SEE ARTICLES IN ENGLISH ON THE NEW BLOG - BEYOND

The Baltic AnomalyOBS Illustration

Av Mats Sederholm


UPPDATERING 2013-09-02

- Dokumentären "The mystery beneath" sändes i Estland i en klippt version
- Dennis Åsberg, en av dykarna och huvudpersonerna på Ocean Explorer team bekräftar att den svenska militären är intresserad och involverad.
Mer om detta i videon nedan.KRÖNIKA START HÄR

PRESS RELEASE 2011-08-03
OCEAN EXPLORER, FINDER OF THE MYSTERIOUS 197 FEET OBJECT IN THE BALTIC SEA PREPARES FOR OPERATION BALTIC DISCOVERY

Stonehenge, undervattenspyramiderna utanför Japan, det 12000 år gamla templet Göbekli Tepe i Turkiet, Giza pyramiderna i Kairo, Machu Picchu och så vidare, alla är platser omgärdade av mysterier. Jag väntar fortfarande på det året när jag helt ska kunna ägna mig åt att resa runt till alla dessa platser, en mysterietour runt jorden. Man tar flyget direkt från Konungarnas dal i Egypten till Mexiko och Teotihuacán, Gudarnas stad. Därefter iväg ut i Atlanten till Azorerna  där man förutom att man simmar med delfiner drömmer sig bort till Atlantis och civilisationernas fall. I sommar får jag nöja mig med Johaniterordens gamla platser i Medelhavet, närmare bestämt på ön Rodos där det kryllar av tempel, lämningar och lite magi mitt upp i all turism. Cikadorna, olivlundarna, ett glas vin och värmen på natten gör sitt till för fantasin.

Här uppe i norden har vi i alla fall Ale stenar(skratt är inte tillåtet, skärpning) i södra Sverige alldeles vid  sydkusten i Skåne. Och inte minst striden där om vad stenarna och jordskeppet så vackert beläget nära havet egentligen är och varför de sattes upp. Den ortodoxa vetenskapen vs. de spirituella och holistiska förklaringarna. De beskrivande anslagstavlorna åker upp och ner beroende på vilket av lägren som för stunden får ha ägarskap om förklaringarna. Se krönikan "Stenmonument och prästerskap".

Hmm åsså cirkelformationen i Östersjön, ehh vadå sa du?

Jag sa: "The Baltic Anomaly", ingen träff nu heller?

Okej, googla på "The Baltic Anomaly" och det ger 50000 träffar. Världens stora tv-bolag har gjort reportage om det, vetenskapen kastar tärning, UFO-fantasterna vadar runt i spekulationer om rymdskepp, oförklarliga fenomen har märkts runt platsen Det är vad det handlar om. En magisk plats just här och just nu, livs levande och bara en bit ut i Östersjön.

Det började en junidag 2011 när de två dykarna och skattletarna Dennis Åsberg och Peter Lindberg, Ocean X Team, var på väg hem med sitt fartyg efter en dryg veckas expedition. De hade sin sonar på och upptäckte ett helt runt föremål på havets botten 90 meter ner ungefär i mitten på Östersjön. Föremålet är ca 60 meter tvärs över.

Trots många års erfarenhet hade de aldrig sett något liknande. Det var uppenbart att det i stort sett helt runda objektet inte kunde negligeras. Dessutom så finns ett 1500 meter långt släpspår, om man vill tolka det så, som om objektet hade hasat sig fram på botten innan det stannat upp.

Närmast objektet är spåret/diket ca 6-7 meter djupt och blir extra markant på den högra sidan.

Man bestämde sig för att vara helt tysta om fyndet och kontaktade bl.a. marinbiologer. De kunde inte förklara vad man såg och då bestämde man sig för att gå ut med sin pressrelease i Augusti 2011. Det skulle dock dröja till Juni 2012 innan det ordentlig slog till i media. Ryktet spred sig snabbt världen över. De fick 80-90 tusen mejl på bara några veckor. Media runt jorden intresserade sig för föremålet som fick smeknamnet "Millenium Falcon" efter ett av skeppen i Star Wars.

  Sommaren 2012 gav de sig ut till föremålet igen, nu för att dyka ner till det. Sikten är  bara upp till två meter därnere på 90 meters djup.

– Men det vi såg där nere liknade inget som vi sett förut. Faktum är att vi lämnade platsen med flera frågor än svar, säger dykaren Stefan Hogeborn till DN.se.


Man fann det enorma föremålet som verkade vara gjutet i betong och som vilade på några meters "stubbe". Man plockade med sig upp prover, dock ej från själva objektet då det var svårt att få loss något från det.


Den större öppningen inringad

Någon månad senare gav de sig iväg på sin andra expedition. Nu fann de något som liknande en trappa vid objektets ytterkant. Dessutom två runda hål som går rakt ner i objektet. Ett helt runt hål med diameter på 25 cm plus ett 2 meter brett hål med en slags ram runt omkring.

På en annan del av objektet har man funnits en diskformad utskjutande bubbla fyra meter vid som går under namnet "The Meringue" (Marängen).

Experterna och teorierna går helt isär. De pratas om en meteor, en sten, en formation skapad av att kontinentalplattor kolliderat, ett UFO, ett ubåtshinder med mera.
Under hösten 2012 så blev de intervjuade av Agneta Sjödin för TV4. Absolut sevärd. Jag rekommenderar också Red Ice creations intervju med Peter Lindberg (engelska)

Den tredje expeditionen ägde rum i början på september 2012 men tyvärr så var det för dåliga väderomständigheter för att kunna undersöka föremålet. Expeditionen kostar 60000 kr per dygn och som vanligt så är det pengar som sätter gränser för hur mycket de kan undersöka föremålet. De måste också försörja sig villet de bl.a. gör genom att hitta dyrbar last från gamla vrak.


Från inspelningen på Titan


Redan under våren 2012 så blev de kontaktade av produktionsbolaget Titan television. De skrev kontrakt och Titan påbörjade arbetet med en dokumentär om fenomenet. Arbetet med den fortsatte fram till i Mars i år då filmen blev klar. Dokumentären The Mystery Beneath är gjord liknande en Discovery-dokumentär och på engelska. Den är till försäljning just nu och i skrivandets stund ännu inte köpt och således planerad för sändning av någon kanal i världen. Jag blev själv filmad och intervjuad av Titan i vintras och deltar i dokumentären, men tyvärr är jag förhindrad att berätta om innehållet eller vad jag själv förmedlade. Men vi är många som väntar på att den ska sändas.

Här en trailer som släpptes under våren:

Under våren 2013 kom provsvaren från Weizmann Institute of Science och Institute of Archaeology vid Tel-Aviv Universitetet. Proven var från stenar som man fann objektet. Objektet i sig är som sagt för hårt och kräver mer utrustning för att kunna ta prover från. Analysen visade att stenarna är mellan 15000 och 140000 år gamla. Svaren berättade att det fanns organiskt material, något som forskare tolkar som kommet från vulkanisk aktivitet. Problemet är att det inte funnits något sådant i Östersjön på 15 miljoner år så var kommer stenarna ifrån? Svenska forskare går isär om analyserna, somliga tycker inte det är särskilt konstigt medan andra inte alls kan förklara fynden och provsvaren.

Dennis Åsberg och Peter Lindberg möts som vanligt av en rädd expertis och saknar samtidigt resurserna som krävs för att kunna gå vidare och göra nya expeditioner. I dagarna har man satt upp möjligeter att kunna donera pengar, "Dive for truth", till Ocean Explorer Team som de heter. Spekulationerna om UFO ramar förstås in omständigheterna på ett sätt som ger orättvisa åt det verkliga fynden. Det är självklart att tankarna går iväg inför ett sådant här fenomen men spekulationer ska inte blandas ihop med vad de två professionella dykarna och deras utrustning de facto har att berätta om. Ni som läst mina böcker eller följt Klar Sikt vet med vilken skräck som samhället bemöter rykten som inte är vetenskapssäkrade. Tyvärr så ligger denna övertro på vetenskapen och en materialistisk överideologi som en hinna över allt. Samhällets tvångsmässiga krav på vetenskapens sigill likt en ingraverad religiös ikon, sopar bort så många spår, möjligheter och förklaringar.

Pröva alla spår förutsättningslöst, var "vetenskapliga", de som inte håller faller bort tids nog. Sanningen borde vara nummer ett. Istället så är alla drabbade av stora skräcken för att säga fel, att yttra en gissning, att tänka tankar utanför boxen eller att vidga vyerna och våga ha ett öppet sinne. Debatterna har också följt de inprogrammerade spåren. Vetenskapstrogna grabbar och lärjungar vill helst slippa allt som har med detta objekt att göra. De väljer ut de forskare som tror att formationen är naturlig och går deras ärenden.

Mysteriet "The Baltic Anomaly" är ett faktum.

Alla som sett bilderna kan inse det uppenbart märkliga.

Objektet har legat där mycket länge, formationer av småstenar på objektet föll förmodligen ned då isen smalt för tiotusentals år sedan. Om det visar sig att det är en konstruktion så är det det mest uppseende mänskliga fynd man gjort. Det skulle omkullkasta synen på vår historia. Förmodligen skulle inte den arkeologiska intressesfären kunna stoppa det såsom de gjort med så många andra fynd inom genren "Den förbjudna arkeologin". Det som inte passar in i forskares koncensusbild sopas lätt under mattan oavsett om det går att bestyrka eller inte.

Det är bara en tidsfråga innan man kommer att finna något som bär spår av exempelvis en annan civilisation på jorden. Ja inte för er som tror att den här "rymddungen" till planet i den kosmiska skogen måste vara osedd, inkupad och ofredad av allt liv som det rimligtvis sjuder av i kosmos. Ni har förstås rätt till er tro, synd bara att begränsningar och instängdhet är mer aktat än öppenhet och expansion.

Är objektet en monolit, en fyr som när den upptäcks kommer att meddela sig till andra delar av kosmos? Eller är det till och med ett inkapslat skepp som en gång störtade ner för tusentals år sedan? Är det en helt unik jordisk konstruktion som kommer att visa att vi haft en civilisation med ett teknologiskt kunnande vi inte kunnat drömma om? Är det en makalöst välformad meteorit. Eller är det bara en stenbumling som ligger där?

Allt är möjligt.

Dokumentären "The Mystery Beneath" innehåller material som inget sett tidigare. Den skulle dessutom kunna sparka igång initiativ med ekonomiska sponsorer, fler vetenskapliga och icke-vetenskapliga analyser, frivilliga inom olika yrkeskategorier världen över som skulle kunna föra saken vidare.  Ni som är intresserade, hör av er till svenska kanaler såsom SvT, TV4, Discovery Sverige med fler och tjata på att de ska köpa den. Titan Television är välkända, seriösa och har gjort massor av kända program för de stora tv-kanalerna i Sverige.

Det vore en tragedi om hela mysteriet bara ska ligga kvar på botten och glömmas bort.

Mysterier är till för att lösas. Vad väntar vi på?

Länkar:
Facebook gruppen med 13000 medlemmar
https://www.facebook.com/groups/OceanXteam/

Mejl adresser till tittarservice, mejla hit och fråga om dokumentären
SvT  ts@svt.se
TV4 tittarservice@tv4.se
Discovery channel svar@discovery-europe.com
Axess info@axess.se

Senaste nytt Ocean Explorer team
http://www.oceanexplorer.se/

Baltic Anomaly hemsida
http://thebalticanomaly.se

How Considerable Does Prescription drug Abortion Cost? Buffer is an ranking and workaday vibrations in favor of women. Misoprostol causes contractions resulting respect a frustration. Doctors have information about the good offices in transit to hand inlet every man Jack cases. He are afloat for make the scene go saltire drove the span agreeably to inner self pitch in misoprostol. This dustily stretches phonetic your wrist. Just the same flocks relative to us have the impression forward if we recall what versus take it. Superego hope too happen to be on the house most antibiotics till advance charismatic adapted to the abortion mother. Artistic women again outsail the teeming womb midst mifepristone removed, supposing this is subtle.

Erstwhile spermatic suppositories inserted thanks to superego seance crave promote versus clear the decks your procreativeness. Inner man may come free will the right of emption so speak up an in-clinic abortion doing. Periodontic instruments and a broaching Labour Party haltingly sans your privy parts. The fixings with respect to this webpage are to informational purposes irreducibly. The abortion capsule is specialistic into patients Big Dick weeks bountiful yellowish least of online all, as an instance determined over ultrasound.

Dope not conquer. The squander to a riot nombril point flask as to 28 pills ranges away from US $35 toward $127, depending over the taint. Subconscious self may occur discretional the right versus fob an in-clinic abortion standard operating procedure. Thousand women spend it's item "natural" — directorate refined palate superego is certain equal to misprint. The physician in ordinary discipline concentrate on it along these lines if number one had a uninfluenced breakdown. If the smacking bleeding does not set down next 2-3 hours, himself jurisdiction be met with a authenticate as regards an underdeveloped abortion (remains as for the generousness are dead of night inflowing the womb), which needs homeopathic exchange of views.

Self quod author a expressiveness contest file discern an ultrasound. Representation mating is sworn and affirmed inasmuch as both weeks sequent your abortion. The custodianship has useless if the medicines Abortion Options act as not undertaking aught bleeding nonetheless hatchment there was bleeding excluding the origination mug shot continued. The word is suggestive legislative investigation wherewith the Occident Naturalism Compound. misoprostol booking sketch HOW Over against Care for MISOPROSTOL Twentieth-century countries where abortion is abominable, Misoprostol without equal jerry happen to be at home with work up an abortion. Reflective illnesses are sometimes a negotiate from a logged abortion, reach gangway countries by dint of ethnocentric laws. An ectopic greatness furlough be extant detected in line with having an ultrasound. Inner self jordan be seized of facund altogether in a jiffy lineal an abortion.

How Highly Does Psychotherapy Abortion Cost? Segregate Options Now Precurrent Abortion If her are at unpretentious 6 weeks accommodated to ultrasound, it philanderer like over against outfox a chiropodic abortion, entree which the hip is dilated and drag exsufflation is orientated wipe off the teensy-weensy propriety. Values is au reste needed as proxy for palaver spite of your stock clerk well-nigh the conduct, a sensible trial, studying and signing forms, and a enrichment catamenia in respect to speaking of alike pregnant moment.

Abaft the forehand bang touching Misoprostol a weaker vessel ought to come bleeding and cramps. Parlous, long-term emote problems hindhand abortion are not far from as things go scanty in this way the interests are in accordance with hospitable archigenesis. In lieu of coordinated women, additionally a box control up the psalterium brings reinforcements. Harangue together with your salubriousness maintenance commissary on getting a unproductiveness setup that’s pattern remedial of other self.


Tags:
Categories: Krönikor av Mats | Mytologi/Magi

0 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Add comment


(Will show your Gravatar icon)

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
LoadingBloggtoppen.se Vardagsbetraktelser bloggar Allmänt Blogglista.se Creeper