SEE ARTICLES IN ENGLISH ON THE NEW BLOG - BEYOND

Ny värld och nya ämnenAv Mats Sederholm

Boken Kollision dominerar vårt liv och kommer fortsätta att göra det en lång tid framöver. Det finns flera anledningar till detta.

- Den innehåller vad vi tror på och vad vi vill verka för just nu. Den beskriver och ger en djupare bild av såväl vårt samhälle som oss själva än någonting annat som i någon form publicerats av oss tidigare.
- Marknadsföringen av den kräver mycket energi och vi lever med den.
- Den engelska upplagan som släpps i början på 2016 .

Boken ruvar på en rad olika ämnesområden som vi kommer att skriva om och debattera framöver.

På boksidan finns det nu ett index och tidpunkt för olika ämnen vi tar upp i videointervjun.

- Samhällsnormernas makt och den kultur som bestämmer ordningen i samhället

- Sysslar media med information eller opinionsbildning?

- Vi definierar i boken något vi kallar för den mekaniska världsbilden som är en av de normer som samhället följer. Det handlar om hur vi prioriterar en splittrad samhällsordning. En bild av verkligheten som handlar om såväl separation mellan människor som vår förkärlek för vetenskapen reduktionistiska tro och en mekanisk syn på vår tillvaro.

- Vi lägger ner många sidor i boken på hur barn, via barnomsorgen tidigt får lära sig att anknytning och närhet till sina närmaste inte är något man ska räkna med i livet. Allt för att vuxna ska få delta i arbetslinjen och den enfaldiga tron på att barn måste offras för vuxnas jämlikhets skull.

- Självklart skriver vi om övervakningen men vi går längre än att enbart klaga på kameror.  För i övervakningens spår så skapas det också en annan kultur där människor får lära sig att integritet och värdighet inte längre räknas.

- Vi berättar också om de "mänskliga klimatproblemen" om den "ohållbara människan" som vi anser är en större katastrof än de miljömässiga. En människa som utarmas av en ständig ekonomisk tillväxt kommer aldrig att vilja bekymra sig över de stora frågorna som exempelvis miljöproblem.

- En av boken 2 tyngdpunkter är delvis En ny världskultur, en legering av makt mellan etablissemangens olika instanser som banker, politik, stater och media. Den andra tyngdpunkten är de rekord i protester och uppvaknanden som nu pågått sedan 2010.

De här trenderna är egentligen Kollisionen som pågår i världen.

Vi har hunnit diskutera boken med flera vänner och en av de saker vi funnit är det totala ovetande om hur människor i världen protesterar eller hur människor som deltog i Occupy egentligen organiserade sig och vilka mirakel de skapade. Medias återgivning är i det här fallet fullständigt katastrofal och människors tro på en annan värld förblir därför också utan hopp.

Magasinet Adbusters som startade Occupy har just idag en annons i New York Times sär man gör reklam för globala protester mot världsledare nästa söndag den 19:e. Det händer massor så sträck er bortom den flåsdebatt som tar över allting i media och som vill få dig att uppfatta världen som fullständigt oförändrad och status quo. Eller den idoti som säger att alla protester är styrda av eliten för att lura dig. Makten arbetar på alla nivåer! Vakna!

Se och lyssna på enbart vad som passar just dig bland alla dessa ämnen på bokens videosida.


Tags:
Categories: Krönikor av Mats | Nyheter & Produktioner

0 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Add comment


(Will show your Gravatar icon)

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
LoadingBloggtoppen.se Vardagsbetraktelser bloggar Allmänt Blogglista.se Creeper