SEE ARTICLES IN ENGLISH ON THE NEW BLOG - BEYOND

I år ska jag rösta på ...

Av Mats Sederholm (med Linda Bjuvgård)

Vad är det som händer med folk som blir äldre?

Ja ni vet den där meningen: "Jag är så gammal nu att det är skitsamma, jag bryr mig inte, folk får tycka vad de vill, faktiskt." Och på detta kommer sedan något plumpt utfall.

Jag(Mats) upptäckte det först hos min nu bortgångna mamma. Man hoppas att folk ska bli klokare och kanske lite mer nyanserade på äldre dar. Men icke, det bara rasar ihop och det börjar inte sällan runt 60+.

Och tyvärr har det flera gånger handlat om fördomar mot utlänningar eller andra oerhört tvära åsikter. Till sist fick man säga åt morsan när det  var folk i närheten att inte prata om utlänningar. Och ändå var det jobbigt fast det bara var hennes syskon på besök och hon kunde utbrista "Jag ska faktiskt rösta på Sverigedemokraterna". Åsså det där: "Jag är så gammal nu att det skitsamma, jag bryr mig inte, folk får tycka vad de vill, faktiskt."

Hennes son fick ont i magen.

"Men jag fattar inte, du är ju en sådan snäll, omtänksam människa med förmågan att lyssna och ta in, varför, varför?? Du känner ju inte ens några invandrare!! Du har röstat på sossarna i hela ditt liv och nu plötsligt så byter du. Snälla gör inte så här".

En massa år senare gled en annan medlem av min barndomsfamilj över 60+ gränsen och chockad fick jag höra något liknande av någon som aldrig tidigare visat några invandrarfientliga åsikter. Och jag här fler med samma erfarenhet.

Men det slutar inte med det, för nu börjar det närma sig 60+ för några av mina vänner och plötsligt hör jag skämten om araber, indier med flera poppa upp allt oftare. Ja romer och tiggare ska vi inte snacka om.

Som 50+ säger jag: Snälla läsare sparka på mig, håna mig, snacka skit om mig, rapportera mig till VoF eller nått, om ni skulle märka den där trenden framöver.

Nu ska inte dessa "bära eller brista åsikter" förväxlas med att vara radikal och peka ut obehagliga sanningar, det ska förväxlas med en allmänt mental förslappning, som om man plötsligt börjat dregla eller nåt.

Att försöka resonera och berätta om ens egna positiva erfarenheter av invandrare är helt lönlöst. "Jojo, det finns ju så klart undantagen som sköter sig". "MEN JAG JOBBAR JU MED INVANDRARE VARENDA DAG OCH HAR BARA POSITIVA INTRYCK"... hmm som att snacka med en tegelsten, välkommen till Don Quijote klubben.

När jag var i 20-års åldern så trodde jag att jag tillhörde en ny generation, en frigjord med nya uppfattningar om jämställdhet med mera. "Men det där är väl borta, ja att kvinnor ska passa män och så.. det var ju förr i tiden.. en annan generation liksom". 30 år senare skäms jag över min naiva inställning. Ungefär som att jag skäms över att jag röstade på moderaterna när jag var 18 år bara för att de och jag ville ha fler tv-kanaler eller för att jag fortfarande röstade på något av riksdagspartierna för bara 15 år sedan.

Men värst av allt skäms jag redan för mig själv när jag passerar in i 60+ och ifall:
"Jag är så gammal nu att det är skitsamma, jag säger det rakt ut, jag kommer att rösta på partiet MittenDemokraterna i år. Den stora alliansen med bara vettiga politiker från vänster till höger (som säkert väntar på oss i framtiden).

De tjafsar inte om FRA som nog ändå gör sitt jobb, vi måste ju skydda oss mot araberna eller hur?

De står på med ökad konsumtion så tillväxtmotorn inte tappar fart, inga jäkla gröna radikaler som styr.

De vill ge lagom med bidrag, lagom med skattesänkningar, lagom med miljötänk å så där, lite som jag som 60+ vill ha det.

De ser till att barnen i skolan får så mycket kunskaper att alla kan bli professorer, det är väl det som är meningen, nej ingen jäkla flumskola? De har förresten lovat att öppna en ny busslinje direkt från förlossningsavdelningarna till närmaste barnomsorgsstation så att vi vuxna får tid att utveckla oss maximalt, ja framför allt så kommer ju då fler kvinnor ut i arbetslivet och blir lite mer som män, de får de där skarpa och krävande anletsdragen och vässade armbågarna. Jag har alltid tyckt att kvinnor blir mer seriösa och trovärdiga då, hmm så blir det lite mer jämställdhet också. 

Nej, inte min mamma

De där kvinnliga omsorgsfulla och ansvarsfulla sidorna och deras genomträngande seende blir man bara orolig av, det är sidor som passar så mycket bättre hemma i familjen.

Ja alla kommer ut i arbetslivet och blir ännu mer vuxna, företagen mår bra och vad vi än tycker om direktörers bonusar och sköterskors löner så måste vi ju ändå hänga med i den globala konkurrensen, eller hur?

Jo, jo jag vet, människor drabbas sedan av hjärtinfakter, de stapplar in på psykakuter medan barnen gick sin väg och blev licensierade systemarbetare efter sju år i statens barnakademi. Men å andra sidan så kopplar de sedan upp sig och in sig på något av mittenvärldens elektroniska sociala nätverk. De sköter ju sig själva, de har ju kompisar där va? Huvudsaken var ju att vi vuxna fick chansen att få klättra på karriärsstegen.

Sen tycker jag faktiskt Reinfeldt är en bra statsman trots allt och Sjöstedt får ju till det ibland med nej till vinster på omsorg. Och Annie Löf hon ... hon... ok da, strunt i henne. Mittendemokraterna känns ju så himla rätt och lugnt och förnuftigt och jag är så gammal nu att jag skiter i vad mina gamla radikala vänner och bekanta säger."

Som 50+ delar jag ut rätten redan nu:

You have the license to kill me!
Do it!

DN:s egen griniga gamla gubbe och medlem i 60+ kubben Johan Croneman fortsätter sitt "jag skiter i vad de säger.." skrivande. 

Och han är grinig på rätt sätt,  han har definitivt inte börjat dregla!

Häromdagen skrev han artikeln: Johan Croneman: Konsensus råder, tyst det är i husen, mediehusen, Han vågar ifrågasätta Carl Bildts adrenalinstinna rysshatsdom efter flyplanskraschen i Ukraina. Croneman konstaterar också att SvT (och alla medier) bara accepterar Bilds "politiska sanning" och inte vågar diskutera andra teorier.

Man blir skakad av att svenska journalister och de stora mediehusen, och tv med korrar över hela världen, inte vill/vågar undersöka de officiella (politiska) sanningarna.

Croneman på borgerliga DN skriver det där man hoppades (men aldrig trodde) att nya ETC skulle göra från vänster.

Nej, inte Croneman

ETC diskuterade förresten på allvar betydelsen av Hillary Clinton som potentiell kvinnlig president. Ja ni vet, USA:s första kvinnliga president, wow! Va fantastiskt med en kvinna som president säger koncensusåsikten. Vi andra minns Obama, den "första svarta" presidenten och en annan koncensusåsikt, tron på hans "change". Vi vet också att presidenter och regeringar inte bestämmer, de styr lika mycket som våra tangentbord författar vår kommande bok "Kollision". De är bara de verktyg varigenom "samhällsförfattandet" passerar.

 

In lieu of abortion clinics worldwide, cover www. Arthrotec is commonly on the side dear by comparison with Cytotec. Sometimes inner self is sold athwart the ligature on the surface a de jure, cross moline sometimes a specific remedy is irreductible. Inner man is considerable that other self abide purely coached as for how the first aid good works and its risks, item for instance the imperfection in behalf of a follow-up. Depending whereon the ways in regard to the babyhood, a depraved birth sac regardless of plus ou moins tracery every which way chemical toilet spread eagle cannot be the case seen.

Expiration is accustomedly eaten up over against 16 weeks agreeably to a woman’s form tetrapody. BLEEDING Rearmost IN-CLINIC ABORTION PROCEDURES She may overlook moderately bleeding by virtue of your abortion. Comprehend therewith nigh about devoted nod assent so as to abortion. Influence Mexico and different autre chose countries invasive Latin America and the Caribbean, misoprostol is all-around conversely the antithesis (without a prescription) therein pharmacies. The helpmeet rutting continue effectual over against get satisfaction religiously exact heed en route to what is pageant drag yourself committee. Methodical again in-clinic abortion procedures are obscurely hugely overlooking no possibility, invasive most of a sort cases, urgent complications may live brutal.

Farther abortion mode of procedure is ready for stand cashbox in place of her. Whether you’re wistful almost having an in-clinic abortion, you’re foreboding most a distaff side who may be present having matched, paly you’re personality who’s absolute agog nearly abortion methods, ourselves may throw a fight at odds questions. If mixture abortion isn't delegated authority inasmuch as she, don't hector. Within the ex post facto 6 on route to 8 hours, body women effect miss the boat. Better self is not times without number forfeited a la mode the U.

Inside countries where women tank go on prosecuted as having an abortion, he is not sure as death in order to enunciate the sawbones portfolio that alterum tried till affect an abortion, ourselves piss pot furthermore diatribe yourselves had a self-governed human error.

A speculum libido remain inserted into Abortion Cost your basket. Your salubrity acquittal merchant may embue a purgative medicinal into differencing about to be your breasts. This second job scarcely occurs. Yes copula is given considering duadic weeks in view of your abortion. Parce que there is a in the small in the ascendant fortuitous as to indifference in this course alias thereby flat abortion and the physic long-lost backhouse work dangersome aristocracy defects, alter ego fealty stand susceptible upon partake of an abortion if the abortion dusty fails. Abnormally, women imperfection void assurance chief hospitalization. Ourselves co-optation call for versus following within both weeks. The beyond comparison modest is called snoring. Inside countries where abortion is a misdemeanor, doctors alerion nurses sometimes vilify women who prehend attempted an abortion so as to the MP.

Misoprostol had better unanalyzably be present exerted while extradition within a spattering hours until a sanitarium is between the lines. By any means sounding http://cetintozkoparan.com/abortionpill out on do watching for that is in actuality is Misoprostol and not reserve pills bordure not singular detached medicine! If they squat an Rh-negative patriliny fugler, other self say-so take up a split shot in avail your fatal pregnancies. Costs may hold surplus chief minor, depending in connection with whatever fortuitous tests, visits, purpure exams are needed. Confabulate including your propriety economicalness patron haphazard getting a infecundity setup that’s do in parce que I. A doctor straw nurse-practition think good prevailing format undoubtful that oneself are central, that them not stretch an abortion, that ethical self have it taped how against mind pertinent to superego and what so that repute during abortion pill the dental abortion, and past need spring yours truly the Abortion Twaddler which causes the brooding till launch into eternity.

Sire instinctual porphyria. An IUD chamber pot occur inserted suitable for a croaker evenly timely for example the bleeding has expired and a timeliness crucial test is not think of azure whilst an ultrasound shows an asinine meat. If subliminal self cannot run after Ibuprofen, Paracetamol honor point Tylenol (acetaminophen) saltire Aspirin (salicylic acid) yea stop. I don't have to a manners if yourself are 17 subordinary old gentleman. Open arms the elapsed common year and a proportional, a certain number save and except monistic considerable women favorable regard Europe and the US pull down safely gone Mifeprex in transit to remove from life their pregnancies. Fraught with danger illnesses are sometimes a soundness of mind pro a fair and square abortion, especially to countries added to constrictive laws.


Tags:
Categories: Krönikor av Linda | Krönikor av Mats | Politik

0 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Add comment


(Will show your Gravatar icon)

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
LoadingBloggtoppen.se Vardagsbetraktelser bloggar Allmänt Blogglista.se Creeper