriget. En lättare bok som sammanfattar utvecklingen just nu.

Tags:
Categories: Krönikor av Mats | Politik

4 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Comments

June 9. 2011 15:33

Delavante

"Om demonstrationerna utvecklas till upplopp vilket inte är särkilt oväntat så kommer detta att ge etablissemanget ett starkare skäl för inskränkningar i vår frihet. Precis som 9/11 skapade en ny global övervakningskultur där människors integritet har trubbats av."

Högst sannolikt en korrekt analys Mats.Det finns så vitt jag förstått redan en klar plan för hur de ska agera och använda detta mot medborgarna, bl.a genom att ge t.ex vanliga parkeringsvakter och andra myndighetspersoner utökande befogenheter för att sätta åt folk. Och då snackar vi inte felparkering här.

Delavante

June 10. 2011 08:23

Lisa

För en månad sedan var jag väldigt desillusionerad. Men nu känner jag att det händer saker, bra saker som "eliten" inte hade räknat med. Folk lever fortfarande ovetandes om vad som händer i stor utsträckning, men det är som om många ändå redan har börjat att tänka och känna annorlunda, och det bådar gott för en ny gyllene tidsålder. När eliten drar i sina trådar så dansar folk efter en annan melodi. Det sker ännu alltför många offer, med det sker snabbt nu, uppvaknandet, och det är jag väldigt glad över.

Lisa

June 10. 2011 10:46

mats

Hej Michael

"Det finns så vitt jag förstått redan en klar plan för hur de ska agera och använda detta mot medborgarna, bl.a genom att ge t.ex vanliga parkeringsvakter och andra myndighetspersoner utökande befogenheter för att sätta åt folk. Och då snackar vi inte felparkering här. "

Nej det gör vi inte och precis som vanligt så växer de sakerna du nämner sakta fram och utanför den offentliga uppmärksamheten.

Mats

mats

June 10. 2011 10:49

mats

Hej Lisa

Det händer saker hela tiden. Det finns en växande insikt om vårt samhälles oförmåga till att skapa något hållbart och gott åt sina medborgare. Den här insikten rör sig verkligen i det dolda men visar upp sig vid sådana här tillfällen. Skönt!!

Mats

mats

Add comment


(Will show your Gravatar icon)

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
LoadingBloggtoppen.se Vardagsbetraktelser bloggar Allmänt Blogglista.se Creeper