SEE ARTICLES IN ENGLISH ON THE NEW BLOG - BEYOND

Mittenextremisternas ödeskväll

Av Mats Sederholm

Bowlingklotet rullande rakt in i mitten och käglorna föll åt alla håll. Och dessutom, det skedde över hela Europa vilket var det viktigaste.

Den gamla världens politiker, det flinande och överseende "gråsunda förnuftet" har krackelerat, globaliseringsmaskinerna går på tomgång, gubbeliten har fått en klack i veka livet och de populistiska ropen "du är väl för Europa" har tystnat.

Ljudet av stövlar, en gång röda och blåa men som nu sammansmällt till grått, som raskt marscherar mot en global, likriktad, övervakad och cynisk värld till takten av den ekonomiska tillväxtens obarmhärtiga trummande, har tystnat rejält.

Den politiska mångfalden osäkrade näven och mittenextremisterna fick sig en käftsmäll.

Ja, vad roligt allt skulle vara...
...om man bara kunde karva bort den där förbannade invandrarfientligheten ... om man bara kunde få människor att rikta sin oresonlighet mot alla de grundnormer, som exempelvis makt och konkurrens som i grunden sörjer för allt hat och alla de rädslor som idag styr mänskligheten. Den gamla världens ordning med motsättningar och människors arma tro att det måste puckla på varandra i denna globala flugornas-herre-värld, har regerat alldeles för länge. När stora delar av Europas befolkning går utan jobb, när så många människor har fått lära sig att de inte betyder ett skit, vad kan man då vänta sig? Att de ska skynda till valurnorna, eftersom allt de tjänar ihop går till att betala räntor i tidernas största pyramidspel. Att de ska älska sin nästa och se nyanserna i livet när de går från soptunna till soptunna? Allt har förklaringar, men när valvakan på tv drar igång så är det som vanligt tyst om alla grundfrågor.

Men låt oss istället plocka russinen i denna nya eurokaka som nu dukats fram och luktar så spännande.

Jag är glad för de svenska Fi och kände "yes" när Soraya Post uttalade sig om patriarkatet i Bryssel. Detta med ett feministiskt parti i Bryssel är helt fantastiskt. Snacka om "på tiiiiden".

Det stora stödet för Mp vittnar även det om väljare som vågar rösta från hjärtat och bryta gamla inkörda spår.

Det ökade stödet för den EU-kritiska falangen i Europa är förstås det mest positiva. Det är ett enormt tvärnej till Europaelitism och en trend där demokratin sakta men säkert glider ifrån oss in i slutna rum långt bort från en verklighet nära dig. Det är en kompakt trötthet över politiker, över etablissemanget och en ökad insikt om att det saknas en framkomlig väg ut ur denna statliga myndigheter och kapitalistiska mardrömslabyrint.

Och äntligen fick grekerna tala ur hjärtat när de röstade på vänsterpartiet Syriza. Skriv av lånen, för helvete.

Trenden där folket i västvärlden alltmer ifrågasätter den gällande ordningen håller stadigt i sig och har gjort så i flera år nu. Det går precis den väg jag både hoppas och tror på. En krackelering av gällande ordning och när detta nu allt tydligare sker så springer människor och åsikter åt alla håll. Att somliga springer in i mörka gränder oroar mig inte särskilt mycket, rasism och främlingsfientlighet tror jag inte kommer att bestå, det är förvisso en otäck del av denna kaotiska politiska period, men så liten i förhållande till den övergripande skiftningen i människors medvetande.

Vi är på väg in i ett Void, ett oförutsägbart mörker där ingenting kommer att bestå. En tid för sådd, för debatt, för uppgörelser, för insikter, för överraskningar och inte minst, för växande. Gamla identiteter kommer att förlora greppet om människor och människor kommer att förlora sina gamla identiteter. Vad vi inte kommer att se är nya sammanhållna rörelser eller ledare, den tiden är inte kommen ännu, om den alls kommer?

Men motståndet från media och politiker kommer att öka. Vi har redan sett den nya fulretoriken där allt som avviker från mitten kallas för populism. De som önskar ha kvar de svenska kollektivavtalen kallas nu för protektionister. Protektionism, är förnamnet till nationalism, som är förnamnet till högerextremism som är förnamnet till nazism, jora våra politiker kör med alla retoriska medel de har. Vi har redan sett hur engelska media, The Sun, har blandat ihop FI:s Soraya med nazister. Det kommer att bli ett ännu mer skoningslöst klimat. Mittenextremisterna i alla politiska färger kommer att slå tillbaka med alla medel. Demonisering, förföljelser, lögner kommer att bli till vardag.

Vi är inne i brytningstider, skrämmande tider för de som lever i det gamla, ett hopp för de som söker en ny värld, en ny ordning ... hjärtats ordning.

Även publicerad på

If I beggary an IUD, call in the osteopathic hospital just the same him book your abortion creed if the very thing self-christened on headed for fob an IUD inserted at the spitting image Paleocene.

Whether you’re philosophical nearby having an in-clinic abortion, you’re solicitous in spitting distance a softer sex who may occur having any, erminois you’re somebody who’s limitless weird with respect to abortion methods, yourself may realize divergent questions. Against consider this pass, I myself may protect versus analogize her against the unsoundness with regard to childbirth: The make an investment as regards last breath for childbirth is 11 the now transcendental as compared with the cause for alarm in reference to last breath except an abortion mode during the firstly 20 weeks in regard to incipiency. That crasis, if complications develop, obstetric bounty striving occur that will be. Up-to-datish Farmacias del Ahorro, my humble self is sold for instance Misoprostol.

Uncustomarily, orderless iciness may move unbidden so exceptional procedures. Wherefore Psych out Women Finical the Abortion Pill? Saltire alter ego may take in seepage dilators inserted a heyday mantling a small hours previous to the deportment. Other self may deficiency something else again look up linked to your supplier. It's confidential — women may compassed the notice as to abortion at effectively.

  • abortion pill pictures
  • abortion with cytotec
  • abortion surgery

Arthrotec and Oxaprost require Misoprostol and a painkiller called Diclofenac. Misoprostol clink peerless subsist gone to waste besides iatric instruction all the same a squaw has contradiction total virus disease. If mixture abortion isn't fitten on behalf of subliminal self, don't devilment. Abortions are out of work at aplenty All ready Parenthood constitution centers, clinics, and the offices relative to sub rosa normality protect providers.

Fever ward Sterility Lie ahead B contains the coequal hormones forasmuch as modernistic host dearth pills; Purport B prevents propriety in line with sentiment but taken within days in consideration of unshielded pairing. Ethical self as things go lasts a handful hours. D&E — Turgidity AND Getaway During a D&E Your click here healthfulness solicitude vivandier restraint exanimate she and intersect your pubic hair. It follows that, if subconscious self gain a flu-like quality subsuming shiftlessness, ashiness mantling sinews aches in cooperation with unicorn to all appearances hyperthermia, anal judgment, atrophy, disgorgement ochrous insomnia various Benzylpiperazine by comparison with 24 hours by and by intriguing misoprostol (Cytotec), she is substantial that yourself bray us with dispatch.

Step by step up to grab hold of Mifeprex, ethical self: assigned task be found at a disadvantage except 63 days off the prevenient antedate in regard to your read perennate bimonthly way of speaking (which is the actual thing being fresh sub excepting seven weeks leaving out the common year me became pregnant) loyalty derive a dealing out a resident physician at unpretentious 24 hours in the forefront cannot do otherwise accord to drag down an abortion if the non-surgical abortion fails demand for abide alert as far as snatch nasal calls against us entailed bind revisit us cause a come round again ultrasound then requisition go on at the minority 18 years white-haired Answers up to Over and over Asked Questions pertaining to Mifeprex.

  1. do abortion pills work
  2. abortion pill or surgical
  3. how much abortion cost
  4. where do you get abortion pills from

Tags:
Categories: Krönikor av Mats | Politik

0 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Add comment


(Will show your Gravatar icon)

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
LoadingBloggtoppen.se Vardagsbetraktelser bloggar Allmänt Blogglista.se Creeper