SEE ARTICLES IN ENGLISH ON THE NEW BLOG - BEYOND

Låtsaspengar och upproren

Av Mats Sederholm

In parliament today, prime minister David Cameron said authorities and the industry were looking at "whether it would be right to stop people communicating via these websites and services when we know they are plotting violence, disorder and criminality".
Guardian.co.uk 2011-08-11

De enda som blir glada av det här är Kina. Den Kinesiska nyhetsbyrån skriver:
"Cameron  har lärt sig en hård läxa genom bittra erfarenheter”, och att den brittiska regeringen nu ”till slut insett” att det behövs en balans mellan frihet och övervakning av sociala medier."

"Naturligt efter kravallerna", säger de vaggade, medan ni som är bekanta med vad vi i Robotfolket kallar för tidshorisonten, skakar på huvudet och ändå undrar om det är sant. Att agera utanför tidshorisonten innebär att rörelsen är så långsam att den inte är möjlig att uppfatta inom vår normala horisont för rörelser. Rörelsen mot ett starkare övervakningssamhälle är så långsam och så grundad i de små händelserna att det inte skapar någon nämnvärd turbulens i debatten. Den globala agendan är stadig och klar. Ett ökat kontrollsamhälle med alltfler konforma politiska värderingar, med gemensamma lagar, militär, centralbanker och så småningom styrelseskick.

Den 29:e Maj skrev jag i min krönika "Den spanska revolutionen":

Om demonstrationerna utvecklas till upplopp vilket inte är särkilt oväntat så kommer detta att ge etablissemanget ett starkare skäl för inskränkningar i vår frihet

Cameron känner till de här förutsättningarna bättre än mig och de som sätter hans ordning är de som ytterst skapar förutsättningarna. Det är samma uppdragsgivare som bad Gordon Brown att gång efter gång upprepa orden New World Order, det är samma uppdragsgivare som inspirerade Tony Blair till att i tal efter tal beskriva den nya tiden och de krafter som skapar den här världen.

"The forces shaping this world at this moment are so strong and they all tend in one direction. They are opening the world up. I sometimes say to people: In modern politics the dividing line is often less between traditional left vs right, but more about open vs close. Mass-migration is changing communities even countries."

Det är samma uppdragsgivare som tillsatte Barack Obama för den internationalisering (läs globalisering) som han talat om från början och som somliga journalister menar är ett rop på den nya världsordningen.

Kravallerna i Storbritannien återges av media och politiker som 100 % vandaler men allt har en förklaringar. Förklaringar är olika djupa. En djup vidsträckt föörklaring blir för flummig och oklar för de vars intellekt arbetar på ytan eller för de som hellre försvarar en äsikt än sanningen. De som styr i världen arbetar från djupet och just därför kan de styra över flertalets ytliga reflektioner. Flertalet människor hetsas och formas av samhället till kortsiktigt tänkande individer eftersom normsystemet i samhället inte gagnar tid för inre utveckling eller fördjupande förklaringar.

DN Kultur hade en artikel "Därför står London i lågor" av den brittiska journalisten Nina Power. Hon skriver:

De som fördömer de senaste nätternas händelser i norra London och på andra platser borde verkligen ta ett steg tillbaka och reflektera över det stora sammanhanget: ett land där de rikaste 10 procenten nu har det 100 gånger bättre ställt än de fattigaste, där konsumtion byggd på privat skuldsättning i åratal har lyfts fram som en lösning för en vacklande ekonomi, och där den sociala rörligheten, enligt OECD, är sämre än i något annat i-land.

Bilder av brinnande byggnader, bilar som står i lågor och plundrade affärer må erbjuda spektakulärt stoff till rastlösa medier, ständigt sugna på nya stories och nya grupper att demonisera, men vi kommer inte att förstå någonting av de här händelserna om vi inte bryr oss om den historia och det sammanhang de ingår i.

I vintras tipsade jag läsaren om upprorsvågen som nu spelar upp sig runt om i Europa. Jag skrev i samband med upproren i Nordafrika i krönikan från den 29:e maj:

Jag säger det igen, hoppas revolutionen sprids norrut och västerut. Det måste den göra, de gör den också, människors själsliga sprängkraft och längtan efter något annat är enorm. Låt den sprängas och sprida sig när den mänskliga våren kommer och inte för att någon medvetet satt på elementet i förväg.

Vågen är här.

Grekland har kokat hela våren och sommaren, fortfarande osar det i Spanien. I Israel var nyligen över 300.000 människor ute på gatorna och protesterade mot typ allt. För höga priser på bensinen, för låga löner, krav på social rättvisa, krav på fri utbildning o.s.v.  Protesterna är icke-politiska precis som i Grekland, Spanien och Italien.

Media rapporterar helst från Syrien eftersom protesterna där är mer i linje med den västerländska kristna "demokratin". Kokandet i Europa slätar man snabbt över med lite skäl såsom ungdomsarbetslöshet eller varför inte bara enkel vandalism. Ledarsidor i våra största tidningar samt fördjupande samhällsmagasin på tv driver med människor. Allt handlar om att våga uppmärksamma de små rörelserna som sakta förflyttar vårt samhälle mot en fascistisk ordning, men man håller människor utanför basfrågorna. De klonade nonsensnyheterna och de kortsiktiga politiska besluten ges all uppmärksamhet. IMF och den Europeiska centralbankens kontroll över länders ekonomi uppmärksammas som lån som hyggligt ges till de "slarviga". Hela världen står i skuld så vem bestämmer att just Grekland ska få bära hundhuvudet?

Och beträffande nonsensnyheter om ekonomi, Barack Obama har fått uppmärksamhet angående den amerikanska ekonomin. Media upprepar att det är viktigt med en uppgörelse mellan demokrater och republikaner för att säkra omvärldens förtroende för den amerikanska ekonomin och förmågan att betala tillbaka på lån. USA:s statliga skuld ligger på en sisådär 16 triljoner dollar. För några år sedan låg den på kanske en 12 triljoner. Landet är bankrutt för länge sedan men just nu är det allvarligt!! Det är allvarligt eftersom man ÖNSKAR uppmärksamma det som allvarligt eftersom det då kommer att påverka omvärlden.

Ja se, detta krångel med pengar i världen, det är väl lika bra att införa en... rätt gissat, global valuta.
Jaha så ska Sederholm prata konspirationsteorier igen.
Ja och ni som inte vill ha sanningen får hålla för ögonen här.
UN Conference on Trade and Development UNCTAD har lite spännande tankar.

Jag citerar:

" ...the system of currencies and capital rules which binds the world economy is not working properly, and was largely responsible for the financial and economic crises.
It added that the present system, under which the dollar acts as the world's reserve currency , should be subject to a wholesale reconsideration.
Although a number of countries, including China and Russia, have suggested replacing the dollar as the world's reserve currency, the UNCTAD report is the first time a major multinational institution has posited such a suggestion."

Precis allt går fel för konspirationshatarna i dessa dagar.

Kanske det behövs globala låtsaspengar till att tanka och utrusta Nato:s flyginsatser i Libyen. Ehhh vad hände. Kadaffis arme var ju i stort sett besegrad och det här skulle INTE bli ett nytt Irak, Afghanistan o.s.v.

Nästan varje dag dödas oskyldiga och Svenska Gripenplan fotar liken! DU betalar med din lön!

Jag sjunger som Veronica Maggio, som i en "Gammal sång" uttrycker sin leda:
"Repetition, repetition, ja de e repetition


Tags:
Categories: Allmänt | Kontrollsamhället

0 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Add comment


(Will show your Gravatar icon)

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
LoadingBloggtoppen.se Vardagsbetraktelser bloggar Allmänt Blogglista.se Creeper