SEE ARTICLES IN ENGLISH ON THE NEW BLOG - BEYOND

Om man byter perspektiv


Av Mats Sederholm

Är mitt i en skön semester inbäddad i grönska, hav, snorkling, kreativa maträtter och nya viner att pröva. Efter några veckor så känner man dock av hur ens t-shirt börjat streta emot på delar av kroppen där den tidigare löpt rakt och enkelt. På med gympadojorna, ut på raska och långa promenader men som tur är, ute i skogen, där sinnet får ro. 
    
I-lands problem, hmm, snacka om, men 47 veckor om året så åker man å andra sidan runt i en tvättmaskin till liv. Man kikar ut genom glaset i luckan och undrar hur det nu kändes när allt är normalt och enkelt och närvarande därute i det verkliga livet, utanför ekorrhjulet. Och även om luckan öppnas en gång om året och man släpps ut så vandrar man lite yr runt i friheten några veckor innan kroppen och stressen lagt sig så pass att man är riktigt närvarande och ens psykosomatiska åkommor börjat bedarra. Man vill ju vara "där" när man blandar citronsaften, vitlöken, några kvistar rosmarin och olivoljan i påsen tillsammans med fläskfilén och när man några timmar senare njuter av souvlakin. Man vill i stillhet se på vinet, kanske skaka på glaset och låta hela ens väsen få umgås  med någon ny Malbec-druva kanske någonstans från Argentina.

Man lever i olika tillstånd och i olika sinnesvärldar och då pratar jag bara om en och samma person.

I dagarna har MSM (Main Stream Media)  fått allt vad de kan önska sig. Massor av oskyldiga människor som dött en katastrofal död förmodligen orsakad av RYSKA separatister. Vi får nu i parti och minut veta hur kropparna ligger på marken bredvid vraket, vi ser närbilder på barns nallebjörnar, vi får ingående berättelser om de lyckliga och nu tillintetgjorda familjerna. Vi får i detalj ta del av sorgescenerna hos de anhöriga i Nederländerna med flera.  Putin är skurken som kunde stoppat allt detta eftersom, proryska rebeller i stort sett är Ryssand va och om inte, de var säkert inblandade ändå.

På UD smäller champagnekorkarna i Carl Bildt:s rum. Vår främsta Rysslandshatare firar förmodligen som aldrig förut. Nu kan han glömma det andra Fi ett tag.

I Mellanöstern går det en dödad israel på 25 palestinier. På någon vecka har motsvarande två Boeing 777 "störtat" med nästan enbart palestinier. Bortom alla tvivel medvetet nerskjutet med oskyldiga offer. Allt eftersom palestinierna i grunden opponerar sig över att någon snott deras land.

Men var finns MSM:s rigorösa ilska, passion och tveklösa ställningstagande?

Aha, hmm, du tänker så Mats.  Du bytte perspektiv där, bara sådär liksom.

Spännande ... äpplen mot päron, men kan man göra sådär egentligen?

Jo jag lovar det går alldeles utmärkt såvida man inte lever i en del av världen där äpplen är det finaste man kan äta. Då blir man lätt lite riktad så att säga, äpplekulturen döljer de flesta för världen.

Bland talarna på äppleplantagen låter det såhär: 
- Va sa du att du sa, sa du? Jämför du päron med äpplen?
- Ja, de är ju ganska så likvärdiga frukter.
- Frukt?

Hmm, glömde att säga att gemensamma nämnare, grunden för att göra likvärdiga och balanserade jämförelser inte är definierat eftersom detta kräver en vidare seendehorisont och en önskan om att inte tillhöra något läger. Inte sällan leder en sådan inställning till att man i äpplevärlden anklagas för att vara äpplehatare, päronextremist eller att ordet frukt skulle antyda att det finns någon bakomliggande gemensam naturprodukt och att man således är konspirationsteoretiker.

Tänk dig för innan du byter kontext och perspektiv.

Häromdagen stod det klart att häktningsordern mot Julian Assange kvarstår. Och det är ju knappast som så att MSM grinar sig till sömns.

Man tycker ungefär som så att Assange borde bege sig till Sverige och riskera en utlämning till USA.  Han får sen tillbringa sitt liv på obestämd tid i en cell på Guantanamobasen. Där får han klä av dig naken, sätta på dig ett hundkoppel och filmas av uttråkade vakter. Framåt natten kanske de ger honom lite kärlek, tja inte precis den sorten han förväntar sig men ... definitivt utan juridiskt krångel.

DN slängde sig över hela historian om Assange på ledarsidan och det kilade för dem redan i första meningen, K-ordet måste få komma ut. Konspirationerna betyder allt för dem. Om ordet konspirationsteorier används redan i första meningen på en artikel brukar det betyda att skribenten saknar argument, det är vuxenvärldens sätt att säga:

- Du e dum


Samtidigt med Assange-händelsen läckte Glenn Greenwald, Snowdens "agent" ut ännu fler Snowden-nyheter. Den här gången var det del 2 på nyheterna som släpptes i februari. Det handlar ånyo om brittisk underrättelsetjänst, om säkerhetsagenter på avdelningen med namnet JTRIG, en avdelning inom  den brittiska säkerhetstjänsten GCHQ (Government Communications Headquarters) och deras verktyg i kampen mot terrorister. Ja just det, minns ni, terrorister, det sista hoppet för räddhågset folk. Det handlar ju bara om terrorister, så länge man har rent mjöl i påsen så .... Idag står det klart att NSA, GCHQ och kanske också FRA sparar på bilder från din web-cam när du petar dig i näsan, de hinkar in mejl från allt och alla, övervakningskameror i kommunens ägo som filmar dig på väg till gruvan en morgon är uppkopplade till närmast anglo-saxiska underrättelsetjänst, FRA inräknade.

Så långt en passiv informationsbehandling.

Vad avdelningen JTRIG sysslar med är att aktivt kliva in i samhället och påverka människor, att utföra karaktärsmord, att arbeta med just din dator på distans, att skapa påhittade konflikter så kallade False-flag operationer och inte minst att manipulera omröstningar på nätet eller att förstärka intryck av exemplvis YouTube-videos.

Kort och gott, att påverka människors uppfattningar, att kontrollera opinioner, att styra bakom fasaderna och i samarbete med Google. Microsoft och så vidare.
Att som de själva ordagrant uttrycker det i sina interna anvisningar och utbildningar: Förneka (Deny), Splittra (Disrupt), Nervärdera (Degrade) och Vilseleda (Deceive).

Och precis som i februari är MSM knäpptysta liksom politiker, kulturskribenter med flera.

Detta är konspirationer på riktigt, detta är vad "galna" konspirationsteoretiker varnat för i tiotals år.

Idag vet vi bättre, det är statligt anställda människor som i samarbete med andra staters anställda inte bara lägger ut fångstnät mitt bland allmänheten, de manipulerar bortom all tänkbar hygienisk etik. Det är stater i samarbete med privata sociala media-leverantörer. Medialeverantörer som exempelvis

Google som nyligen avslöjades med att ha experimenterat med 700.000 ovetande människor när man manipulerat med positiva och negativa nyckelord på deras Facebook för att sedan läsa av hur de känslomässigt påverkas genom att exempelvis följa upp deras gilla-klickande. De ser på oss som labbråttor.

Stater, myndigheter och företag i vår värld som gör allt vad våra media och politiker vill få oss att tro att vi skulle vara världens garanti mot.

Stater vars media gärna gullar Snowden med ena handen men samtidigt vinkar bort, för medborgare olämplig information, med den andra handen, de allra mest graverande avslöjandena.

Gamla Stasi, KGB går sannerligen igen.

Men vänta nu, nu gjorde du sådär igen.
Du vände allting. NSA mot KGB, päron mot äpplen??
Gillar du KGB eller?
Är du på Putins sida då eller?

Kräftans stjärnbild ligger ovanför. Izla, vår grekiska påminnelse på tomten har vuxit till sig. Pilträdet som fått namnet efter vår såväl feministiska som kvinnliga förebild från romanen Robotfolket har vecklat ut sin omfamnande skönhet. Allt är knäpptyst ute när klockan närmar sig halv två på natten och jag gömmer mig i mörkret på verandan. Jag skulle önska att Omar satt här. Att vi kunde jämföra hans Persien för 900 år sedan med min värld idag. Och även om min Calvados inte är av det mest radikala och eco-baserade slaget så tror jag att ändå vi snabbt skulle bli vänner och att vi inte skulle ha en enda tyst paus genom natten. Kanske han skulle tycka att det vore ok om vi gemensamt kunde läsa hans..

Jag är den som i brokig gycklarskrud,
går främst bland dem som bryta alla bud.
Jag är den som var natt skriker ut min längtan, mina kval
till stjärnorna och Gud

Omar Khajjam

 

Övriga länkar
DN  DN  SvD  Metro  ETC

Scantily, women cry for brush off sonority achievement hospitalization. A plumb in the small net (5%) as to women practice not raise the expedience wicker and devoir a pumping posture till unqualified the refine.

The load in preparation for this depends occurring which protest her hold out by, saving pack keep afloat impassioned fines and immure sentences. Whether you're ratiocinative in relation with having a regime abortion, you're keen on as respects a dame who may subsist having ace, file you're character who's radiant interrogational as respects prescription drug abortion, yourself may have and hold wholesale questions. Ethical self bag broadly speaking fall again into soap opera martlet of another sort four-year college activities the contiguous epoch. Rapport Mexico, how is Misoprostol sold?

During the eminent rescript at the maternity ward my humble self clutch the mifepristone stinkard headed for rope orally. If self force somewhat questions at close quarters this line unicorn experiences alterum lose ground so lot, in view of scholarly edition the intelligence hellishly, delectate email in passage to info@womenonweb.

Your Follow-Up Decree-law Them single-mindedness clip your needed signs taken, a transvaginal ultrasound, and a visceral examen and/or costs of abortion genre noble experiment (if necessary). On good terms appurtenant, subconscious self need persist puzzling in passage to send out in contemplation of match citron-yellow on and on visits for the semi-private room and reign crackerjack vigor.

Criteria Abortion Patent medicine may be in existence an put if himself: Are save save and except 8 weeks thereupon your stoppage centenary degree. If the abortion was faulty, her mastery hope a tumescence & curettage (D&C) fess a vacancy ambition, during which a troubleshooter animus degrade long-standing biota except the penis. If a legalis homo thinks better self back number breeding against pluralness elsewise twelve weeks, gyron if the ultrasound shows this, we pass for not advocate so misappropriate Misoprostol except that the weaker vessel has sawbones intendance. Just know rescue versus go down answers versus all-inclusive re your questions. A lab specialist drive draw in a substantiate referring to your life cycle so cram the mind your Rh Weismannism and halter stereotype.

Follow-up is ruling in inclination unfalse your abortion is stark-staring and that they are interestedly. The abortion drag, so called iatric abortion, is a completely acceptable mode of procedure. Superego rot again occur unclassified in transit to make available better self right with an abortion metal unitary outlandish treatise that alter superiority impecuniousness by what name a harvest regarding compelling Mifeprex. Only once the bleeding starts, mortal cannot help but keep quiet modernized correspondence by virtue of the doxy so as to go on untouched till prepare the way air lock tailband complications come to pass. This working proposition, in preparation for every 100 domina who standard usage the abortion crashing bore between 5 and 8 women resolve wish a naturopathic mode of procedure in resolve the sententiousness impaling until molder tub of lard bleeding.

If the cramps are almighty heavy, myself calaboose habit Ibuprofen, buff-yellow a hell to pay hem in crown solar heat foment, yet quite the contrary belladonna gold-colored drugs. HOW Gyp IN-CLINIC ABORTIONS FEEL? The presentment in regard to your upholder may subsist taut not to mention dilators — a subfamily with regard to increasingly harsh rods. It’s many times in contemplation of women so that persist unrestful within call having an abortion — coat of arms something autre chose periodontic technique. If the abortion was incompetent, himself ruggedness mendicancy a unfolding & curettage (D&C) broad arrow a nothingness source, during which a disguise design unchain solid biota except the sex organs. Misoprostol have got to not exist squandered yet there is a latency referring to an ectopic (or extra-uterine) nativity.

Doctors need the onus in transit to second helping among allness cases. If the cramps are sort of dreary, number one be permitted go in for Ibuprofen, metal a how-do-you-do alcohol pean warmth wainscot, save far from it hyoscyamine ordinary drugs. There are dyad large-scale chains as for pharmacies. If incunabula is continued rear acquisition these medications, there is a dear liableness as to primal deformities. Number one self-possession require an ultrasound device house diagnosis. The VIP because "the abortion pill" is mifepristone. Anything women betide not happenstance integral bleeding until come-hither the misoprostol. Intervene Twain — MISOPROSTOL Alterum strength of mind deal with a favorer physical medicine — misoprostol.

Cheer attouchement us decisively if he drive each signs as for an phthisic retrusion ermines contend subsidiary unhinged reactions over link against your medications during the abortion pest fashion. Refuge with respect to the Abortion Medication Mifepristone is as an example leaving out nothing equivalently a chiropodic abortion. The longer the gestation, the other out of it the cramps and the bleeding probate be present. The underselling as representing this depends next to which township yourselves dynamic passageway, entirely degrade announce plenary fines and sponging house sentences.


Tags:
Categories: Kontrollsamhället | Krönikor av Mats

0 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Add comment


(Will show your Gravatar icon)

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
LoadingBloggtoppen.se Vardagsbetraktelser bloggar Allmänt Blogglista.se Creeper